אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קופות הגמל העלו הילוך: אלטשולר בלטה עם תשואה של 3.4% ביולי

בלעדי ל"כלכליסט": קופות הגמל העלו הילוך: אלטשולר בלטה עם תשואה של 3.4% ביולי

ההשקעה באג"ח הקונצרניות בחו"ל תמכה בתוצאות הקופות של אלטשולר שחם, כשאחריהן מדורגת אקסלנס גמל, עם תשואה של 2.7%. אנליסט ממשיכה להציג חולשה יחסית עם תשואה של כ־2%

08.08.2012, 06:56 | רחלי בינדמן ואסף גילעם

לאחר חודשיים קשים בשוק ההון במאי ויוני, שקטעו בחדות את הראלי מתחילת השנה, שינו קופות הגמל מגמה ורשמו תשואות ממוצעות של יותר מ־2% ביולי, כך עולה מנתוני התשואות של חלק מהקופות הבולטות שהגיעו לידי "כלכליסט". אלטשולר שחם ממשיך במומנטום החזק שלו עם תשואות גבוהות של 3.37% בקופת הגמל שלו ו־3.39% בקרן ההשתלמות.

הבולטות של אלטשולר, הן מתחילת השנה והן ביולי, מקורה בחשיפה הגבוהה של קופות הגמל להשקעות מעבר לים. ביולי הפגינו שוקי חו"ל ביצועים עודפים על זה המקומי, עת שמדד S&P 500 הוסיף 1.3% והדאקס הגרמני (אליו לאלטשולר חשיפה גבוהה) זינק בכ־10%. מדד ת"א־100 האמיר ב־2.8%, אך בניטרול מניית מלאנוקס, שזינקה ב־59% ביולי, איבד המדד 1.8%. החשיפה של כל תיק הגמל של אלטשולר לחו"ל עמדה בסוף יוני על 40.55%, כשבניגוד למרבית המוסדיים שנחשפו לחו"ל בעיקר דרך מניות, אלטשולר שחם מחזיקים גם שיעור ניכר מהתיק הקונצרני שלהם בחו"ל, עובדה שסיפקה להם תשואה עודפת המוערכת בכ־0.5% מעל המדדים הקונצרניים המקומיים.

תשואה גבוהה לאקסלנס גמל - 2.7% ביולי

 

בגזרת קופות הגמל הגדולות המשיכו קופות הגמל של אקסלנס, המנוהלות על ידי רונן מטמון, להפגין ביצועים טובים ביולי עם תשואה של 2.71% בקופת אקסלנס גמל ותשואה של 2.74% באקסלנס השתלמות. במקום השלישי מתברגת החודש הקופה גדולה בישראל - גדיש שבבעלות בית ההשקעות פסגות. גדיש, שעל ניהול ההשקעות שלה אמון שלומי ברכה, המכהן גם כמנכ"ל חברת הגמל, סגרה את יולי עם תשואה של 2.49%. על פי הערכות, גדיש רשמה מתחילת השנה תשואה מצטברת של 5.28%, מה שממקם אותה במקום השני אחרי אלטשולר שחם, כשקופות אקסלנס מתברגות במקום השלישי. הביצועים של גדיש בולטים לטובה השנה בעיקר בזכות תשואות עודפות שעשו קרנות נאמנות המשקיעות באג"ח קונצרניות בחו"ל, שאותן רכש ברכה עבור קופות הגמל. אלטשולר שחם, אגב, משקיע באג"ח קונצרניות בחו"ל בעיקר באמצעות בחירה פרטנית של ניירות.

באופן כללי בלטו לטובה בחודש יולי גופי גמל עם חשיפה גבוהה למטבע חוץ, שלא גידרו את החשיפה המטבעית לאחר שהדולר זינק ביולי, וכן מי שהיה חשוף לאג"ח עם מח"מ ארוך מאוד.

המומנטום השלילי באנליסט נמשך

מי שהציגו ביצועים חלשים יחסית בחודש יולי היו קופות הגמל של אנליסט, שממשיכות במומנטום שלילי כבר חודשים ארוכים עם תשואה של 1.95% בלבד בגמל ו־1.62% בקרן ההשתלמות. אנליסט אמנם הגדיל את החשיפה שלו לחו"ל אך עדיין לא במידה מספקת, וכן הוא סובל מחשיפה גבוהה לבנקים בישראל שירדו בניגוד למגמה בשוק. גם קופות הגמל של בית ההשקעות ילין לפידות, שמציגות ביצועים עודפים לאורך השנים, לא הבריקו ביולי - בדומה למגמה שלהן בחודשים האחרונים - כשהתשואה של קופת הגמל עמדה על 2.1%. גם קופות הגמל של מיטב, שדווקא מפגינות ביצועים יפים לאורך זמן, היו חלשות יחסית ביולי עם תשואה של 2.15% למיטב תגמולים אך תשואה גבוהה יותר למיטב משתלם א', של 2.27%.

קופות הגמל של דש, שהפגינו ביצועים חלשים בשנה האחרונה, מתמקמות במרכז הטבלה עם תשואה של 2.34% בדש תגמולים ותשואה של 2.17% בדש אקונומיסט. דש השתלמות רשמה תשואה של 2.28%. קרן ההשתלמות הגדולה בישראל, קהל של מגדל, רשמה ביולי תשואה של 2.3%.

תגיות