אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות זרות: 40% תשואה מברזיל ומקסיקו צילום: בלומברג

קרנות זרות: 40% תשואה מברזיל ומקסיקו

אמריקה הלטינית אמנם עלולה להיפגע מהמשבר העולמי, אך הנתונים החזקים של הכלכלות הגדולות שם טומנים בחובם הזדמנויות. שתי קרנות זרות המתמחות בשוק

04.09.2012, 08:02 | ארז ברית ויוליה ויימן

אמריקה הלטינית אינה חסינה מהאירועים בכלכלה הגלובלית שכן כשליש מצמיחתה הכלכלית נובע מהשקעות זרות, אשראי חיצוני והכנסות מיצוא ומתיירות. בעוד שהביקושים הפנימיים החזקים תומכים בכלכלות הגדולות יותר באזור, כגון זו של ברזיל, ירידה ביצוא ובמחירי הסחורות עלולה לפגוע במדינות האזור.

מאידך, הנתונים הפנימיים החזקים בחלק ממדינות האזור צפויים להמשיך ולתמוך בכלכלות הללו. הזדמנויות רבות טמונות בהשקעה בשוקי המניות המקומיים, אך התשואות עשויות להיות תלויות במחקר קפדני ובידע ממקורות מקומיים.

סניף של אמריקן מוביל במקסיקו סיטי, צילום: בלומברג סניף של אמריקן מוביל במקסיקו סיטי | צילום: בלומברג סניף של אמריקן מוביל במקסיקו סיטי, צילום: בלומברג

בחרנו להציג בטור זה שתי קרנות מרכזיות שמתמחות בהשקעה במניות חברות הפועלות באמריקה הלטינית. שתי הקרנות רשומות בלוקסמבורג, כאשר הקרן של ג'יי.פי מורגן נקובה בדולר ארה"ב, ואילו הקרן של שרודרס נקובה ביורו. מדד הייחוס של השתיים הוא MSCI EM Latin America.

הקרן בניהולו של בנק ג'יי.פי מורגן, שהוקמה ב־1992, דוגלת בשילוב של שתי אסטרטגיות השקעה: גישה שבוחנת השקעות לפי הנתונים ברמת המדינה והמגזר שבו החברה פועלת - "מלמעלה למטה" (top-down), וגישה שמאתרת חברות מנוהלות היטב בעלות פוטנציאל צמיחה ורווחים גבוהים - "מלמטה למעלה" (bottom-up). הקרן מנוהלת על ידי לואיס קארילו, שהצטרף לג'יי. פי מורגן כבר ב־1998.

נכון לסוף יולי, האחזקות הגדולות ביותר של הקרן היו בברזיל (54%) ומקסיקו (27%). בין עשר האחזקות הגדולות ביותר של הקרן ניתן למצוא חברות טלקום כמו אמריקה מוביל וכן חברות מתחומי הפיננסים, התעשייה, הקמעונאות ועוד. התשואה של הקרן ב־12 החודשים האחרונים היתה שלילית - 8% - לעומת המדד שירד ב־14.4%. בשלוש השנים האחרונות הניבה הקרן תשואה של 39% לעומת המדד שהניב 20%.

הקרן השניייה, המנוהלת על ידי שרודרס, הוקמה בשנת 1998 והיא מנוהלת מאז 2005 על ידי אלן קונווי וניקולס מורס. קונווי שהצטרף לשרודרס ב־2004 מחזיק בניסיון ארוך של 30 שנה בתחום ההשקעות, ואילו מורס בעל ניסיון של יותר מ־25 שנה בתחום.

גם הקרן של שרודרס מחזיקה את רוב אחזקותיה בחברות בברזיל (61.6%, נכון לסוף יולי) ובמקסיקו (22.8%), וגם אצלה ניתן למצוא בין עשר האחזקות הגדולות חברות כמו אמריקה מוביל וכן חברות מתחומי הפיננסים, התעשייה והקמעונאות. התשואה של הקרן ב־12 החודשים האחרונים היתה שלילית - 8.1% - ואילו בשלוש השנים האחרונות היא הניבה יותר מ־32%.

מעניין להשוות את ביצועי הקרנות עם התשואות שהשיגה קרן הסל iShares S&P Latin America 40 המנהלת 1.6 מיליארד דולר (נקובה בדולר). תשואת קרן הסל ב־12 החודשים האחרונים היתה שלילית - 12.4% - ובשלוש השנים האחרונות הניבה 21%, כלומר ביצועים גרועים יותר מתוצאות שתי הקרנות שנסקרו כאן. מבחינת תנודתיות, הקרן של ג'יי.פי מורגן הציגה בשלוש השנים האחרונות סטיית תקן של 24.9 לעומת 23.9 בקרן של שרודרס ו־25.9 בקרן הסל.

השורה התחתונה: הקרן בניהול ג'יי.פי מורגן הציגה ביצועים טובים מאלו של שרודרס ושל קרן הסל של איישרס בשלוש שנים האחרונות. אולם, התנודתיות שלה גבוהה קצת יותר.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות