אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביטוחים הפרטיים חודרים לבתי החולים הציבוריים צילום: עמית שעל

הביטוחים הפרטיים חודרים לבתי החולים הציבוריים

פוליסה של כלל ביטוח מציעה שירותי אבחון רפואי בתאגיד של בית החולים הממשלתי איכילוב. מנהל איכילוב: "לא מדובר בשר"פ"

06.09.2012, 08:32 | מיקי פלד ושאול אמסטרדמסקי

בעוד במשרדי הבריאות והאוצר מנסים להגביל את ביטוחי הבריאות הפרטיים, כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", מתברר כי בחצר האחורית שלהם, בבתי החולים הציבורייים, הביטוחים פורחים. לאחרונה השיקה חברת כלל ביטוח פוליסה ייעודית לאבחון רפואי, שהשירות למחזיקיה ניתן בבית החולים העירוני־ממשלתי איכילוב בתל אביב. אנשי אגף התקציבים באוצר ובכירי משרד הבריאות טוענים מחד כי ההתרחבות המהירה של הביטוחים הפרטיים פוגעת במערכת הציבורית, אך מאידך הם מאפשרים לבתי החולים לספק שירותים פרטיים.

ד"ר רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות

בתי החולים מספקים שירותים פרטיים באמצעות גופים המכונים "תאגיד הבריאות שליד בית החולים". זהו שם קוד לחברה הכלכלית שצמודה לבתי חולים גדולים כמו איכילוב ושיבא, ובהם עובדים צוותים רפואיים שמשכורותיהם לא משולמת על ידי המדינה, אלא על ידי התאגיד. תאגידים אלה מספקים שירותים פרטיים כמו אבחון רפואי, רפואה אסתטית ושירותי רפואה לתושבי חוץ.

הקשר בין כלל ובית החולים איכילוב הוא כה הדוק, שבעלונים שפורסמו מופיע הלוגו של איכילוב לצד זה של כלל ומודגש כי השירותים ניתנים על ידי תאגיד הבריאות של בית החולים. בנוסף לפגישות ייעוץ ואבחון רפואי ראשוני של רופא בכיר, הפוליסה מאפשרת למבוטחים לקבל בתוך יום תור לבדיקות הדמייה מורכבות כמו MRI וממוגרפיה בתמורה לתוספת השתתפות עצמית של 300 שקל. מכשירי ההדמיה המתקדמים שייכים לתאגיד הבריאות ולא לבית החולים, בין השאר כיוון שנרכשו מכספי תורמים ולא בכספי המדינה. בתי החולים בחרו למקם את המכשירים תחת תאגיד הבריאות כדי למקסם את הרווחים מהבדיקות באמצעות הכנסות מהביטוחים הפרטיים והמשלימים.

מנהל איכילוב פרופ' גבי ברבש אמר ל"כלכליסט" כי "לא מדובר בשר"פ (שירות רפואה פרטי - מ"פ וש"א), שכן אין פה עניין של בחירת רופא. גם הטיפולים והבדיקות לא בהכרח מהירים יותר ממה שכל חולה שבא דרך קופת החולים יקבל. האטרקטיביות בפוליסה היא שיש רופא בכיר עם הרבה שנות ניסיון שמעריך את המצב ומארגן את הבירור שצריך לעשות. כלומר מה שמובטח הוא אינטלקט מהיר, לא קיצור התורים". ממשרד הבריאות נמסר כי "המשרד ידגיש בפני בתי החולים כי אינם רשאים להקדים תורים למטופלים. המבוטחים יכולים לקבל שירותי הדמייה במימון קופת החולים, ולכן אין כשל של המערכת הציבורית אלא של מערך הפיקוח על הביטוח, שהמאפשר מכירת פוליסות כאלה לציבור".

תגיות