אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"כל המאמצים להגיע לליאורה עופר עלו בתוהו" צילום: גלעד קוולרציק

"כל המאמצים להגיע לליאורה עופר עלו בתוהו"

בעלי האג"ח של סנטראל יורופיאן: "אמרו לנו מה יהיה היקף ההזרמה החיצונית ומהיכן היא תגיע או שנפרק החברה"

13.08.2012, 08:37 | לירוי פרי
"אם לא נקבל תשובות מהירות והגיוניות, נפרק את החברה כבר בקרוב. אנחנו דורשים לדעת בהקדם מה היקף ההזרמה החיצונית שתבוצע במסגרת הסדר החוב. אחרת, אין לנו סיבה טובה שלא לפרק את החברה כבר עכשיו", זאת האזהרה ששלח אתמול עו"ד רון בר־ניר מנציגות בעלי האג"ח של סנטראל יורופיאן לכיוונו של היו"ר ואחד מבעלי השליטה, נמרוד רינות. הדברים נאמרו במסגרת אסיפת האג"ח שהתכנסה אתמול לבקשת החברה במשרד עו"ד מ. פירון שברמת גן, כדי שיאשרו לה דחייה בתשלום הקרוב שאמור לחול בסוף החודש, בהיקף של כ־45 מיליון שקל.

רינות הגיע לאסיפה כשהוא מלווה בנבחרת יועצים ובעלי תפקידים: מנכ"ל חברת הייעוץ גיזה־זינגר־אבן, יריב פילוסוף, שהוביל את הדיון; מנכ"ל החברה־האם פרימיום פי.אי.אייץ', רן בר־תקווה; וכן עורכי דין ויועצת תקשורת מטעם החברה. פילוסוף סיפק סקירה קצרה על מצב החברה, שלא הניחה את דעתם של בעלי האג"ח שהחלו לתקוף מצדם. בצד בעלי האג"ח נכחו חברי הנציגות שמואל אשל ומעיין פז, נציג הראל ביטוח יוני שר, נציג בית ההשקעות מיטב ערן סטפק, ועוד כמה בעלי אג"ח פרטיים.

רותי עופר, אלמנתו של יולי עופר, צילום: אביגיל עוזי רותי עופר, אלמנתו של יולי עופר | צילום: אביגיל עוזי רותי עופר, אלמנתו של יולי עופר, צילום: אביגיל עוזי

סנטראל יורופיאן היא חברת נדל"ן פרטית הפועלת בעיקר בהונגריה ונמצאת בבעלות פרימיום פי.אי.אייץ' הציבורית, אולם היא נחשבת לתאגיד מדווח מאז 2007, אז הנפיקה אג"ח לציבור. עד לאחרונה שלט בקבוצה יולי עופר, אולם לאחר מותו בספטמבר עברה השליטה בפרימיום פי.אי.אייץ' לאלמנתו רותי עופר (46.5%), כאשר היו"ר נמרוד רינות מחזיק ב־17.2% מהמניות והיתרה נמצאת בידי לציבור. יולי עופר סיפק ביטחון למחזיקי האג"ח של החברה, שכן שחודש לפני מותו הזרים לה 46 מיליון שקל שהספיקו לתשלום הקרן באוגוסט 2011 (47 מיליון שקל), וכן לתשלום ריבית של 5 מיליון שקל בפברואר האחרון.

אלא שכעת, כאשר החוב כלפיהם עומד על כ־125 מיליון שקל (פירעון בשלושה תשלומים שנתיים בשנים 2012–2014), בעלי האג"ח מוצאים עצמם מול שוקת שבורה. "אנו מקיימים שיחות מול כל הצדדים - בעלי המניות, חברי הנציגות, וכן עם הגברת רות עופר. מהגברת עופר קיבלנו תגובות שליליות. היא טוענת שאין בידיה האמצעים כדי לתמוך בחברה בשלב זה. שאלנו גם את שאר בני משפחת עופר, אך אלו מפנים אותנו לרות עופר, שאמורה לקבל את ההחלטות", כך פילוסוף.

פילוסוף הזכיר גם את יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בחברת לפידות, שמכר ב־2009 את השליטה באינוונטק לסנטראל יורופיאן. לוקסנבורג דורש כ־15 מיליון שקל נוספים כחלק מהסכם המכירה, "והוא כבר פנה למנהלי העיזבון של יולי עופר", ציין רינות. פילוסוף הוסיף כי "יש לו ערבות ואנחנו מנסים להגיע עמו להסכמות. מבלי שנגיע להסכמות עמו, גם עם בעלי האג"ח נתקשה להגיע להסכמות".

מול איומי הפירוק של בעלי האג"ח ניסו רינות ופילוסוף לשכנע כי מהלך של פירוק אינו נכון כעת. "אנו מצליחים לעשות צעדים קטנים, כגון הארכת חוזים, ואנו על סף השכרות חדשות. אלו דברים שלא דורשים הזרמות מטעם החברה. עם הרבה עבודה ומעט שינוי במצב הכלכלי, אפשר לשנות את הסיטואציה", כך לדברי פילוסוף, שהוסיף כי "אנו מתחילים לקבל לחצים מהבנקים הזרים. עד עכשיו הם לא עושים צעדים אגרסיביים מדי, אלא מנסים לחלץ את כספם".

עד סוף החודש הבטיחו רינות ופילוסוף כי תוגש הצעה להסדר חוב. בעלי האג"ח דרשו לדעת האם תהיה הזרמה חיצונית, מה היקפה, ומאין היא תגיע. "אני מקווה שכשנגיש הצעה מסודרת, היא גם תכלול הזרמות חיצוניות. אנחנו עובדים על זה", ציין פילוסוף.

עו"ד בר־ניר מטעם הנציגות סיכם כי "לרות עופר אין כלום, לטענתה. היא החלק החלש במאבקי העיזבון. לא נענינו לגבי מה היא מוכנה לעשות בנוגע לזכויות העתידיות שלה. המאמצים להגיע לליאורה עופר (בתו של יולי עופר, ל"פ) עלו בתוהו. תנו לנו להבין אילו דברים טובים יכולים לקרות אם לא נפרק אותה ולאילו הזרמות אנחנו יכולים לצפות".

תגיות