אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקבינט אישר המלצת אטיאס לפינוי בינוי שיוסיפו 1,850 דירות ברמת גן, אשדוד וראשל"צ צילום: אוראל כהן

הקבינט אישר המלצת אטיאס לפינוי בינוי שיוסיפו 1,850 דירות ברמת גן, אשדוד וראשל"צ

בסך הכל יוקמו במתחמים אלו 2,437 יחידות דיור במגדלים. שר השיכון והבינוי: "פינוי-בינוי זה לעתים הסיכוי היחיד לשנות את איכות החיים והמגורים של התושבים והאוכלוסיות החלשות המתגוררות בשכונות ישנות"

02.09.2012, 11:29 | שי פאוזנר

שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס, קיבל היום את אישור ועדת השרים לענייני חברה וכלכלה בשלושה מתחמי פינוי–בינוי חדשים באזורי הביקוש – ברמת גן, אשדוד וראשון לציון. הפרויקטים שאושרו על ידי הקבינט החברתי-כלכלי צפויים להוסיף כ-1,850 יחידות דיור במרכזי הערים. בסך הכל יוקמו במתחמים הללו 2,437 יחידות דיור במגדלים.

מדובר מתחם הדקל באשדוד הכולל כיום 150 יחידות דיור ב-9 בניינים אשר יפונו ובמקומם ייבנו 5 מגדלים של 32 קומות עם 675 יחידות דיור חדשות (תוספת של 525 דירות). המתחם ממוקם כחצי ק"מ מחוף הים. במתחם סלע בראשון לציון קיימות כיום 272 יח"ד ובמקומם ייבנו 1,402 יח"ד בבנייה רוויה מודרנית (תוספת של 1,130 דירות). מדובר בחלק מתוכנית רחבה של כ-51 דונם, אשר נמצאת כבר בביצוע, בשלב הנוכחי של בינוי-פינוי – כלומר, ראשית מתבצעת בהדרגה בנייה של הדירות החדשות על שטחים פנויים, ורק לאחר מכן מתבצעים פינוי והריסה של המבנים הישנים – מה שמאפשר בטחון לדיירים עד לסיום בניית דירותיהם החדשות וחוסך את הצורך במעבר לדירות ביניים בשכירות.

הדמיית מגדלים בראשון לציון (ארכיון), צילום: VIEWPOINT הדמיית מגדלים בראשון לציון (ארכיון) | צילום: VIEWPOINT הדמיית מגדלים בראשון לציון (ארכיון), צילום: VIEWPOINT

המתחם האחרון במתחם אסף ואביגיל ברמת גן הכולל כיום 170 יחידות דיור ב-21 מבנים, יפונה ובקומו ייבנו 21 מבנים חדשים תוך כדי תוספת של 3-7 קומות לעומת המצב הקיים. לפי התוכנית המוצעת ייבנו במקום המתחם הקיים 360 יח"ד חדשות (תוספת של 190 יח"ד למתחם). הבנייה תעשה באמצעות תוספת זכויות מתוקף תמ"א 38/2 (חיזוק מבנים לשם הגנה מפני רעידות אדמה) ותוכניות מאושרות קיימות - מה שמאפשר קידום מהיר של התוכנית.

הבעיה המרכזית בתחום הפינוי בינוי היא עדיין התנגדות של דיירים לפרויקטים. שר הבינוי והשיכון אמר לאחר קבלת ההחלטה, "מאז התיקון שהעברנו בחוק ובו הורדנו את שיעור ההסכמה הנדרשת לפרויקט פינוי-בינוי ל-66% בלבד מהדיירים בבניין ו-80% במקבץ של בניינים, מורגש שינוי משמעותי בשטח". לדברי אטיאס, כלי סיוע חשוב נוסף שהעמידה הממשלה השנה לרשות הדיירים הוא מאגר של שמאי פינוי-בינוי: "מדובר בגורם מקצועי ואובייקטיבי, אשר הדיירים יוכלו לפנות אליו ולהיוועץ בו האם העסקה שהיזם מציע להם כדאית מבחינה כלכלית. השמאים האלה יוכלו לפתור מצבים של דיירים מתלבטים או מהססים ולתת להם תחושת בטחון".

המאגר שהפך לזמין לציבור לאחרונה נועד לטפל במצבים בהם רוב של דיירים המעוניינים לחתום על העסקה (66% במקבץ של בניינים, ו-51% בכל בניין), ורוב זה יכול לפנות אל יו"ר הוועדה להתחדשות עירונית, עינת גנון, לצורך מינוי "שמאי פינוי ובינוי". השמאי יכריע בעניין הכדאיות. יו"ר הוועדה תמנה, באופן אקראי, שמאי מתוך רשימת השמאים שנקבעה. השמאי יקבע האם העסקה שהוצעה להם כדאית ובכך יסייע להם בקבלת ההחלטה. באופן זה יוכלו מגישי הבקשה לדעת בוודאות כי השמאי הממונה נטול פניות ויקבע באובייקטיביות האם העסקה המוצעת כדאית עבורם.

