אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפה לשם: מדענים ביצעו ניסויי טלפורטציה מוצלחים צילום מסך: wikipedia.org

מפה לשם: מדענים ביצעו ניסויי טלפורטציה מוצלחים

מדענים הצליחו לשגר חלקיקים למרחק במהירות האור ולשחזר אותם בנקודת היעד. למרות שהדרך לשיגור אדם בסגנון "מסע בין כוכבים" או "הזבוב" עוד ארוכה מאוד - המחקר יוכל לאפשר יכולות תקשורת חדשות

17.08.2012, 10:21 | הראל עילם

קבוצות מדענים קנדיות, סיניות ואירופאיות ערכו החודש שני ניסויי טלפורטציה שהם מהמוצלחים ביותר עד כה. ניסוי אחד הצליח לשגר פוטון למרחק שיא של 143 קילומטר, ואילו ניסוי אחר נערך בתנאי שטח פתוחים. בעוד שהשיטה הוכחה לראשונה ב-1997, עד עתה, חוקרים הצליחו לשדר מידע למרחק של 16 קילומטר בלבד.

בשני הניסויים, החוקרים "העתיקו" חלקיק בודד ממקום אחד למקום אחר על ידי העברת המידע הקוונטי שלו בשלמותו.


בפועל, אין מדובר בטלפורטציה לשמה - כלומר, העתקת עצמים שלמים ממקום למקום בדומה למסע בין כוכבים - אלא יותר בתקשורת בין נקודות קצה. עם זאת, יתכן ובעתיד ניתן יהיה גם להעביר את המידע של עצמים מורכבים כמו חפצים ואף אורגניזמים, וכך ליצור אותם בנקודת היעד.


החוקרים הסתמכו על שיטה הידועה כ"שזירה קוונטית" בה משנים את המצב הקוונטי של שני חלקיקים כך שהם זהים לחלוטין. אז, כל שינוי לחלקיק אחד מוביל לשינוי מיידי בחלקיק השני. על ידי מיקום כל חלקיק בתחנת קצה, ניתן לשדר מידע בין התחנות,. בניגוד לתפיסות רווחות בעבר, לא מדובר בתקשורת מיידית - היא מוגבלת למהירות האור בגלל הזמן שלוקח לעקוב ולתעד את השינויים במצב של כל חלקיק.

דרכי תקשורת חדשות

היתרון הגדול של תקשורת קוונטית שהיא בלתי אמצעית, ואינה תלויה במרחק בין הנקודות או בהפרעות העומדות ביניהם. כמו כן, לא ניתן להאזין לתקשורת קוונטית, מה שהופך אותה לחשובה במיוחד בתקשורת פיננסית וצבאית.

בתוצאות המחקר האירופאי נכתב: "הניסוי שלנו מוכיח את האפשרות ליצירת תקשורת מבוססת-לויינים ומבוססת קרקע. הניסוי שלנו הוא צעד חשוב קדימה בפיתוח טכנולוגיית תקשורת קוונטית".

בניסוי שנערך בסין, החוקרים הצליחו לשגר פוטון בודד למרחק של 97 קילומטר על פני ימת צ'ינגאהי. החוקרים השתמשו בסדרה של לייזרים על מנת לכוון בין שתי נקודות הממסר השונות. בניסוי הקנדי/אירופאי, החוקרים שיגרו פוטון למרחק של 143 קילומטר בין איי הקנרים, כאשר הפוטון הועבר בין שני טלסקופים שונים הנמצאים על איים אחרים - כאשר כל טלסקופ שימש כתחנת ממסר גדולה.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
הרעיון שגוי מיסודו
מה שאומרים כאן בעצם: ניקח יצור, נפרק אותו לחלקים, נבנה אותו מחדש במקום אחר. המשמעות המעשית: ניקח יצור, נהרוג אותו, ונשכפל אותו במקום אחר. ובכן, הניסוי הזה כבר נעשה, בערך, קוראים לזה תאומים זהים. למרות שהם זהים פיזית הם שתי ישויות שונות נפשית.
מזכיר המדינה  |  20.08.12
12.
מכונת שכפול קוונטית
תוצרים של טכנולוגיה זו עשויים להיות תקשורת קוונטית אך גם שכפול עצמים ואולי נגיע לרמה של מסע בין כוכבים בשכפול חומרי גלם או מוצרים סינטטיים וכמובן אוכל. אז באמת נגיע למצב האוטופי של ביטול כלכלת המחסור ברמה הפיזית ועדיין תשאר כלכלת מחסור בתחום האנרגיה אם כי זה תחום שמתפתח במהירות וגם שם נהיה בעתיד קרובים להפחתת עלויות רצינית כאשר נסתמך יותר על אנרגיה ירוקה.
אורן  |  19.08.12
10.
כרגיל מדובר בבלבולי שכל
התחום הזה של פיזיקה קוונטית מובן רק לבודדים. לא לאף אחד מן הקוראים כאן, לא לכתב, לא למי שמאשר את ההקצבות לניסויים המוזרים הללו, ולדעתי גם לא לעורכי הניסויים עצמם. כל הרעיון של מצב קוונטי מבוסס על פירוק המשוואה הקוונטית לשני חלקים: חלק שלא תלוי בזמן (לו קוראים המצב הקוונטי) וחלק שתלוי בזמן. בפועל המצב הוא תמיד סופרפוזיציה של אינסוף "מצבים קוונטים", ורק בקירוב אפשר לומר, שהחלקיק הוא במצב קוונטי קבוע. אז ביג דיל שיגרו פוטון, משהו בכלל יודע להבדיל בין פוטון אחד לפוטון אחר (חוץ מהתנע והאנרגיה שלו). שיגור פוטון זהה לחלוטין לשידור גלי רדיו. לדעתי מכיוון, שרק בודדים אכן מבינים את התחום, יש פתח רב לשרלטנות, שלדעתי קיימת כמובן גם במקרה הזה.
מהנדס חשמל , חיפה  |  17.08.12
לכל התגובות