אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תדירגן בוחנת רכישת חברות עם מחזור של 40 מיליון יורו צילום: יונתן בלום

תדירגן בוחנת רכישת חברות עם מחזור של 40 מיליון יורו

תדירגן שבשליטת קרן פימי בוחנת רכישת קבוצת חברות גרמנית. לדברי מקורבים לעסקה, הקבוצה הנרכשת רווחית ואין לה חובות משמעותיים

08.08.2012, 07:59 | ניר צליק

תדירגן, המייצרת מכלולים מאלומיניום לתעשיית כלי הרכב, בוחנת רכישת קבוצת חברות גרמנית העוסקת גם היא בייצור מכלולים לתעשיית הרכב ומורכבת משלוש חברות, בעלות הכנסות מצרפיות של 40 מיליון יורו בשנה. הרכישה מותנית בכמה תנאים, בהם אישור לקוחות הקבוצה הגרמנית. מגורמים המקורבים לעסקה נודע כי החברה המיועדת לרכישה היא כיום רווחית וכי אין לה חובות משמעותיים.

תדירגן נשלטת על ידי קרן פימי (66%). לפני שנה וחצי חזרה הקרן להשקעה בתדירגן לאחר שחיסלה בה את אחזקותיה לפני חמש שנים ומכרה אותן לחברת אינספייר של אבי ורטהיים לפי שווי של 200 מיליון שקל.

ישי דוידי, מנהל קרן פימי, צילום: יונתן בלום ישי דוידי, מנהל קרן פימי | צילום: יונתן בלום ישי דוידי, מנהל קרן פימי, צילום: יונתן בלום

פימי חזרה לאחזקה בתדירגן ב־2010, לאחר שהשקיעה בחברה 42 מיליון שקל בתמורה ל־60% ממניותיה, ומאז היא הגדילה את אחזקותיה ב־6% נוספים. פימי התנתה אז את העסקה בנכונותם של הבנקים לאומי והפועלים למחול לתדירגן על חוב של 42 מיליון שקל בתמורה לאופציות בהיקף של 12.1% ממניות החברה.

נאמן מחזיקי האג"ח של אינספייר, עמית לדרמן, מחזיק בכ־20% ממניות החברה, שהועברו לו מאינספייר, לאחר שזו נקלעה אף היא לקשיים בהחזר חובותיה למחזיקי האג"ח.

תדירגן עצמה נקלעה למשבר חריף בעקבות הקשיים בתעשיית כלי הרכב העולמית במשבר הכלכלי העולמי של שנת 2008, ובעיקר בג'נרל מוטורס, שהיתה לקוחה עיקרית של תדירגן.

את הרבעון הראשון של 2012 סיימה תדירגן עם הכנסות של 15.7 מיליון דולר לעומת 17.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. עיקר הירידה בהכנסות נבע מהנפילה בהכנסות תחום האלומיניום ברבעון הראשון ל־10.4 מיליון דולר לעומת 11.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. זאת, כתוצאה מהחלטת לקוחות החברה להתבסס על מלאים קיימים שלהם וירידה בתחזית הצריכה שלהם. הרווח הנקי ברבעון הראשון צנח ל־1.1 מיליון דולר לעומת 6.4 מיליון דולר ברבעון המקביל.

תגיות