אטיאס הוסיף, "פינוי-בינוי זה לעתים הסיכוי היחיד לשנות את איכות החיים והמגורים של התושבים והאוכלוסיות החלשות המתגוררות בשכונות ישנות, והוא מאפשר להם להתחיל חיים חדשים עם רווחה כלכלית וסביבתית בדיור הולם ללא כל עלות נוספת מצידם". הוא העריך היום כי המתחמים שהביא לאישור הממשלה יחדשו את פני האזור בערים בהן מדובר שהן לדבריו המבוקשות ביותר בישראל. "מדובר במעבר ממבנים מתקופת שנותיה הראשונות של המדינה לבנייה מודרנית של מגדלים למגורים. ההתחדשות העירונית היא כלי משלים שתופס לאחרונה תאוצה להגדלת מלאי הדירות, לצד המשך תנופת השיווקים בכל רחבי הארץ, לרבות באזורי הביקוש".

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
ועל זה נאמר "דיבורים כמו ואין מה לאכול"
שום פרוייקט פינוי בינוי לא יעזור במדינה כמו שלנו. מי שחושב שיזם יכניס ראש בריא למיטה חולה, טועה ומטעה. את הנושא של פינוי ובינוי יכולים להרים רק חברות בנייה ממשלתיות שיוקמו או יוסבו מהשוק הפרטי לתקופה מוגדרת מראש לצורך הקמת השכונות החדשות. חברות אלא יהיו מלכ"רים (ללא כוונת רווח) שיקימו את השכונות והממשלה מצידה תוציא חוק פינוי למבנים על פי קריטריונים של גיל הבניין מצבו הפיזי ותנאי האחזקה העכשווים. לדיירים לא תהיה אפשרות לערער על פסיקת מהנדסי העיר שיקבעו שבניין כזה או אחר הינם מבנים מסוכנים להריסה. בדיוק כפי שניתן היום ע"י הצבא להכריז על שטח צבאי סגור ואף אחד לא יכול לערער כך גם עם מבנים מסוכנים המיועדים להריסה. יש גבול להבטחות ולסיפורים על פינוי בינוי, אני נמצא בכזה סרט כבר 14 שנה וכלום מלבד שלט כזה או אחר שמתחלף אחת לשנתיים לא קורה. אף קבלן לא יקח על עצמו להתעסק עם מאות דיירים ובני משפחתם. בסך הכול היזמים אוספים חתימות לצורך שימושים אינטרסנטיים כאלה ואחרים. שוב פינוי בינוי לא יקום כאן כל זמן שזה לא יעשה ע"י חברות ממשלתיות והריסה של מבנים מסוכנים ולא מתוחזקים.
פנחס , נתניה  |  04.09.12
30.
מתעלמים מהתשתיות שאינן מתאימות למספר דירות כה גדול
במדינה שלא רגילים לתכנן בונים טלאי על טלאי רמת גן הינה עיר שנסתמה לגמרי עכב בניה רויה הרחובות הינם ץאנים וצרים ואינם יכולים להכיל את כמות התנועה שגדלה עכב תוספת דירות לא הגיונית צריך תוכנית אב לעיר ולא סתם להוסיף דירות
אלי ב , רמת גן  |  03.09.12
29.
מר אטיאס פרויקט פינוי בינוי דפנה תל אביב לטיפולך והליך מזורז
פינוי בינוי בתל אביב סיוט מתמשך של בירוקרטיה וסחטנות בעלי דירות כנסו חשוב אני בעלת דירה בפרויקט פינוי בינוי במרכז תל אביב .הפרויקט הזה יכול היה להוסיף לעיר לפחות -700-600 דירות חדשות כאשר בין הדירות לפחות 200 דירות ברות השגה. אבל בפרויקט ישנם סחטנים קטנים ולא חכמים שכל אחד חושב שיוכל לסחוט את היזמים וכי מתחת לדירתו קיים מאגר של גז טבעי ונפט. בפועל הבניינים משנות החמישים (קיימים 60 שנה) הביובים נסתמים כל שני וחמישי חלקם בקרוב יוכרזו כמסוכנים למגורים הדירות שוקעות ויש הרבה דירות עם גגות אסבסט שמסוכן לבריאות. אבל כל מה שמציעים, לחלק מבעלי הדירות לא מספיק והם רוצים יותר אפילו שהיזמים יפסידו מהפרויקט שהכדאיות הכלכלית שלו גבולית ביותר. תמיד יהיו בעלי דירות שחושבים שאם יחכו כמה שיותר יוכלו לסחוט את היזמים. אז יש לי הפתעה בשבילם אף יזם לא יבנה פרויקט בהפסד, ידאג לבעלי הדירות בשלבי ההתנגדויות ויקבל סכין בגב.