אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאסא תשגר השנה מיקרו-לווין מבוסס אנדרואיד - ומעבד של סמארטפון

נאסא תשגר השנה מיקרו-לווין מבוסס אנדרואיד - ומעבד של סמארטפון

פרויקט לווייני האנדרואיד של נאסא קופץ כיתה: הלוויינים הזעירים, שישוגרו עוד השנה, יתבססו על חומרת סמארטפון נקסוס S. "לסמארטפונים יש כבר מגוון יכולות שנחוצות ללוויינים" מסבירים בסוכנות החלל

27.08.2012, 13:51 | עומר כביר
סוכנות החלל האמריקאית, נאסא, מתקדמת בפיתוח לוויין זול במיוחד - שמבוסס על חומרה של סמארטפון ועל מערכת ההפעלה אנדרואיד. העלויות הגבוהות של חקר החלל והקיצוץ המתמשך בתקציבים מנגד מאלצים את נאסא למצוא דרכים יצירתיות להוזיל עלויות. ומה יותר זול, כך סבורים בסוכנות, ממערכת הפעלה חינמית וסמאטרפון שניתן לקנות בבסט-ביי?

פרויקט לוויין האנדרואיד, שמכונה PhoneSat, החל ב-2010. הוא נועד להדגים את היכולת לשגר לוויין זול וקל לבנייה. על הפרויקט מופקד צוות קטן שעושה שימוש במגוון רכיבים קיימים. “לסמארטפונים יש כבר מגוון יכולות הנחוצות ללוויינים", נכתב באתר הסוכנות, “ובהן מעבד מהיר, מערכת הפעלה גמישה, מגוון חיישנים זעירים, מצלמה עם רזולוציה גבוהה, GPS ומשדרים".

העלות המתוכננת של כל לוויין צפויה לעמוד על 3,500 דולר בלבד, וגם שיגורו לא עתיד להיות יקר במיוחד: אב הטיפוס הנוכחי גדול אך במעט מספל קפה סטנדרטי ומשקלו עומד על כ-1.8 קילו בלבד. לוויין האנדרואיד כבר עמד בהצלחה במגוון מבחני סיבולת קיצוניים: חדר ואקום, שולחנות זעזוע ורעד - ואף טיסות טילים בתוך האטמוספירה ובלונים שמסוגלים להגיע לגובה רב.

לווין הנקסוס S במבחן טיסה בגובה רב לווין הנקסוס S במבחן טיסה בגובה רב לווין הנקסוס S במבחן טיסה בגובה רב

הנקסוס יוצא לחלל

האבטיפוס הראשון, PhoneSat 1.0 מבוסס על סמאטרפון נקסוס 1 שיוצר על ידי HTC בעבור גוגל. “הנקסוס 1 משמש כמחשב של הלווין. החיישנים קובעים את מינוח הלוויין והמצלמה של הסמאטרפון משמשה לצילום תמונות של כדור הארץ", נכתב באתר נאס"א. “המשימה הבסיסית של הלוויין היא להישאר בחיים בחלל במשך זמן קצר, ולשלוח תמונות דיגיטלית של כדור הארץ והחלל, וכן מידע על בריאותו של הלוויין".

 במקביל עובדים מדעני נאס"א כבר על אב הטיפוס השני, PhoneSat 2.0, שיתבסס על הגלקסי נקסוס אס של סמסונג, ושכולל מעבד מהיר יותר וחיישני תנועה וכיוון מתקדמים יותר. “ל-PhoneSat 2.0 תווסף גם יכולת לקלוט פקודות שיועברו לו ממרכז הפיקוד בכדור הארץ, פאנלים סולאריים שיאפשרו משימות ארוכות יותר, ומקלט GPS. בנוסף יכלול הלוויין מערכת אלקטרו מגנטית שתאפשר לו לזהות את השדה המגנטי של כדור הארץ, וגלגלי תגובה שיאפשרו לשלוט במינוחו בחלל".

בנאס"א מקווים לשגר את שני דגמי לוויין האנדרואיד עוד השנה, על טיל Antares של Orbital Science Coroporation.

תגיות