אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוהד מראני: "תקלות קורות, המשקיעים הגיבו בחרדה" צילום: עמית שעל

אוהד מראני: "תקלות קורות, המשקיעים הגיבו בחרדה"

מנכ"ל הכשרה אנרגיה ושותפיו ברישיונות שרה ומירה הבהירו כי השמועות על אי־הימצאות גז ברישיון מירה היו שגויות, אך הודו כי "אולי היינו צריכים להגיב מהר יותר לפרסומים השונים ואז הסחף של מכירת המניות לא היה נגרם"

14.08.2012, 07:33 | ליאור גוטמן

ארבעה ימים לאחר הפרסומים בתקשורת שקידוח הגז ברישיון מירה יבש, ויום למחרת קריסת המניות בבורסה, התייצבו אתמול בכירי החברות השותפות בקידוח, בניסיון להרגיע את המשקיעים המודאגים והצליחו לאושש במקצת את ניירות הערך החבוטים. מניית הכשרה אנרגיה (שמחזיקה ב־42% ברישיון מירה) זינקה אתמול ב־6.2% לאחר צניחה של 36% בתחילת השבוע. גם יחידת ההשתתפות מודיעין (שמחזיקה ב־29% ברישיון) תיקנה אתמול בעלייה של 5.8% לאחר שצנחה ב־22% ביום ראשון.

אתמול התכנסו אוהד מראני, מנכ"ל הכשרה אנרגיה, צחי סולטן, מבעלי מודיעין, ומולי רבינא, מנכ"ל IPC, מתוך רצון לשלול באופן רשמי את השמועות שנפוצו בשוק. הם גם הבהירו שאין שינוי בפוטנציאל הפקת המאגרים ולו בשל העובדה הפשוטה שטרם הגיעו אליהם בקידוח.

עם זאת, ראשי השותפות הודו כי ההתנהלות התקשורתית שלהם תרמה לבהלה בשוק ההון. "ידיעות לא מבוססות ובריחת משקיעים גרמו לחרדה. אולי היינו צריכים להגיב יותר מהר ואז הסחף של מכירת המניות לא היתה נגרמת. אבל צריך להבין שבין שלשום להיום לא קרה שום דבר מהותי והעבודה מתקדמת ואולי זה לא כל המידע שיש למשקיעים. אנחנו לא יכולים להסביר את השוק", הסביר מראני.

ביום חמישי האחרון התפרסמו בתקשורת כאילו קידוח מירה הגיע לשכבת המטרה שלו ולא נמצאו שם סימני גז. הפרסום בא לאחר החלפה ברגע האחרון של משקיע בהכשרה אנרגיה. בתחילת אוגוסט פרשה הקרן השוויצרית VNG מהשותפות עם ההבטחה להביא 80 מיליון שקל, והוחלפה על ידי האוליגרך הרוסי־ישראלי מיכאיל מירילשוילי.

"נתקלנו בתקלה בעומק של 4,600 מטר. הפתרון הכי טוב שהובא בחשבון הוא לעצור את הקידוח ולעבור לקידוח אלכסוני. תקלות קורות וזה חלק מהביזנס, בוודאי בקידוחי מים עמוקים. אני מזכיר שרק בשנה האחרונה קרו שני מקרים דומים, אחד ברישיון שמשון והשני ברישיון לווייתן, ובסופו של דבר הגיעו בשני הרישיונות הללו לממצאים יפים. אנחנו מחזיקים ברישיונות מצוינים, ולכן השקענו המון כסף בקידוחים", חידד מראני.

צחי סולטן, ששותף במודיעין, הסביר כי "כשיש ספקולציות, אז הכיוונים הם בדרך כלל רעים. חלק מהמשקיעים לא הבין אולי את הדיווח שיצא בסוף השבוע, אבל אנחנו דוגלים ברמת שקיפות גבוהה ומאוד מאמינים ברישיונות".

גם רבינא הוסיף ש"אין אח ורע לרמת השקיפות בקידוחים. תוספת התקציב של 4 מיליון דולר (השותפות הוסיפה 4 מיליון דולר לאחר עצירת הקידוח ב־5 באוגוסט - ל"ג) היא רק 5% מכלל התקציב המקורי של הקידוח ברישיון מירה. זה הובא מראש בחשבון".

הבשורות הטובות עבור המשקיעים הן שפעולות הקידוח החדש החלו והן צפויות להימשך עד תחילת ספטמבר, לאחר הגעה לעומק של בין 4,800 ל־5,200 מטר.

רישיונות שרה ומירה נחשבים להבטחה הגדולה בשוק הגז, והערכות מוקדמות מדברות על פוטנציאל הפקה של כ־6.5 TCF (טריליון רגל מעוקב) של גז טבעי ועוד כ־150 מיליון חביות נפט. לשם השוואה, מדובר בנפח גז ששווה לכ־70% מגודלו של מאגר תמר. בתחילת אוגוסט הופסקו עבודות הקידוח בשל פגיעה בכיס גיאולוגי (CAVERN), מה שגרם להפסקת העבודות ולהתרוצצות שמועות שלפיהן "ההר הוליד עכבר".

תגיות