אם בעלי הדירות בתל אביב ימשיכו בדרכם המטומטמת ישארו עם דירות ישנות ובניינים מתפרקים עוד 15 שנה. בנוסף עיריית תל אביב גם בעייתית כי לאשר פרויקט בוועדה המקומית לוקח לפחות חמש שנים. אז כבר אושר הפרויקט וגם כאשר מאושר הפרויקט עד להפקדה במחוזית עוד לפחות שמונה חודשים של בזבוז זמן שבפרויקטים אחרים זה לוקח שלושה חודשים שזה הזוי ומטורף. בנוסף הסביבה בתל אביב עויינת לפינוי בינוי ותמיד יהיו מתנגדים מכל סיבה מטומטמת או אגואיסטיות של בעלי וילו למניהם כי זוהי המנטליות שמוגדרת ב ''במקום לפרגן לקלקל ולהפריע וכל אחד לעצמו''. לסיכום: שני בעיות: בתל אביב הבעייה היא בעיקר התושבים שחושבים שמגיע להם תמיד יותר ומקפחים אותם (גם אם יקבלו זהב ומרגליות) יותר משאפשר לתת על פי זכויות הבנייה, כי הם גרים מעל ''שדה נפט וגז'', העירייה שמגבילה את יחס הבנייה ל 1:2.2 במקום יחס בנייה של 1:3 שמבריחה יזמים והבירוקרטיה שלוקחת שנים ללא שום הצדקה. תקראו ותפנימו במיוחד בעלי הדירות כי בסוף תשארו עם דירות ישנות עוד 15 20 שנה ואולי הנכדים שלכם יזכו לפינוי בינוי כי הייתם גרידים ולא חכמים.
דליה , תל אביב  |  02.09.12
27.
ל-5: דיור זה משהו שאמורים לתכנן 20 שנה קדימה
ואכן, לפני 20 שנה תכנן שר השיכון דאז, אריאל שרון, עיר עם רעיון גאוני, שנועד לפתור 2 בעיות בבת אחת: ייהוד ואדי ערה, ואלפי דירות לחילונים. אבל, הפתעה הפתעה, אף אחד לא הסכים לבוא לגור בעיר הזו! כל המפונקים בכו שהם רוצים דירה בזול אבל רק באיזור המרכז. עשרים שנה אחר כך, רואים שאריאל שרון צדק, ושהיה צריך כבר אז לפתח את העיר הזו. ומה עושים בכל זאת עם מה שאף אחד לא רוצה לגור בו? אמרו הגאונים: בואו נשווק את זה לחרדים, הם תמיד מסכימים לגור במקומות לא נוחים כאלה, כמו אי שם בין הערבים, לא קרוב לאבא ואמא בבני ברק ובירושלים. פתאום התעוררו כל החילונים - אלה שלעולם לא ילכו לגור שם בסוף העולם שמאלה (וכן, חריש זה בעיני סוף העולם שמאלה), וצועקים "למה נותנים לחרדים". איפה הייתם עשרים שנה???? אריאל אטיאס לא צריך לשלם על מחדלים של עשרים שנה, כשהוא דווקא דואג לתקן אותם וגם דואג ל-10 השנים הבאות, מה שלא עשו קודמיו. מה שצריך לעשות זה לנשק לו את הרגליים על שני דברים שעשה: קודם כל מהפכת הסלולר, שהוא התחיל וזה שבא אחריו רק המשיך, ואחרי זה על מהפכת הדיור. בזכותו עוד יהיו לנו בתים באיזור המרכז, כמו ההמלצות שמתוארות בכתבה. אגב, למען הגילוי הנאות - אני גרה בירושלים. ומשלמת שכר דירה שערורייתי. ועובדת כמו חמור במשרה וחצי כדי לכסות אותו וגם לחיות בצורה סבירה. העניין הוא שבניגוד להרבה אנשים אחרים אני לא מתבכיינת על מצבי. אני יודעת שהייתי יכולה ללכת לגור בצפת ברבע מחיר, ושזו בעיה שלי שהתנחלתי לי כאן בעיר (כמעט) הכי יקרה בארץ. אני לא מתבכיינת כי אני יודעת שאלה הבחירות שלי, הבעיה היא שמדי הרבה אנשים כאן גם רוצים הכל וגם רוצים לא לשלם על זה.
כבר לא ילדה קטנה , רחביה של פעם  |  02.09.12
לכל התגובות