אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Keep It City: לדווח לעירייה על מפגעים ישירות מהסלולרי

Keep It City: לדווח לעירייה על מפגעים ישירות מהסלולרי

המועצה האזורית חוף השרון עורכת ניסוי באפליקציה חדשה שתאפשר לתושבים לצלם ליקויים, מפגעים ותקלות שונות בעיר - ולדווח ישירות לעירייה. המדווחים יוכלו לדעת גם לעקוב אחר הטיפול של העירייה בליקוי

13.08.2012, 17:10 | עומר כביר
תושבי ערים גדולות בארה"ב כבר מכירים את העסק: נתקלים במפגע ברחוב, שולפים את הסמאטרפון, מצלמים עם אפליקציה מיוחדת ושולחים לעירייה - שכבר שולחת צוותי תיקון ואף דואגת לעדכן את המדווח על התקדמות הטיפול. אפליקציות מסוג זה, המכונות SeeClickFix, הן אבן יסוד של יחסי הרשויות המקומיות עם התושבים בעידן המובייל.

בישראל, תושבים שרצו לדווח על תקלות למוקד העירוני נאלצו עד עתה להסתפק בשיחת טלפון בת דקות אחדות (לא כולל המתנה). אבל כעת, ייתכן שגם בישראל יזכו תושבי הערים השונות לתקשורת מהירה ויעילה מסוג זה, בזכות אפליקציית Keep It City של חברת גרובוט הישראלית.

האפליקציה, בה עושה כבר שימוש רשות מקומית אחת, המועצה האזורית חוף השרון, מספקת את אותן יכולות שניתן למצוא באפליקציות דומות בחו"ל. “זה העתיד בתקשורת בין העירייה לתושבים", אומר ל"כלכליסט" אלירן לזר, אחד ממייסדי גרובוט.

אפליקציה לכל רשות מקומית

אפליקציות מסוג זה התקיימו עוד לפני שלזר ושותפיו הקימו את חברת הפיתוח שלהם, אך לדבריו הוא הגיע לרעיון באופן עצמאי לחלוטין. “בעבר, כשעבדתי כקופירייטר, הסתובבתי הרבה עם מצלמה כדי לשלוף רעיונות", מספר לזר. “עיקר הדברים שצילמתי היו תקלות, וחשבתי למה אי אפשר לשלוח את זה ישר למוקד העירוני. שמתי את זה בתיק העבודות שלי, וכשהקמנו את החברה והשותפים עברו עליו הם אמרו שזה יכול להיות רעיון שיתפוס".

ממשק האפליקציה ומסך הדיווח שלה ממשק האפליקציה ומסך הדיווח שלה ממשק האפליקציה ומסך הדיווח שלה

אפליקציית Keep It City מופצת רק בשיתוף עם הרשות המקומית. כל רשות זוכה לגרסה ייחודית משלה לאפליקציה, שממותגת בצבעים שלה ויכולה להבליט נושאים שונים (דבר ראש הרשות, עדכונים על אירועים) החשובים לה. חשוב מכך, הדיווח ששולחים המשתמשים מגיע ישירות למערכת המוקד העירוני.

משתמש המזהה מפגע יכול לצלמו, ולשלוח את הדיווח עליו לעירייה בתוספת הסבר קצר, פרטי יצירת קשר, התמונה והמיקום המדויק שמתקבל באמצעות ה-GPS. "כל הפרטים כבר מוזנים ישירות למערכת של המוקד", אומר לזר. ”המוקדן לא צריך להעתיק את המפגע ממערכת אחרת. נשאר למוקד רק לבצע אישור ולהעביר לטיפול המתאים". לאורך כל הדרך יקבל המדווח עדכונים על הטיפול בפנייה: התראות על קבלתה, שליחת צוות ותיקונה, לצד אפשרות להיכנס לאפליקציה לעקוב אחרי סטטוס הפנייה, שמתעדכן ישירות מהמוקד העירוני.

