אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דויטשה על הבנקים בישראל: נסחרים כאילו הם חלק מגוש היורו צילום: אריאל בשור

דויטשה על הבנקים בישראל: נסחרים כאילו הם חלק מגוש היורו

לפי דויטשה, שווי הבנקים הישראלים דומה לזה של הבנקים האירופיים ומדובר בתופעה "בלתי סבירה". בנק המזרחי יבלוט כבנק היחיד המציג שיפור ברווחיות לעומת אשתקד עם 14% תשואה על ההון

09.08.2012, 12:15 | גיא בן סימון

"מניות הבנקים הישראלים נמצאות בין המניות החלשות ביותר במערכת הבנקאות העולמית בשנה האחרונה וביצועיהן שווים לאלו של בנקים עם חשיפה לאג"ח ממשלתי בעייתי, מקורות מימון חלשות וצורך בגיוס הון", כך לפי דן הרוורד, אנליסט בכיר בדויטשה בנק שציין את הבנקים מזרחי, דיסקונט והפועלים. אלו, לדעתו, נסחרים במכפילים נמוכים יחסית לרווחיות בשנתיים האחרונות.

לפי דויטשה, שווי הבנקים הישראלים דומה לזה של הבנקים האירופיים ומדובר בתופעה "בלתי סבירה" בהתחשב בחוזקם היחסי של הבנקים בישראל. לדברי הוורד, ביצועי מניות הבנקים הישראלים תואמים באופן כמעט מושלם את אלו של הבנקים באירופה למרות ביצעי החסר בישראל, במיוחד ברבעון האחרון. "בהתחשב בסביבה המאקרו-כלכלית הפחות בעייתית והמאזנים היציבים יותר של הבנקים בישראל, ועל כן נראה כי זהו הזמן להמליץ על משקל יתר ביחס לענף הבנקאות הישראלי".

לפי דויטשה, רמות המכפילים הנוכחיות של הבנקים נמוכות ונצפו רק פעמיים בעשור האחרון. בפעם האשונה בשיא משבר הסאבפריים וובפעם השנייה במהלך המיתון שלאחר התפוצצות בועת הדוט קום. בתוך כך, בדויטשה לא צופים לחץ על רמות ההון של הבנקים.

דויטשה צופה כי תוצאות הרבעון השני שיציגו הבנקים יהוו המשך לתוצאות הרבעון הראשון שכלל האטה בגידול האשראי, ירידה מתונה באיכות תיק האשראי וחולשה בהכנסות מעמלות. לדבריו, בנק המזרחי יבלוט כבנק היחיד המציג שיפור ברווחיות לעומת אשתקד, עם 14% תשואה על ההון.

אלי יונס מנכל בנק מזרחי טפחות ישראל פרי, צילום: יוני רייף אלי יונס מנכל בנק מזרחי טפחות ישראל פרי | צילום: יוני רייף אלי יונס מנכל בנק מזרחי טפחות ישראל פרי, צילום: יוני רייף

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
זאת הערכה שנעשתה בנתוני בועה אירופאים שגויים ומטעים מאד
דן הרוורד טועה. הבנקים בישראל חזקים מהבנקים המקבילים להם בגודלם ובסוג הפעילות שלהם באירופה. הנתונים שעליהם מסתמך דן הרוורד הם הערכות שווי של 2011 וההערכות האלה אינן רלוונטיות היום, אלא באופן חלקי מאד. אבל זאת אינה בשורה טובה. המסקנות הן עגומות ביותר. אמנם הבנקים בישראל חזקים יותר מהערכותיו של הרוורד, אבל הבנקים באירופה נחלשו מאד וזה סימן רע מאד למערכת הבנקראת הישראלית. לא ירחק היום שבו לא ניתן יהיה להבטיח אפילו חשבונות עו"ש ביתיים. 2013 תהיה שנה איומה ועל 2014 קשה לדבר. אם ישראל תצליח לרתום מהר את משק האנרגיה החדש שלה לפעילות עסקית משמעותית תוך קיצורי דרך שימתנו את חוק שישינסקי, ייתכן שניתן יהיה לראות יציבות גדולה יותר בשנתיים הקרובות. למרבה הצער הביורוקרטיה הישראלית תקבור כלכלית את תגליות הגז.
אלי - כלכלן , רמת גן  |  09.08.12
לכל התגובות