אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": "שנה של עיכוב במדיניות יצוא הגז תעלה בשנה של עיכוב בפיתוח מאגרים" צילום: חן גלילי

בלעדי ל"כלכליסט": "שנה של עיכוב במדיניות יצוא הגז תעלה בשנה של עיכוב בפיתוח מאגרים"

במכתב ששלחה המועצה הלאומית לכלכלה למנכ"ל משרד ראש הממשלה ולמנכ"ל משרד האנרגיה הביעה המועצה תמיכה במסקנות ועדת צמח בעניין יצוא הגז הטבעי וביקרה את הדיון הציבורי בנושא

02.09.2012, 06:57 | ליאור גוטמן ושאול אמסטרדמסקי

"המוטיבציה מאחורי קביעת מדיניות ממשלתית ברורה במהירות האפשרית היתה ליצור ודאות ליזמים כבר כיום, כדי לתמרץ פיתוח מאגרים במהירות האפשרית ולהבטיח את היצע הגז הנדרש לצורכי המשק". כך מבהירה המועצה הלאומית לכלכלה שבמשרד ראש הממשלה במכתב ששלחה למנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר ולמנכ"ל משרד האנרגיה שאול צמח, ושהגיע לידי "כלכליסט".

המכתב נשלח זמן קצר לפני פרסום מסקנות ועדת צמח לעניין יצוא הגז הטבעי מישראל. עיקרי המלצות הוועדה, שפורסמו ביום רביעי האחרון, היו לשריין למשק הישראלי מכסת גז טבעי בהיקף של 450 מיליארד מ"ק ולהגביל את מכסת היצוא להיקף של 500 מיליארד מ"ק.

קידוח תמר. קיים צורך מיידי לפתח את מאגרי הגז ולחברם לישראל, צילום: אלבטרוס קידוח תמר. קיים צורך מיידי לפתח את מאגרי הגז ולחברם לישראל | צילום: אלבטרוס קידוח תמר. קיים צורך מיידי לפתח את מאגרי הגז ולחברם לישראל, צילום: אלבטרוס

המועצה הלאומית לכלכלה, שבראשה פרופ' יוג'ין קנדל, נותנת במכתב רוח גבית למסקנות הוועדה ומביעה עמדה מנוגדת לחלק מהפרסומים בתקשורת שלפיהם ישראל ממהרת לאשר את יצוא הגז ומיטיבה עם היזמים שימכרו את הגז ללקוחות בחו"ל.

מוריס דורפמן, כלכלן בכיר במועצה שחתום על המכתב מטעם המועצה הלאומית לכלכלה, טוען במכתב כי הדיון הציבורי לגבי מסקנות הוועדה, לרבות שמירת מכסת הגז ואפשרויות היצוא, "התבסס על מידע מאוד חלקי, לא מדויק ואף שגוי בכמה מקרים".

לדבריו, מצוקת האנרגיה במשק הישראלי, היעדר גז טבעי וההכרח לשרוף דלקים יקרים ומזהמים, עולה למשק מיליארדי שקלים בשנה. לכן קיים צורך מיידי לפתח את מאגרי הגז ולחברם לישראל. כיוון שהכסף לפיתוח מאגרים יגיע ממקורות זרים, ואלה יגיעו רק אם היצוא יובטח, "שנה של עיכוב בקביעת מדיניות יצוא הגז תעלה בשנה של עיכוב בפיתוח המאגרים".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
"מידע מאוד חלקי, לא מדויק ואף שגוי בכמה מקרים". כמה חבל שרק עתה מגלים האמת
מיליארדים רבים של הפסדים מאי-הפקת תמר. זיהומי אוויר בכמויות אדירות. אבל יותר טוב עכשיו מאי-פעם. אצלנו הביורוקרטים, שהתחילו מחוסר מידע ונסיון מוחלט, לומדים בהתמדה. גם חברי הממשלה. מעניין לדעת מה עמוס ירון, פרויקטור הגז הטבעי, מתכנן לנו. גם השכנים "מתים" לדעת. משלחת מקפריסין מבקרת כעת אצלנו על הסוגיה
פול  |  02.09.12
לכל התגובות