ייעול משמעותי של מענה המוקדים לתושב, צילום: shutterstock ייעול משמעותי של מענה המוקדים לתושב | צילום: shutterstock ייעול משמעותי של מענה המוקדים לתושב, צילום: shutterstock

הטבע האינטגרטיבי של האפליקציה דורש שיתוף פעולה של הרשויות המקומיות, ואלו לדברי לזר מגלות פתיחות רבה. “הן מאוד אוהבות את הרעיון, ובמיוחד חשובה להן ההתחברות למערכת המוקד. עירייה אחת אמרה שהיא לא מעוניינת כדי לא להוסיף עוד מפגעים למוקד, אבל רוב העיריות בעד”, אומר לזר. בימים אלו עובדים בחברה על התאמת האפליקציה לרשויות נוספות, כשבתקופה הקרובה צפויות לצאת גרסאות גם בעבור תושבי ראשון לציון ומטה יהודה.

לרשויות בישראל יש עוד דרך ארוכה

נכון להיום, הרשויות המקומיות בישראל סובלות מפיגור ניכר לעומת העולם בכל הקשור לפתיחות ושיתוף הציבור בפעולותיהן, נושא עליו כתבנו בעבר בהרחבה ב"כלכליסט".


בנוסף לאפליקציות דוגמת Keep It City נהנים תושבים ערים גדולות בארה"ב משירותים מתקדמים כמו מפה אינטראקטיבית המציגה נתונים מדויקים על הפשיעה באזורים השונים, אפליקציה המספקת מידע על הסיכוי לקבל דו"ח חנייה באזור ובשעות מסוימים, עדכוני טוויטר על הפסקות חשמל וחסימות כבישים, גישה מלאה ומפולחת לתקציב העירוני ועוד.

יש לרשויות המקומיות בישראל עוד הרבה מה ללמוד ואיפה להשתפר, אך אימוץ נרחב של אפליקציית דיווח מסוג זה הוא צעד בולט וחשוב בדרך לשיפור הקשר עם התושבים והגדלת מעורבותם בשלטון המקומי. אפשר לקוות שזהו לא הצעד האחרון בתחום, ושיותר ויותר רשויות ינקטו מהלכים שיקרבו אותנו למצב ממנו נהנים תושבי הערים הגדולות בעולם.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
4 שנים פונים לעיריית חיפה להציב מבנה תחנה בשבתאי לוי ליד מוזיאון לאומנות. מה יעזור אם נצלם?
העיריות ממש אכפת להן לתקן ליקויים. רק אם תבהירו להן במכתב משפטי שזה יגמר בתביעה הן אולי יחזירו לכם תשובה, אולי.. לפעמים שווה להן לספוג תביעה, זה לא מבזבז להם כסף פרטי זה מבזבז כסף שלכם על יועץ משפטי.. אז למה להן לתקן מפגעים, אין שום תמריץ. הקואליציות זה מפלגות פוליטיות שאף אחד מהם לא יבחר או לא לא יבחר על קשר עם התושבים. התושבים עבורם זה רק מקור גבייה ופעם ב-5 שנים יד שצריכה לשים פתק עם שמם בקלפי.
העיריות פה הן חלטורה  |  27.08.12
11.
מיטל אהרון - קישור להורדת האפליקציה
שלום מיטל, אנחנו מכירים את מפגעים ומכבדים מאד את השירות שהם נותנים. ההבדל בין המערכות שאנחנו עובדים בשיתוף עם העירייה ומתממשקים למערכת המוקד העירוני מפגע שיישלח עם אפליקציית KEEP IT CITY יקפוץ למוקדן במערכת עם כל הפרטים, כל שינוי סטאטוס מפגע שיכתוב המוקדן יגיע אל המשתמש. את מוזמנת להוריד את האפליקציה מהקישורים הבאים ולבחון אותה. קישור להורדה לאייפון - http://itunes.apple.com/IL/app/yryyt-r-swn-lzywn/id551569080?mt=8 קישור להורדה לאנדרואיד - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.groboot.keepitcity.rishon&feature=more_from_developer בברכה,
אלירן לזר , תל אביב  |  21.08.12
לכל התגובות