אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"התרבות הארגונית בברקליס ובשאר הסקטור הבנקאי - במצב גרוע מאוד" צילום: איי אף פי

"התרבות הארגונית בברקליס ובשאר הסקטור הבנקאי - במצב גרוע מאוד"

הפרלמנט בבריטניה פרסם דו"ח מיוחד על פרשת המניפולציה בריבית הליבור שבמסגרתה ברקליס נקנס בסכום שיא של 453 מיליון דולר

18.08.2012, 11:12 | סוכנויות הידיעות

התרבות הארגונית בברקליס הייתה "לקויה מאוד", וקשה להצדיק את תפקידו של הבנק המרכזי של אנגליה בפיטורי המנכ"ל בוב דיימונד, כך לפי דו"ח פרלמנטרי על המניפולציה "המבישה" של שיעורי ריבית הליבור שפורסם היום.

גורמים מעטים יצאו ללא פגע מהדו"ח בן 300 העמודים של הוועדה של משרד האוצר, המבוסס על סדרת שימועים מסוקרים, לאחר שברקליס נקנס בסכום שיא של 453 מיליון דולר ב-27 ביוני על מניפולציות בריבית הליבור.

"התנהגות כזו הייתה יכולה להיות אפשרית רק אם הנהלת הבנק העלימה עין מהתרבות בקומת המסחר", נכתב בדו"ח. "הסטנדרטים והתרבות בברקליס, ובתחום הבנקאות בכללותו, במצב גרוע", נכתב. צוין גם שלא סביר שהבנק פעל לבדו.

בוב דיימונד , צילום: בלומברג בוב דיימונד | צילום: בלומברג בוב דיימונד , צילום: בלומברג

ברקליס הוא הראשון מבין כמה בנקים הצפויים להיקנס על מניפולציה בליבור, המהווה נקודת ייחוס למשכנתאות, כרטיסי אשראי ועסקאות פיננסיות נוספות בשווי 350 טריליון דולר ברחבי העולם.

הדו"ח גם נזף ברשות לשירותים פיננסיים (FSA) על שפיגרה אחר הנעשה, וסיפק תחמושת למבקרים של לונדון בכך שפתחו בחקירה רשמית משלהם בנעשה עם הליבור שנתיים לאחר שהרשויות בארה"ב פתחו בחקירה שלהם.

נכתב כי העיכוב תרם לתפיסתה של לונדון כחלשה בכל הקשור לפיקוח על השווקים הפיננסיים, והומלץ על רפורמות רבות, שחלקן כבר נבדקות במקומות אחרים, כגון קנסות ופיקוח כבדים יותר.

תגיות