אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עזריאלי רוצה למחוק את גרנית הכרמל מהמסחר בבורסה צילום: אוראל כהן

עזריאלי רוצה למחוק את גרנית הכרמל מהמסחר בבורסה

קבוצת עזריאלי מציעה 255 מיליון שקל בתמורה ל-39.39% מהון המניות של גרנית - פרמייה של 20% על מחיר הסגירה של מניית החברה בתום המסחר בבורסה בתל אביב - 3.66 שקל

15.08.2012, 20:20 | שהם לוי

אחרי פרסום הדוחות של גרנית הכרמל לרבעון השני ותחרות גוברת מצידה של סונול, החברה בת שלה, מבקשת קבוצת עזריאלי למחוק אותה מהמסחר בבורסה בתל אביב.

קבוצת עזריאלי מציעה 255 מיליון שקל בתמורה ל-39.39% מהון המניות של גרנית הכרמל, המשקפים מחיר של 4.4 שקל למניה, או פרמייה של 20% על מחיר הסגירה של מניית החברה בתום המסחר בבורסה בתל אביב - 3.66 שקל. המועד האחרון בו יוכלו בעלי המניות של גרנית להיענות להצעת הרכש הוא ב-10 בספטמבר, אך אין לשלול מצב שבו גם אם יסרבו בעלי המניות, תשקול גרנית להעלות את הצעת הרכש - כפי שעשו חברות רבות בעבר.

גרנית הכרמל שבשליטת קבוצת עזריאלי (61%) פרסמה שלשום דו"ח חיובי לרבעון השני של 2012, שבו דיווחה על רווח נקי של 13.3 מיליון שקל לעומת 63 אלף שקל בלבד ברבעון המקביל. זאת בזכות השיפור בתוצאות החברה־הבת GES, העוסקת בתשתיות מים והתפלה, שרשמה זינוק של כ־200% ברווח הנקי לפני מס ל־12.7 מיליון שקל.

קבוצת עזריאלי עצמה טרם פרסמה את הדוחות הכספיים, אך כל העת היא מחפשת שימושים ליתרות המזומנים הגבוהות שהיא מייצרת ועוד שיושבות במאזנה מההנפקה. במהלך השנה האחרונה נכנסה הקבוצה ורכשה מספר נכסים מניבים בארה"ב, אך הירידה החדה בשווי מניות גרנית מאז תחילת השנה הביאה אותה לפזר את השקעותיה גם בשוק המקומי, בשעה שרכישת קניונים בישראל כמעט ולא אפשרית בשל הגבלות של הממונה על ההגבלים העסקיים.

רק לפני חודשיים אמר יוסי זינגר, מנכ"ל גרנית הכרמל בראיון ל"כלכליסט" כי "שוק ההון כבר לא רלבנטי לחברות שרוצות להתפתח". היום האימרה הזו נראית כנבואה שהגשימה את עצמה. אמנם, זינגר מנהל רק את גרנית הכרמל ולא מקבל החלטות בהנהלת עזריאלי, אך הכתובת הייתה על הקיר.

גרנית הכרמל היא חברת אחזקות שנסחרת בבורסה מאז 1992 ונשלטת כיום בידי קבוצת עזריאלי, המחזיקה ב־61% ממניות גרנית הכרמל. אחזקותיה המרכזיות של גרנית הכרמל, כולן פרטיות כיום, מתמקדות בתחומי האנרגיה - דלק (סונול) וגז (סופרגז), תשתיות מים והתפלה (חברת GES), צבעים וחומרי גמר לבנייה (טמבור).

ב־2011 הציגה גרנית הכרמל ירידה של 40% ברווח הנקי ל־30 מיליון שקל, בעיקר עקב העלייה בהוצאות המס, שנבעה מביטול ההפחתה העתידית במס החברות, וכן עקב עלייה בהוצאות המימון. ברבעון הראשון של 2012 הציגה החברה ירידה נוספת של 25% ברווח הנקי ל־26.2 מיליון שקל בהשוואה לרווחיה ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווחים התבטאה גם בנפילה של 35% שרשמה המניה בשנה האחרונה.

תגיות