אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
5 מסעדות חדשות ליד הים צילום: בועז לביא

5 מסעדות חדשות ליד הים

ארוחה או סתם נשנוש קליל מול החוף והגלים הם מפלט מאוורר מפני החום הגדול. "כלכליסט" סוקר את מסעדות הגורמה שנפתחו לאחרונה לאורך קו החוף של ישראל

12.08.2012, 09:52 | גלי וולוצקי

בקיץ, ובייחוד לוהט כמו הנוכחי, אין פנטזיה נעימה יותר מארוחה מול הגלים. אך בישראל ז'אנר מסעדות החוף נוטה לעתים לאכזב, ולספק סלט מלא בחול לצד צ'יפס שמנוניים שמביישים את הנוף המרהיב. השנה הצטרפו לקו החוף של ישראל חמש מסעדות חדשות, שמצליחות להציע מטבחים מושקעים וחוויה קולינרית. "כלכליסט" סוקר אותן ומוסיף מסעדות ותיקות שכדאי לחזור אליהן.

קסיס: השפעות קולינריות מקליפורניה. את המסעדה, שהחלה את ההרצה שלה לפני כשבועיים, פתחו השפית איילת פרי ובן זוגה ניר, ששבו משהות של 17 שנה בסן פרנסיסקו שם תפעלו מסעדה, מתחם אירועים וחברת קייטרינג. כרגע המסעדה, שהאוריינטציה שלה היא ים־תיכונית עם השפעות קליפורניות, פתוחה בשעות הערב בלבד (למעט שישי ושבת) ומעניקה 10% הנחה על התפריט. החלל הפנימי מעוצב בצבעים בהירים שמאפיינים הרבה מסעדות חוף, והרחבה החיצונית מגיעה ממש עד קו החול על אחד החופים היפים בתל אביב.

מה לטעום: סלט קלמרי סגול עם ארוגולה, ירקות שורש, מנגו, מלון, נקטרינה ונענע (50 שקל); קעריות קטנות עם נשנושים כמו צזיקי זוקיני ירוק וזרעי קצח; פלפלים קלויים עם שקדים וגבינת עזים; וטונה בכבישה ביתית עם שעועית בובעס בתחמיץ לימון ועגבניות (19 שקל לצלוחית). פרטים: חוף גבעת העלייה יפו, 03-5753745.

קסיס, יפו. מנה לדוגמה: סלט קלמרי סגול, צילום: אוראל כהן קסיס, יפו. מנה לדוגמה: סלט קלמרי סגול | צילום: אוראל כהן קסיס, יפו. מנה לדוגמה: סלט קלמרי סגול, צילום: אוראל כהן

רוקח ים: מטבח פתוח. הכוכבת החדשה של שוק יפו בנמל היא המסעדה של אייל לביא - מעין טאפאס בר שבו הסועדים יושבים מסביב למטבח הפתוח וצופים בתהליכי ההכנה של המנות. מי שמעדיף נוף של תרני סירות ובריזה מן הים יכול לשבת בחוץ. התפריט הים תיכוני־יפואי כולל מבחר גדול של מנות ים קלאסיות (פיש אנד צ'יפס במבחר ורסיות, למשל) לצד קלאסיקות שמלוות את לביא כבר שנים, כמו בויאבז וביסק סרטנים.

מה לטעום: קרפצ'ו דג ים על מלפפון, שמן חרדל וקרם פרש (56 שקל); מחבת פירות ים סאגאנקי (58 שקל); בויאבז עם שרימפס, קלמרי, מולים, עגבניות, פסטיס וזעפרן (62 שקל). פרטים: שוק נמל יפו, האנגר 1, 03-6294141/2.

רוקח ים, יפו. מנה לדוגמה: פירות ים סאגאנקי, 58 שקל, צילום: בועז לביא רוקח ים, יפו. מנה לדוגמה: פירות ים סאגאנקי, 58 שקל | צילום: בועז לביא רוקח ים, יפו. מנה לדוגמה: פירות ים סאגאנקי, 58 שקל, צילום: בועז לביא

יונה: מיקס ים תיכוני. האחות הקטנה של מנטה ריי נפתחה בנובמבר האחרון ומציגה גרסה מעוצבת יותר, עם אווירה יפואית ואפשרות לסעוד בפנים ולצפות בנמל מבעד לחלונות הגדולים או לשבת ברחבה הגדולה שבחוץ. גם כאן המטבח מגיש מיקס של מטבחי אגן הים התיכון, עם שילוב של מנות מן הים ומהיבשה.

מה לטעום: קוביית קסם של טלה (79 שקל); "סבבה חמש - ספינת תענוגות שלוקחת אותך לסיבוב בשום מקום, קערת שרימפס, קלמרי ומולים עם זוקיני ברוטב זעפרן ושני מפרשים" (105 שקל); פרוסות אנטרקוט מעושן (60 שקל ל־100 גרם). פרטים: שוק נמל יפו, האנגר 1, 03-7742222.

