אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלכלות הכי טובות בעולם - לא מה שחשבתם צילום: בלומברג

הכלכלות הכי טובות בעולם - לא מה שחשבתם

ארה"ב היא הכלכלה הגדולה ביותר, בלוקסמבורג ההכנסה הגדולה ביותר לנפש וגם לוב, מדגסקר ומונגוליה ברשימה

21.08.2012, 16:58 | סוכנויות הידיעות

כל אחת מהכלכלות הבאות, מדורגת לפחות במדד אחד כטובה ביותר בעולם. אתר CNN הרכיב את הרשימה בהתאם לנתוני קרן המטבע הבינלאומית.

לוקסמבורג: ההכנסה הגבוהה ביותר לנפש

מדד: תמ"ג לנפש

הנתון ב-2012: 106,958 דולר

לוקסמבורג, המדינה האירופית הקטנה, היא ענקית לפחות במובן אחד: יש לה את התמ"ג הגבוה ביותר לנפש בעולם.

כלכלה של 55.9 מיליארד דולר בלבד היא למעשה קטנה למדי, אם כי גם האוכלוסייה לא גדולה במיוחד, כך שהתמ"ג לנפש עומד על 106,958 דולר. קטאר היא המדינה היחידה ששיעורי התמ"ג לנפש שלה קרובים לנתון זה.

לוקסמבורג נהנית מדירוג חוב מושלם של AAA, שיעורי אבטלה ואינפלציה נמוכים. סקטורי הפיננסיים והתעשייה מהווים את מרבית הכלכלה של המדינה, והאזרחים נהנים מאיכות חיים, מהגבוהות בעולם. עם זאת, למדינה יש כמה "שיגעונות": קרוב ל-60% מכוח העבודה מורכב מעובדים זרים, וחוקי המס המתירנים שלה היו יעד לביקורת מצד הקהילה הבינלאומית.

לוקסמבורג, צילום: בלומברג לוקסמבורג | צילום: בלומברג לוקסמבורג, צילום: בלומברג

מדגסקר: החוב הציבורי הנמוך ביותר

מדד: חוב ציבורי

הנתון ב-2012: 5%

מדינת האי מדגסקר, הממוקמת על חופה המזרחי של אפריקה היא בעלת החוב הממשלתי הנמוך ביותר כאחוז מהתמ"ג. עד סוף השנה הנוכחית, החוב של המדינה צפוי להוות 5% מגודלה של הכלכלה לעומת זאת, בארצות הברית נתון זה עומד על 107%, בהודו על 68%, ואילו ביפן על 236%.

עם זאת, מדדים כלכליים אחרים מצביעה על כך שהכלכלה עצמה אינה במצב מזהיר. התמ"ג לנפש עומד על 470 דולר בלבד, והכלכלה צפויה לצמוח רק ב-3% ב-2012.

מדגסקר, צילום: בלומברג מדגסקר | צילום: בלומברג מדגסקר, צילום: בלומברג

ארה"ב: הכלכלה הגדולה ביותר

מדד: התמ"ג הגדול ביותר

הנתון ב-2012: 15.6 טריליון דולר

התמ"ג בארצות הברית צפוי לטפס ב-2012 לרמה של 15.6 טריליון דולר, ובכך לחזק את מעמדה ככלכלה הגדולה ביותר בעולם.

הכלכלה הסינית המתפתחת במהירות, היא השנייה בגודלה בעולם, זאת לאחר שעקפה לא מזמן את יפן. התמ"ג של סין צפוי להסתכם ב-2012 ב-7.9 טריליון דולר, נמוך בקרוב לחצי מזה של ארה"ב. עם זאת, גם עם שיעורי צמיחה הנעים בין 7-10%, יעברו עוד עשורים לפני שהייצור הסיני יתקרב לרמות של ארה"ב.

ניו יורק, ארה"ב, צילום: shutterstock ניו יורק, ארה"ב | צילום: shutterstock ניו יורק, ארה"ב, צילום: shutterstock

לוב: הצמיחה הכלכלית המהירה ביותר

מדד: צמיחת התמ"ג

הנתון ב-2012: 76%

לא ניתן לייחס את שיעור הצמיחה המהיר של לוב לתכנון חכם, שגשוג במשאבים או מינהל יעיל. הצמיחה המשוערת של 76.3% בתמ"ג של המדינה הצפון אפריקאית אפשרית רק בזכות המלחמה. למעשה, מרבית המדינות המככבות בראש רשימת הכלכלות בעלות הצמיחה הגדולה ביותר של קרן המטבע הבינלאומית היו עד לאחרונה אזורי עימותים ומלחמות. סיירה ליאון, שבה נערכה מלחמת אזרחים עקובה מדם, צפויה לצמוח השנה ב-35.8%, ואילו עיראק (11.1%) ואפגניסטן (7.2%) אינן רחוקות מאחור.

שיעור הצמיחה הגבוה של לוב נובע משיקום ייצור הנפט, שהתרסק ב-2011 לאחר שהמורדים החלו במהומות שהובילו בסופו של דבר להדחתו של מועמר קדאפי.

טריפולי, לוב, צילום: cc by Jaw101ie טריפולי, לוב | צילום: cc by Jaw101ie טריפולי, לוב, צילום: cc by Jaw101ie

מונגוליה: ההשקעה הטובה ביותר

המדד: כלל ההשקעות כאחוז מהתמ"ג

הנתון ב-2012: 64%

מונגוליה, הממוקמת בין סין ורוסיה היא בעיצומה של תקופת שגשוג כלכלי. בסיוע זינוק בפעילות הכרייה, התמ"ג של המדינה צמח ב-17.3% ב-2011, והוא צפוי לרשום עלייה אף גדולה יותר השנה.

מונגוליה מובילה את העולם מבחינת השקעות, שמהוות 63.6% מהתמ"ג - השיעור הגבוה ביותר בעולם בהפרש ניכר. השקעות גבוהות למעשה מאפיינות את האזור, שכן סין מדורגת שנייה עם 48.4% ובהוטן שלישית בזכות שיעור של 46.6%.

עם זאת, הכלכלה של מונגוליה עדיין נסמכת באופן משמעותי על שכנותיה. סין היא היעד של 90% מהייצוא של המדינה הקטנה, בעוד שרוסיה מספקת 95% מהדלק שלה.

מונגוליה, צילום: cc by Chinneeb מונגוליה | צילום: cc by Chinneeb מונגוליה, צילום: cc by Chinneeb

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
למספר 7- תגיד אתה יודע בכלל מה זו מדינת עולם שלישי?
אני מהמר שלא. בישראל לכל משק בית לפחות רכב אחד, סמרטפון לכל ילד, אינטרנט מהיר בכל בית, 12 שנות לימוד, כבישים מצויינים, 7% אבטלה בלבד וכו'. ממש מאפיינים של עולם שלישי, מה אני אגיד לך. הייתי שולח כל חרטטן טוקבקים ישראלי לחיות חודש במדינה כמו מדגסקר, שיבינו את עומק השטויות שהם מפיצים.
צבי נגב  |  22.08.12
לכל התגובות