אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - קרנות הפנסיה הוותיקות "עמיתים" הצטרפו למדינה: התנגדו להעלאת השכר של יו"ר לאומי צילום: עמית שעל

בלעדי ל"כלכליסט" - קרנות הפנסיה הוותיקות "עמיתים" הצטרפו למדינה: התנגדו להעלאת השכר של יו"ר לאומי

הגופים המוסדיים דווקא הצביעו בעד בהתאם להמלצת חברת הייעוץ אנטרופי. בתוך כך, המדינה תמכה במינויו של עו"ד חיים סאמט לדירקטור חיצוני, וכן ובהארכת כהונתם של שני הדירקטורים פרופ' אפרים צדקה ופרופ' אריה גנס

01.08.2012, 13:09 | רחלי בינדמן

קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים שבניהולו של יואב בן אור, הצטרפו לעמדת המדינה והצביעו היום נגד העלאת שכרו של יו"ר בנק לאומי, דוד ברודט, ל-173 אלף שקל. כך נודע ל"כלכליסט". בכך הצטרפו הקרנות שהולאמו ונמצאות בבעלות המדינה להצבעה של מדינת ישראל המחזיקה בכ-5% ממניות הבנק.

עוד נודע כי רוב הגופים המוסדיים הגדולים המליצו דווקא לאשר את העלאת שכרו של ברודט וזאת בהתאם להמלצת חברת הייעוץ אנטרופי.

לדברי מיכל עבאדי-בויאנג'ו, החשבת הכללית במשרד האוצר: "בעיתוי הנוכחי ובראיה כוללת של כלל הנסיבות בהן מצוי המשק הישראלי, אין להצדיק העלאת שכר".

דוד ברודט, צילום: עמית שעל דוד ברודט | צילום: עמית שעל דוד ברודט, צילום: עמית שעל

בתוך כך, המדינה הצביעה בעד מינוי רו"ח זיאד אבו חבלה ופרופ' ידידיה שטרן לדירקטורים בבנק לאומי. עוד תמכה המדינה במינויו של עו"ד חיים סאמט לדירקטור חיצוני, וכן ובהארכת כהונתם של שני הדירקטורים פרופ' אפרים צדקה ופרופ' אריה גנס.

עוד התנגדה המדינה לאישור הגדלת ההון הרשום של בנק לאומי. הגדלת הון הוא מהלך שנועד לאפשר לחברה לבצע הנפקה של מניות חדשות - מהלך העשוי לדלל את חלקם של שאר בעלי המניות בחברה. המדינה חששה מפני דילול אחזקותיה ולפיכך לא רצתה לאשר את הגדלת ההון הרשום.

סוגיה נוספת שעמדה על סדר היום באסיפה הבוקר היתה הארכת כהונתם של משרדי רואי החשבון של הבנק - סומך חייקין וארנסט יאנג.

עלות שכרו של יו"ר הבנק ברודט כולל הפרשות סוציאליות עמדה על 3.1 מיליון שקל ב-2011. בשנת 2011 בכירי הבנק לא זכו למענקים, מאחר שבנק לאומי הציג תשואה להון של 8.3% - נמוכה מיעד הבונוסים שהוא 8.5%. 

תגיות