יונה, יפו. מנה לדוגמה: "סבבה חמש", 105 שקל יונה, יפו. מנה לדוגמה: "סבבה חמש", 105 שקל יונה, יפו. מנה לדוגמה: "סבבה חמש", 105 שקל

קבינה: כשרה בחוף גורדון. מסעדה כשרה המשתרעת על שטח גדול בחוף גורדון ומאפשרת מגוון צורות ישיבה: על ספות, מסביב לשולחן גדול העשוי מקאנו, או מסביב לבר. החלל הפנימי והממוזג ייפתח בעוד מספר שבועות, ובינתיים אפשר ליהנות מצפייה בחוף השוקק פעילות בבריזה הנעימה.

מה לטעום: שלישיית קונוסים פריכים עשויים מירקות (סלק, גזר ועגבנייה) וממולאים בדגים נאים (44 שקל); פילה מוסר ים בציפוי שקדים (69 שקל); תפוצ'יפס של ירקות שורש לצד איולי מתובל (16 שקל); סיגר במילוי זנב שור ומח עצם (42 שקל). פרטים: חוף גורדון תל אביב, 03-5236762.

קבינה, תל אביב. מנה לדוגמה: שלישיית קונוסים. 44 שקל קבינה, תל אביב. מנה לדוגמה: שלישיית קונוסים. 44 שקל קבינה, תל אביב. מנה לדוגמה: שלישיית קונוסים. 44 שקל

נאמוס: הידור במרינה. המסעדה במועדון היאכטות במרינה נפתחה לפני כשלושה חודשים בידי מרינה קבישר ואילן טריגר (לשעבר מבעלי רוקה). העיצוב מהודר, והתפריט שהרכיב השף רובי פורטנוי מציע תפריט המתבסס על דגים ופירות ים בהגשה מורכבת ומעוצבת.

מה לטעום: אספרגוסים שלמים עם פטריות צלויות, קרם בצל וגבינת פרמז'ן (48 שקל); סלט סלק עם חציל קלוי, בצל אדום, רוקט, כוסברה, כרישה ובוטנים עם ארנצ'יני גבינות (48 שקל); סביצ'ה לוקוס בזרעי כוסברה ובצל אדום, עם סלט גזר וגריסי פנינה, כרישה צלויה, קרם חזרת לבנה ושמן חרדל (59 שקל); שלישיית קלמרי בשלוש ורסיות — כבושים בבצל אדום, ממולאים בקלמרי עם פירה בצל, ומטוגנים עם קוביות זוקיני ורוטב לימון (69 שקל). פרטים: הצדף 1 הרצליה, 09-9511555.

נאמוס, הרצליה. מנה לדוגמה: אספרגוס עם פטריות צלויות. 48 שקל, צילום: סטודיו דרור כץ נאמוס, הרצליה. מנה לדוגמה: אספרגוס עם פטריות צלויות. 48 שקל | צילום: סטודיו דרור כץ נאמוס, הרצליה. מנה לדוגמה: אספרגוס עם פטריות צלויות. 48 שקל, צילום: סטודיו דרור כץ

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
נאמוס מאכזבת
התארחתי במסעדה עם בני בליל שישי. המקום מהודר ויפה, עמוס בסועדים. השרות מהיר ואדיב. בני צמחוני, הזמין סלט סלק עם רוקט וכדורי תפו״א לא מזוהים, הרוקט המריר השתלט על הסלק והרוטב לא היה טעים, סלט קטן במחיר גדול.... מנת אספרגוס עם פטריות צלויות שהגיע עם גבינה מותכת כלשהי ללא טעם ונראה כאילו מישהו הקיא אותה בצלחת- מנה גרועה במחיר גדול! חציל צלוי בטחינה, הגיע עם ירקות חתוכים מעל רוטב חריף שהרס את טעם החציל המעודן. פטה כבד אווז לא אכזב אבל לא היה יוצא דופן. סורבה פירות נחמד. 400 ש״ח ולא שווה!
דבורה גל  |  22.08.15
14.
ל4- אם רוקח ים תחזיק חדשיים הקהל פראיירים
כמי שאוכל במסעדות כמעט כל יום, לא נפגשתי ביחס כה גרוע או באוכל כה בינוני הרבה הרבה זמן. ההרגשה שלנו הייתה שמישהו מנסה לעשות קופה על גבנו כמה שיותר מהר ומבלי לתת תמורה כלשהי. האוכל לא הגיע אפילו לרמת בינוני, במיוחד פירות הים האיומים.
סועד בחוץ  |  21.08.12
לכל התגובות