אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": בן־דב שכר את רם כספי לבחון את ביטול רכישת סקיילקס צילום: יובל חן

בלעדי ל"כלכליסט": בן־דב שכר את רם כספי לבחון את ביטול רכישת סקיילקס

אילן בן־דב נפגש אתמול עם נציגי בעלי האג"ח בעקבות הביטול. "הוא הפנים שקיים סיכוי קלוש שהאצ'יסון תחזור בה"

23.08.2012, 07:06 | לירוי פרי

אילן בן־דב, בעל השליטה בפירמידת סאני־סקיילקס־פרטנר, נחת שלשום מחופשה באיטליה אל תוך מרתון שיחות, בעקבות נסיגתה של חברת האצ'יסון מהסכמתה לרכוש מידי סאני את השליטה (75%) בסקיילקס, שמחזיקה ב־44.5% מפרטנר. ל"כלכליסט" נודע כי בן־דב שכר את שירותיו של עו"ד רם כספי, שהחל אתמול לבחון את מצב הדברים מול האצ'יסון, חברת האחזקות מהונג קונג. האצ'יסון מיוצגת בארץ על ידי דן אלדר, שגם הוא נחת שלשום בארץ לאחר שיחות פנימיות עם נציגי האצ'יסון בהונג קונג, שבסיומן הוחלט על ביטול רכישת פרטנר.

אלדר ייפגש עם המחזיקים

עו"ד כספי ועו"ד דוד חודק היו אלו שליוו את בן־דב בעסקה לרכישת השליטה בפרטנר ב־2009, מידי האצ'יסון. סביר להניח כי דן אלדר יהיה עמוס במהלך הימים הקרובים בשתי חזיתות: האחת מול בן־דב וכספי, והשנייה מול נציגי איגרות החוב של סקיילקס. בשל הנסיגה מהעסקה, האצ'יסון תיוותר נושה מרכזי של סקיילקס, לאחר שסיפקה לה הלוואת מוכר של 300 מיליון דולר, עת הועברה השליטה ב־2009. זאת הסיבה המרכזית שאלדר ייפגש בימים הקרובים עם בעלי האג"ח, על מנת לבחון את צעדיהם ואת השפעתם על החוב של סקיילקס להאצ'יסון.

לאורך שעות היום התרוצץ אתמול בן־דב בין נציגויות האג"ח השונות, אולם בשלב זה "רב הנסתר על הגלוי", כך מספר מקורב לאירועים. במהלך השיחות התקשה בן־דב לחזות את המשך הדרך, אולם לפי מקורביו, הוא הפנים כי קיים סיכוי קלוש שהאצ'יסון תחזור לעסקה. עם זאת, העריך חבר בנציגות בעלי האג"ח של סקיילקס, שבה יושבים עמית גולדווסר, יחד עם נציגי פסגות, מגדל שוקי הון וילין לפידות, כי "ייתכן שהאצ'יסון לא אמרה את המילה האחרונה. אני לא פוסל מצב שבו היא חוזרת לשולחן הדיונים, אך במחירים הרבה יותר נמוכים."

אילן בן-דב, צילום:צביקה טישלר אילן בן-דב | צילום:צביקה טישלר אילן בן-דב, צילום:צביקה טישלר

בן־דב ינסה לשמר שליטה

בן־דב חזר על אותם הסברים שהשמיעו הוא ואנשיו ערב חתימת העסקה, ולפיהם עדיף שהוא יישאר בעל השליטה בפירמידה משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא כי קיים סיכוי גבוה יותר, לטענתו, למצוא משקיע אסטרטגי לפרטנר כאשר הוא עומד בראש הפירמידה. הסיבה השנייה היא החשש מאובדן הסכם הזכיינות בין סקיילקס לסמסונג, באשר לפעילות היבוא והשיווק בישראל של הטלפונים הניידים של סמסונג. בהסכם נקבע סעיף לפיו אם אחד הצדדים מגיע לכינוס נכסים או פירוק, ההסכם מסתיים מיידית. כלומר, בתרחיש שהנושים של סקיילקס יידחו את מסלול הסדר החוב ויבחרו באפשרות של פירוק, או לחלופין בנטילת השליטה לידיהם, הם עלולים לאבד נכס משמעותי.

תגיות