אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פילת: העובדים החליטו על ביטול בקשת הפירוק; העובדים: עדיין מתייעצים צילום: יובל חן

פילת: העובדים החליטו על ביטול בקשת הפירוק; העובדים: עדיין מתייעצים

עובדי חברת הייעוץ פנו לבית המשפט לפני שבוע בבקשה למנות לה מפרק זמני, כיוון שלטענתם לחברה אין כסף לתשלום משכורותיהם לחודשים יולי ואוגוסט

20.08.2012, 10:11 | גיא בן סימון ויצחק דנון

שבוע לאחר פנייתם של 31 מעובדי חברת הייעוץ בתחום משאבי אנוש פילת לבית המשפט בבקשה למנות לה מפרק זמני, כיוון שלטענתם לחברה אין כסף לתשלום משכורותיהם לחודשים יולי ואוגוסט - החברה מודיעה היום (ב') כי העובדים חזרו בהם ופועלים למשוך את בקשת הפירוק. עם זאת, העובדים עדיין מקיימים הייעצות בנוגע למשיכת הבקשה ונכון להיון לא גובשה החלטה בנושא.

"העובדים פועלים באופן מיידי וללא דיחוי כדי למשוך את בקשת הפירוק מתוך אמנה כי בנסיבות הקיימות החברה פועלת בדרך הראויה והטובה ביותר על מנת להגן על עובדיה וכן על יתר נושיה", לפי הודעת החברה.

עם הגשת הבקשה לפני כשבוע טענו העובדים כי החוב על משכורות כלפיהם נאמד ב־1.5 מיליון שקל, והחובות בגין הפרשות סוציאליות נאמדים במיליון שקל. אתמול פנו העובדים לבית המשפט בשנית, וטענו כי בכירים בהנהלת החברה החלו לאיים עליהם במטרה לגרום להם לחזור בהם מבקשתם. לדבריהם, במהלך סוף השבוע התקשרו מנהלים בכירים בחברה לעובדים ודיברו אליהם בצורה בוטה, צעקו ואיימו עליהם.

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא אתמול צו האוסר על נקיטת צעדי תגמול נגד עובדי פילת ישראל.

עוד הודיעה היום החברה כי עם פרסום בקשת הפירוק, נתקבלה פנייה מבנק דיסקונט להסרת קו האשראי של החברה הבת בסך 300 אלף שקל.

 , צילום: יובל חן צילום: יובל חן  , צילום: יובל חן

השופטת המחוזית בתל אביב ורדה אלשיך שבה והתייחסה לטענות עובדי פילת, מבקשי הפירוק הזמני לחברה לפיהן הופעלו עליהם לחצים ואיומים לחזור בהם מהבקשה וקבעה כי אם אכן יוכח כי הופעלו לחצים או איומים על מבקשי הפירוק, ייתכן ודי יהיה בכך כדי להקים עילה עצמאית למתן פירוק זמני לחברה לאלתר. התייחסותה של אלשיך ניתנה במסגרת החלטתה בכל הנוגע לתגובתה התנגדותה של פילת ישראל לבקשת הפירוק הזמני.

לדברי אלשיך בהחלטתה, על פניו ובלא לקבוע מסמרות בעניין, תגובתה של פילת ישראל מעוררת קשיים משפטיים בלתי מבוטלים. ראשית, כאשר גוף אינו יכול לפרוע את חובותיו אשר הגיע מועד פירעונם, הוא נחשב חדל פירעון לעילא ולעילא, זאת אם אם לטענתו יש ברשותו נכסים לא נזילים שערכם הלכאורי גבוה. על אחת כמה וכמה, מוסיפה אלשיך, הדברים נכונים במקרה בו הגוף האמור אינו יכול לעמוד בחיובים שוטפים, ובראש ובראשונה, תשלום משכורות עובדיו.

לדעת השופטת, במצב דברים כזה הרי אם באמת ובתמים מעוניינת החברה הקורסת בהסדר, הרי שהדרך לעשות כן הינה באמצעות הקפאת הליכים. השופטת ציינה עוד כי גם במקרה של מכר אגב חדלות פירעון כפי שייתכן ומדובר בנסיבותיה של פילת ישראל, הרי שלכאורה ראוי כי הדבר יתבצע על ידי גורם ניטראלי שיוכל לזכות לאמון גם מצד מבקשי הפירוק. השופטת ביקשה לקבל את תגובת מבקשי הפירוק וכונס הנכסים הרשמי לתשובתה-התנגדותה של פילת, בתוך 3 ימים.

פילת גרופ בוחנת את מכירת השליטה בחברה על ידי היי קפיטל, החברה הבת של מגדל ביטוח. כפי שנחשף ב"כלכליסט", פילת גרופ מחפשת משקיע אך בינתיים מלינה את שכר עובדיה. באפריל האחרון החברה שילמה רק 60% מהמשכורות ל־120 עובדיה.

פילת גרופ נמצאת כבר חודשים ארוכים במאבק שליטה בין קרן סקיי, המחזיקה בכ־14% ממניות החברה, לבין שאר הבעלים, ביניהם בית ההשקעות הדס ארזים, המחזיק בכ־18% מהחברה. מאבק השליטה אף הביא בפברואר לפרישתו של המנכ"ל גד לוטן, וכתוצאה מכך נדחה פרסום הדו"חות הרבעוניים של החברה.

תגיות