אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפני ההכרעה באמפל, מימן במקצה שיפורים: מנסה להביא לתמיכת מיטב ופסגות צילום: אנדרס לצקו

לפני ההכרעה באמפל, מימן במקצה שיפורים: מנסה להביא לתמיכת מיטב ופסגות

שלושה ימים לפני ההצבעה על הסדר החוב זימן בעל השליטה באמפל יוסי מימן את נציגויות האג"ח לפגישה, כשאליהן הצטרפו המתנגדים הגדולים - בתי ההשקעות מיטב ופסגות. המטרה: הכנסת שינויים להסדר כדי להביא לאישורו עוד השבוע

28.08.2012, 08:22 | לירוי פרי

הסדר החוב באמפל מתקרב לרגע ההכרעה, ובעל השליטה יוסי מימן מנסה להכשיר את הקרקע לאישורו. אמש כינסה אמפל פגישה מול שתי נציגויות האג"ח - נציגות א' וג', ונציגות ב' - שלושה ימים לפני סגירת ההצבעה המכרעת, שתתקיים ביום חמישי ותקבע האם יאושר הסדר החוב. אל נציגות סדרה ב' הצטרף מנהל ההשקעות הראשי במיטב, יניב צלאל, לאחר שנטש את הנציגות לפני כחודשיים בשל אכזבתו מגובה הפיצוי. שחקן חיזוק נוסף, שחבר אתמול לנציגות סדרות א' וג', הוא גיל לופוביץ', מנהל מחלקת מעורבות מוסדית בפסגות.

בתי ההשקעות פסגות ומיטב הם שהובילו את קו ההתנגדות מול מימן עד כה, כשהעמידו שתי דרישות: הראשונה מתייחסת לסעיף הפטור מתביעות, שעליו ויתר מימן לבסוף, אם כי באופן חלקי. הדרישה השנייה שהעמידו שני הגופים היא שהזרמתו של מימן במסגרת הסדר החוב תהיה גבוהה מזו שהוצעה עד כה. לטענת מתנגדי ההסדר - וכפי שציינה אנטרופי בחוות הדעת המקורית שפרסמה בעניין (חוות דעת ששונתה לאחר מכן) - תרומתו של מימן להסדר היא אפס. הסיבה: מימן הציע להזרים כ־6 מיליון דולר, חצי במזומן וחצי במניות אלטק (חברה שנמצאת בשליטתו), אולם מנגד דרש למשוך דמי ניהול (שישולמו למרחב, החברה שבאמצעותה שולט מימן באמפל) בסכום דומה.

חגי בדש מנכ"ל פסגות חגי בדש מנכ"ל פסגות חגי בדש מנכ"ל פסגות

נציגי מיטב ופסגות היו צפויים לקבל מקצה שיפורים בהסדר החוב, כשהדגש הוא על רכיב המזומן. בראיון ל"כלכליסט" בתחילת החודש הבהיר מנכ"ל פסגות חגי בדש כי "תרומת הבעלים בצורה שהיא מוצגת כיום לא מספיקה. צריך לקבל תוספת של כסף - ולא תוספת זניחה. אנחנו רוצים שבעוד שנתיים המחזיקים יהיו במצב שהוא לא פחות טוב מעכשיו, לכן אנו דורשים שהליך הדחייה לא יעלה כסף למחזיקים".

בשיחה עם "כלכליסט" ביולי הציג מנכ"ל מיטב אילן רביב גם הוא כמה דרישות. "היקף ההזרמה של מימן יסתכם ב־10 מיליון דולר, ודמי הניהול למרחב יבוטלו לאלתר. בנוסף אנו דורשים מנהל כספים בעלות של פחות ממיליון שקל בשנה, ואת שכר הבכירים אנחנו דורשים להגביל ל־4 מיליון שקל בשנה", אמר.

מצדה של אמפל, מי שמושך כעת בחוטים הוא מנכ"ל החברה־הבת גדות מיכליות ארז מלצר, שמונה על ידי מימן להוביל את המו"מ מול המוסדיים, במקום סמנכ"לית הכספים אירית אילוז שספגה ביקורת על עלות השכר הגבוהה שקיבלה במהלך השנים, וליתר דיוק כ־32 מיליון שקל במהלך שש השנים האחרונות.

הסדר החוב באמפל כבר עמד להצבעה, אך רשות ני"ע הורתה שלא לפרסם את תוצאותיה, בטענה לכשלים בהליך. ברשות ני"ע, כמו גם בקרב גופים מוסדיים רבים, הביעו תרעומת על כך שאנטרופי, חברת הייעוץ למוסדיים, קיבלה מאמפל מידע חסוי, שבגינו שונתה המלצתה לתמיכה בהסדר החוב. ההליך יצר א־סימטריה בין המשקיעים המוסדיים לבין אלו הפרטיים, ולכן דרשה רשות ני"ע שאמפל תפרסם לציבור את כל המידע החסוי שהובא בפני אנטרופי.

לפני כשבוע פרסמה אמפל את המידע, כשבין היתר נחשפה חוות הדעת של משרד עו"ד פרשפילדס, שלפיה קיים סיכוי ממשי להצלחה בשתי התביעות המשפטיות שמנהלת EMG (המוחזקת ב־12.5% על ידי אמפל) מול ממשלת מצרים. במקביל חשפה אמפל שקרן השקעות בינלאומית מעוניינת לרכוש 33% מגדות מיכליות ב־72 מיליון דולר. במקביל, מקיימת אמפל מו"מ מול רוכשים פוטנציאליים נוספים שמעוניינים לרכוש את כל פעילות גדות מיכליות, או חלק ממנה.

מאמפל נמסר כי "החברה ממשיכה במו"מ מול הנציגויות".

תגיות