אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סאנפאוור נוטשת את הפרויקט הסולארי בתלמי אליהו

סאנפאוור נוטשת את הפרויקט הסולארי בתלמי אליהו

מדובר בפרויקט בעלות של 100 עד 130 מיליון שקל שהיה אמור להניב כעשרה מגה וואט חשמל משדות סולארים שתוכננו לקום שם על פני 230 דונם

12.08.2012, 14:32 | ליאור גוטמן
מכה לישובי עוטף עזה - חברת סאנפאוואר, שמתמחה בהקמה וניהול מערכות סולאריות לייצור חשמל, החליטה בסופ"ש האחרון לנטוש את הפרויקט הסולארי הענק שהיא עמלה עליו בשנה האחרונה במושב תלמי אליהו. כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בפרויקט בעלות של 130-100 מיליון שקל שהיה אמור להניב כעשרה מגה וואט חשמל משדות סולארים שתוכננו לקום שם על פני 230 דונם.

מקורבים לחברה מסבירים שהחלטת נטישת הפרויקט מיוחסת להעלאת דמי החכירה על ידי מנהל מקרקעי ישראל, שהגיעו במאי האחרון לרף של מאה אלף שקל לדונם, מה שהפך את הקמת הפרויקט למהלך לא כלכלי. ביטול הפרויקט יוצר בעיה לא רק לענף האנרגיות המתחדשות אלא גם לתושבי האזור כיוון שעצם הקמת המתקן במושב תלמי אליהו, שממוקם בחבל אשכול ורחוק כמה ק"מ מרצועת עזה, היה צפוי לפרנס משפחות רבות באזור.

בשבוע שעבר פרסמה רשות החשמל הודעה על כוונה להפחית את תעריפי החשמל ממתקנים גדולים מ-98 אגורות לקילוואט שעה כיום ל-65 אגורות לקילוואט שעה בעתיד. הנימוק שצורף להחלטת הרשות היה שעלות הפאנלים הסולארים צנחה מאז החלטת התעריף המקורי בכ-40%, כך שהורדת תעריף הייצור לא תפגע בתשואת היזמים אולם תחסוך לציבור שרוכש את החשמל באמצעות חברת החשמל כשני מיליארד שקל. למרות הכוונה להפחית את התעריף הודיעה רשות החשמל שאחת מהבעיות האקוטיות בענף הן עלויות הקרקע שיזמים צריכים לשלם למנהל מקרקעי ישראל עבור הקמת שדות סולארים, וכל עוד עלויות הקרקע יהיו כ"כ גבוהות הסיכוי להקמת שדות סולארים גדולים ילך ויקטן.

