אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: פתיחות וחידושים צילום: סטודיו דרור כץ

מה מתבשל: פתיחות וחידושים

דניאל זך מכרמלה בנחלה נדד לרמה"ש ופתח ביסטרו משפחתי, בעכו נפתחה אלמרסא - ים־תיכונית עם טוויסט בינלאומי, וב"לה שוק" דיל צהריים חדש

21.08.2012, 11:13 | גלי וולוצקי
כרמלה ברמת השרון. חודש וחצי עברו מאז סגר השף דניאל זך את מסעדת כרמלה בנחלה, וכבר הוא פתח את מסעדת טרומפלדור 10 החדשה ברמת השרון. המסעדה, שזך מגדיר כביסטרו לכל המשפחה, מציעה תפריט מגוון של סלטים, פסטות ומנות בשר ודגים במחירים נוחים ובאווירה נינוחה ולא פורמלית.

בין המנות: ברוסקטה עזים (קלי באגט עם פטריות, תרד, שאלוט, גמבה קלויה, גבינת עזים, זיתים ועגבניה מרוסקת, 24 שקל), פילה סלמון (ברוטב חרדל, ציר ירקות ושמנת עם ירקות, אורז לבן ובר ושקדים קלויים, 72 שקל) וסנדוויץ' חזה עוף (לחם מלא עם איולי חזרת, חרדל, חסה, פלפל קלוי, קורנישונים, בצל סגול וסלט קולסלו בטחינה, 45 שקל). פרטים: ראשון־חמישי 23:00–12:00, בימי שישי משעות הבוקר, טרומפלדור 10 רמת השרון, 03-5404072.

דניאל זך. מסעדה באווירה לא פורמלית, צילום: אריאל בשור דניאל זך. מסעדה באווירה לא פורמלית | צילום: אריאל בשור דניאל זך. מסעדה באווירה לא פורמלית, צילום: אריאל בשור

נוף לחומות. בעכו נפתחה מסעדת אלמרסא (המעגן), הממוקמת במבנה עותומני בלב הנמל, המשקיף על חומות העיר והמעגן. המסעדה היא בבעלות השף עלאא מוסא, שעבד בעבר במסעדות בשטוקהולם וכן במסעדת אורי בורי בעכו, ושותפו מרואן סוואעד. התפריט משלב קלאסיקות ים־תיכוניות עם השפעות בינלאומיות, וכולל מנות כמו דג דניס על מצע פריקי (85 שקל), לצד מנות כמו צדפות מוקרמות בפרמז'ן (32 שקל), קדירת פירות ים (169 שקל), וסלמון ברוטב מרטיני ותרד עם פירה מוקרם בפרמז'ן (89 שקל). פרטים: ראשון־שבת 24:00–12:00, נמל הדייגים עכו.

מסעדת אלמסרא בעכו. במבנה עותומני המשקיף למעגן, צילום: סטודיו דרור כץ מסעדת אלמסרא בעכו. במבנה עותומני המשקיף למעגן | צילום: סטודיו דרור כץ מסעדת אלמסרא בעכו. במבנה עותומני המשקיף למעגן, צילום: סטודיו דרור כץ

לה שוק מחדשת. מסעדת לה שוק מרעננת את התפריט עם מנות קיץ חדשות ודיל צהריים חדש. בין המנות: קערה לבבית (לבבות עוף עם חציל קלוי, טחינה ואריסה עם לאפה קלויה, 41 שקל), בורי על מג'דרה בורגול (נתחי דג בורי בתבשיל חם של מג'דרה בורגול ועלים ירוקים על יוגורט ועגבניות שרי, 74 שקל). תפריט הצהריים החדש מציע מבחר פתיחים עם לחם טרי מהתנור (24 שקל לסועד), וגם מנות עיקריות כמו חזה עוף בלימון, עגבניות מיובשות, ארטישוק וצלפים עם אורז פרסי (52 שקל). לצדם מוגש תפריט הערב בהנחה של 10%. פרטים: דיזנגוף 92 תל אביב, 03-6033117.

בורי על מג בורי על מג'דרה בורגול ב"לה שוק" | צילום: אייל מריליוס בורי על מג

תגיות