אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוצאות ההעברות באנגליה, צרפת וגרמניה במגמת עלייה צילום: רויטרס

הוצאות ההעברות באנגליה, צרפת וגרמניה במגמת עלייה

במקביל הופחתו ההוצאות בסריה A באיטליה, ובליגה הספרדית. כך על פי דו"ח של דלויט

03.09.2012, 14:50 | סוכנויות הידיעות

ההוצאות על חלון ההעברות של הקיץ עלו בהשוואה לשנה שעברה בפרמיירליג האנגלית, בליגה 1 הצרפתית בבונדסליגה הגרמנית, ובמקביל הופחתו בסריה A באיטליה, ובליגה הספרדית, כך עולה מדו"ח של דלויט.

לטענת חברת הייעוץ העסקי, ההוצאות של מועדוני הפרמיירליג על ההעברות שחקנים עמדו על 490 מיליון ליש"ט בחלון ההעברות של קיץ 2012, זאת לעומת 485 מיליון ליש"ט בקיץ של שנה שעברה, אך עדיין מעט פחות מהשיא של 500 מיליון ליש"ט, שנקבע ב-2008. דמי ההעברות לקבוצות מחוץ לאנגליה הסתכמו ב-300 מיליון ליש"ט, עלייה של קרוב ל-50% מהרמה של 2011. הסכום מייצג 61% מכלל תשלומי ההעברה של קבוצות הפרמיירליג, זאת בהשוואה ל-42% ב-2011.

זלאטן איברהימוביץ זלאטן איברהימוביץ'. מהממצאים של דלויט עולה עוד כי ההוצאות בליגה 1, שגברו בעיקר בשל חוזקה הפיננסי של פריז סן ז'רמן, עלו ל-190 מיליון ליש"ט. בבונדסליגה ההוצאות טיפסו ל-210 מיליון ליש"ט. עם זאת, ההוצאות באיטליה, שעמדו על 310 מיליון ליש"ט ובספרד על 110 מיליון ליש"ט, הן ברמות נמוכות יותר בהשוואה לקיץ של שנה שעברה | צילום: איי אף פי זלאטן איברהימוביץ

מהממצאים של דלויט עולה עוד כי ההוצאות בליגה 1, שגברו בעיקר בשל חוזקה הפיננסי של פריז סן ז'רמן, עלו ל-190 מיליון ליש"ט. בבונדסליגה ההוצאות טיפסו ל-210 מיליון ליש"ט. עם זאת, ההוצאות באיטליה, שעמדו על 310 מיליון ליש"ט ובספרד על 110 מיליון ליש"ט, הן ברמות נמוכות יותר בהשוואה לקיץ של שנה שעברה.

"בעוד שרמות ההוצאות הגבוהות ביותר ממשיכות להירשם באותן קבוצות שמתחרות בקצה העליון של הפרמיירליג ובתחרויות האירופיות, נצפו גם השקעות משמעותיות בקבוצות שעלו לאחרונה, ומעוניינות לבסס את מעמדן בפרמיירליג", מסביר דן ג'ונס, שותף בקבוצת עסקי הספורט של דלויט. "בעוד שחוזי שידור חדשים ממשיכים להדגים את החוזק המסחרי של הפרמיירליג, האתגר המשמעותי שעומד בפני הקבוצות בליגה היא כיצד לנהל את העלויות – בראשן הוצאות ההעברות ושכר השחקנים – כדי שיוכלו להשתמש בחלק גדול יותר מההכנסות, ולענות על הירידה ברווחים, ובמקרים של הקבוצות הגדולות להמשיך במסלול של ציות לרגולציות הפייר פליי הפיננסי של אופ"א".

אלן שוויצר, מנהל נוסף במחלקת עסקי הספורט מוסיף: "בעוד שכלל ההוצאות הקיץ ממשיכות להיות גבוהות, צריך לבחון אותן בהקשר של עלייה של למעלה מ-70% בחוזי השידור המקומיים של הפרמיירליג, עליהן הוכרז בתחילת השנה. עם שקלול גם חוזי השידור הבינלאומיים, המועדון הממוצע בפרמיירליג צפוי להרוויח לפחות 25 מיליון ליש"ט נוספים בהכנסה שנתית החל מהעונה הבאה".

תגיות