אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מצלמת האנדרואיד" של ניקון: ניסיון להציל את המצלמה הקומפקטית

"מצלמת האנדרואיד" של ניקון: ניסיון להציל את המצלמה הקומפקטית

לפי מידע שהודלף לרשת, ניקון תחשוף בקרוב מצלמה שמבוססת על מערכת ההפעלה של גוגל. מצלמה כזו תאפשר עריכת תמונות באפליקציות כמו אינסטגרם, העלאתן לרשת בקלות ואף שמירת תמונות בענן. איזה סיכוי יש למוצר כזה מול מצלמות הסלולריים?

21.08.2012, 13:12 | הראל עילם

יצרנית המצלמות ניקון צפויה להכריז מחר (ד') על CoolPix S800C, מצלמה קומפקטית חדשה, עם טוויסט - היא צפויה להריץ את מערכת ההפעלה הפופולרית אנדרואיד במקום להתבסס על ממשק ייעודי. כך, לפי דיווח של אתר Nikon Rumors - שלא ציין את מקורותיו אך חשף תמונות של המצלמה שהודלפו.

לפי Nikon Rumors למצלמה יהיה מסך מגע OLED בגודל 3.5 אינץ'. גרסת מערכת ההפעלה צפויה להיות אנדרואיד 2.3. בנוסף, המצלמה תצויד באנטנת GPS ורכיב WiFi, תכונות שקיימות במספר מצלמות מתקדמות בשוק. מערכת ההפעלה תאפשר הורדת אפליקציות צילום ועריכה כמו אינסטגרם ודומותיה, שיתוף מהיר של תמונות ברשתות חברתיות ואף שימוש באפליקציות גיבוי לשמירת קבצים בשרתי חברות שונות במקום על כרטיס הזיכרון של המצלמה.


הדיווח, שטרם אושר על ידי ניקון, הצית מחדש את הדיון בתעשיית הצילום בשנים האחרונות - המאבק שבין מצלמות קומפקטיות ומצלמות הסמארטפונים על ליבו של הצרכן. 

תמונת "מצלמת האנדרואיד" S800C תמונת "מצלמת האנדרואיד" S800C תמונת "מצלמת האנדרואיד" S800C

לצלם בסלולרי או בקומפקטית?

 
המאבק על ליבם של חובבי הצילום לא מפסיק לרגע. פייסבוק עצמה שחררה השנה מספר אפליקציות סלולר, שירותים ועיצובים חדשים המיועדים לשיתוף תמונות - פעילות נפוצה ברשת החברתית (200 מיליון תמונות משותפות בפייסבוק כל יום). זאת, לצד רכישת אינסטגרם - חברה שאינה מייצרת הכנסות מכל סוג - במיליארד דולר.

S800C S800C S800C

השוק אינו ידידותי ליצרניות המצלמות הקומפקטיות: טכנולוגיית עיבוד התמונה של מצלמות הסלולר ממשיכה להתקדם ואיכות התמונות טובה מאי פעם. הקשיים בתחרות השפיעו על חברות ותיקות רבות - אולימפוס הסתבכה בשערוריית שחיתות, קודאק פשטה את הרגל ואילו פוג'י התקשתה לצאת משוק הפילם. המצלמות הקומפקטיות נהיו קטנות, קלות וידידותיות יותר למשתמש. הופיעו בהן תוכניות צילום שמאפשרות לצלם תמונה חדה, מאוזנת ועשירה במצבי צילום משתנים - כדי שגם ילדים יוכלו לצלם תמונה בלי להסתבך עם עשרות תוכניות הצילום שמציגה כל מצלמה בקטגוריה.

 

במשך שנים, טענו היצרניות שלמצלמות הסמארטפונים מגבלות כמו היכולת לבצע זום אופטי ולצלם תמונות עשירות וחדות. הפער הצטמצם השנה לאחר שנוקיה הציגה את PureView 808, טלפון חכם עם מצלמת 41 מגה פיקסל, שאיכות התמונות שלה עולה על של רוב המצלמות הקומפקטיות בעולם. בפועל, כל יכולות השיתוף, הפילטרים ושמירת התמונות שיכול להציע מצלמת אנדרואיד כבר קיימות בסמארטפונים - והקהל הרחב לרוב לא מוטרד בהבדלי איכויות דקים ומסתדר גם ללא זום אופטי.

מי צריך בכלל מצלמה?

חובבי צילום לא ימהרו לוותר על מצלמה ובוודאי יתהו מדוע צריך מערכת הפעלה כגון אנדרואיד במצלמה. אנדרואיד היום נכנסת למגוון מאוד רחב של מכשירים - תנורים, מקררים, טלוויזיות, נגני בלוריי ואפילו מכוניות. אין שום סיבה שמצלמה לא תריץ מערכת הפעלה נפוצה, דבר שיקל על עריכת והפצת תכנים ועל תאימות. השאלה מהותית בנוגע לקטגוריית המצלמות הקומפקטיות היא האם הצרכן עדיין זקוק לה.
 
להערכתנו, ככל שטכנולוגיות עיבוד התמונה בסמארטפונים ישתפרו ועדשות רחבות כמו ב-PureView יהפכו לנפוצות יותר, מצלמות קומפקטיות למיניהן יכוונו לקהל מתמחה קטן והולך. עם זאת, יתכן שדווקא ילדים יהיו קהל היעד של הקטגוריה: הורים רבים לא ששים לרכוש עבור ילדיהם סמארטפונים מטעמי מחיר ואיומים שונים שקיימים ברשת - אך לא חוששים להעניק להם מצלמה.

תגיות