סאנפאואר היא חברה אמריקאית עם שולחה ישראלית אותה מנהל מנכ"ל משרד לשעבר התשתיות קובי כץ. החברה פעילה מאז 2008 והצליחה להקים מאז כמה פרויקטים קטנים בהיקף של כ-20 מגה וואט. מסאנפאוור סרבו להתייחס לידיעה. כמו כן, טרם התקבלה תגובה ממנהל מקרקעי ישראל.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
אפשר לקבל החזר השקעה על סולארי תוך 4 שנים..לאנשים פרטיים בייחוד
זה אומר שאחרי 4 שנים, החשמל והרווח הוא חינם ונקי. הנה ההסבר... פשוט מאוד, קונים בחלקים מEBAY. היום ניתן לקנות לוחות בעלות של 0.55 דולר לוואט זה אומר ש200W עולה לכם 110 דולר. חפשו SOLAR PANEL DIY SOLAR PANEL KIT SOLAR PANEL 200W יש גם 400W יש מכשיר שמאפשר המרה של 12V+ ל220V שניתן פשוט לחבר לרשת החשמל הפנימית של הבית חפשו GRID INVERTER אסור להמיר ולחבר ישירות את החשמל שמיוצר כמובן מהלוחות. הלוחות מייצרים חשמל DC..שנדרש להמיר ל220AC וחייבים שה220V יהיה מסונכרן לרשת החשמל. את המכשיר מחברים ישירות לאיזשהו תקע חשמל ולמעשה הוא מכניס לכם חשמל לבית ומוריד את צריכת החשמל מחברת חשמל. עלות המכשיר 140$ ל300W עכשיו צריך לקנות חומרים שהעלות שלהם הרבה יותר נמוכה... כמו כבלי חשמל, משטח פרספקס להגנה והרכבה ועוד חישוב מדויק יותר של עלות כולל מע"מ, משלוחים וכו יביא אתכם לעלות של 1100שח ל200W שזה כולל הכל...לרוב אנשים לא לוקחים בחשבון שהעלות היא לא רק המשטחים סולאריים..בארץ ממה שבדקתי יכול לעלות לכם רק משטח מוכן, 140W ב1000 שח..פי 2 במחיר. אבל כמובן הוא משטח מוכן. מה כתבתי פרטים עליו מאיביי הוא משטח שיש להרכיב אותו ויש להבין חשמל בסיסי כדי לחבר נכון. מי שמבין...ויש לו שטח גג,גינה מומלץ מחירי החשמל לא הולכים לרדת. אתם לא צריכים למכור לחברת החשמל..השקעה של 5000-10000 שח..מסדרת לכם חשמל חינם לכל החיים, החזר השקעה 4-5 שנים (כולל מצברים אם אתם מחליטים להתנתק לחלוטין מחברת החשמל, יש מצברים מיוחדים שמיועדים לטעינה ופריקה בלי סוף..חשוב אחרת אחרי 4 שנים אתם צריכים להחליף מצברים) אגב, צריכת חשמל של מזגן היא 600W ל1כוח סוס (שזה מזגן קטן) זה אומר שכדי שבשיא החום המזגן יעבוד ב"חינם" נדרשת השקעה של 3300 שח. אחרי 4 שנים החשמל הזה הוא חינם..
עומרי , חיפה  |  13.08.12
11.
ל-10
חשמל סולארי כבר תקופה ארוכה זול יותר. הסיבה שהחשמל הקונבנציונלי נחשב לזול היא כי אנשים "שוכחים" להכניס למשוואה את העובדה שחברת חשמל נמצאת בגירעון של כ-70 מיליארד שקל (שווה ערך לקצת יותר מרבע התקציב הכולל של מדינת ישראל), וזה מבלי להכניס את החשמל חינם (שווה לחברת חשמל כ-10% מהגירעון של שנת 2011), פנסיות תקציביות, וכול'... כשלוקחים את כל הדברים הללו בחשבון, התעריף שניתן לסולארי הוא בוודאות יותר זול. ליזמים בתחום הסולארי אין את "הזכות" המפוקפקת שיש לחברת חשמל להיות במינוס של מיליארדים... הם צריכים להרוויח, או לכל הפחות להיות מאוזנים כלכלית.
המגיב  |  13.08.12
10.
ל 9. למרות ירידת מחירי החשמל הסולארי הוא בכל זאת יקר יותר
אין פה ונדטה נגד החשמל הסולארי אם ויגיע הרגע שבו מחירי הפקת חשמל ע"י פנלים סולארים יהיו זולים באופן משמעותי ממחירי החשמל בתחנות הכח שום דבר לא יוכל לעצור את זה ויהיו לזה גם נזקים קשים של תפיסת שיטחי אדמה עצומים אז הירוקים יבכו הרבה יותר מכיום כיום בשלב הנוכחי הפנלים הסולארים זקוקים לסובסידיות כדי להיות תחרותים הירוקים אומרים שאנו לא משלמים את המחיר האמיתי של תחנות הכח הפחמיות את הנזק הסביבתי שהם יוצרים יתכן והם צודקים אבל בפועל אין לזה מחיר ישיר לנזק הזה ולפנלים יש מחיר מידי שאותו הציבור יצטרך לשלם זה לא איזה התחיבות קטנה זה כסף אמיתי ברגע שזה יהיה כלכלי באופן מובהק אותם גורמים בתעשיות האנרגיה ישקיעו בתחום הזה מבחינתם זה לא חשוב עם קוראים לזה נפט גז או פנל סולארי מה שחשוב האם זה מביא כסף אז כן המדינה צריכה לתמוך בזה עם איזונים נכונים כיום נראה שזה קצת מידי אבל גם גדול מידי זה יהיה בעיתי
גריד , רשת  |  12.08.12
9.
שינוי חשיבה
טעות ענקית להסתמך על מכירה לחברת חשמל הפתרון הוא כזה יצור מסחרי-יצור חשמל באנרגיה מתחדשת סולרי-רוח ומכירה למפעלים ובתים על ידי חיבור הבתים למערכת המסחרית עם כבלים ניתן למכור לישובים ושכונות חדשות בפריפריה יצור ביתי התקנת פנלים על גגות בית עם מצברים כך שיש חלופה לחברת חשמל וללא שום חיבור לרשת החשמל כך המדינה תחסוך בצורך לייצר תחנות כוח פחמיות ועל דלק זה הפתרון הפשוט המדנה צריכה להוריד את המס על פנלים וטורבינות וכל הציוד הנלווה והשוק יעשה את שלו לבד וזהו זה
רן  |  12.08.12
לכל התגובות