אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעדניות לארוחת החג צילום: עמית שעל

מעדניות לארוחת החג

מנות בלקניות בתל אביב, 700 סוגי גבינות ברעננה, פסטה בעבודת יד בזכרון יעקב, מטבח יהודי מסורתי בירושלים, ומזרח פוגש מערב בבני ברק. כלכליסט מציג עשר מעדניות שיעזרו בהרכבת הארוחה

11.09.2012, 10:20 | גלי וולוצקי

אחד האתגרים של ערב ראש השנה הוא איך לארח גדודי משפחה ולהישאר בחיים. "כלכליסט" מציג מעדניות שיקצרו חלק מהתהליכים - חדשות ומעודכנות שנפתחו לאחרונה, וגם ותיקות למי שמחפש את הטעמים המוכרים והאהובים.

מעדניות חדשות

דלי פוד, גבעתיים: המעדנייה של חברת וילי פוד מחזיקה מבחר עצום של מוצרים המיובאים בידי החברה, ומציעה פתרון כמעט לכל מוצר מדף מתחום המזון. מה בתפריט: מוצרים יבשים (פסטות מאיטליה, אורז יסמין מתאילנד, שזיפים מיובשים מקליפורניה, עוגיות דניות, שוקולדים, קורנפלקס וחטיפים), לצד מוצרי מעדנייה כדגים כבושים וזיתים ממרוקו, מספרד, מיוון ומטורקיה. גולת הכותרת - פרומז'רי המחזיקה מאות סוגי גבינות מכל רחבי העולם - פרמז'ן מאיטליה, גאודה עם כמון, גאודה עזים וגאודה פלפלים מהולנד, איבריקו מספרד ועוד. לשולחן החג: גבינות כשרות לשולחן החג במחיר משתלם במיוחד - מנצ'גו כבשים ספרדית (84 שקל לק"ג), דנה בלו מדנמרק (74 שקל לק"ג), פקורינו רומנו (89.90 שקל לק"ג), גאודה עזים (99 שקל לק"ג) וגאודה כמון (65 שקל לק"ג); גפילטע פיש (9.90 לשתי קציצות), ירקות קלויים Sera (פלפלים קלויים וחצילים קלויים על האש - 12.90 שקל), צנצנת דבש עם יערה (44.90 ל־450 גרם) וסנגריה בראבו (39.90 לשלושה ליטרים). פרטים: כורזין 5 גבעתיים.

באשר, רעננה: אמפריית הגבינות הירושלמית, שהתחילה בשוק מחנה יהודה וחולשת כיום על סניפים בת"א ובר יין בירושלים, פתחה לפני כשבועיים מעדנייה חדשה ברעננה. במקום מקומות ישיבה למי שרוצה לעשות הפסקה בקניות ולטעום גבינות ויין. מה בתפריט: כ־700 סוגי גבינות מיובאות מרחבי העולם וגם מקומיות, יינות ישראליים, פסטות יבשות איכותיות, דגים מעושנים, לחמים כפריים, מטבלים ועוד. לשולחן החג: זהו המקום להרכיב את צלחת הגבינות האולטימטיבית לסיום הארוחה - גרוייר גרוטה רזרב 24 חודשי יישון (270 שקל לק"ג), גאודות צעירות (89 שקל לק"ג), קומטה 24 חודשי יישון (350 שקל לק"ג), רוקפור משלוש מחלבות צרפתיות (350 שקל לק"ג), רובלשון דה סבואה (320 שקל לק"ג) ועוד. מומלץ גם לקנות דליקטסים כסלמון טרי מעושן (190 שקל לק"ג), פסטות טריות מקמח דורום בעבודת יד (69 שקל לק"ג) ויינות מכל יקב ישראלי העולה על דעתכם. פרטים: אחוזה 89 רעננה.

מעדניית באשר, צילום: עמית שעל מעדניית באשר | צילום: עמית שעל מעדניית באשר, צילום: עמית שעל

 

דוצי, יהוד: מסעדת אסתר ביהוד פתחה בסמוך לה את מעדניית דוצי, הנקראת על שם הדיירת הקודמת במקום, הונגרייה שאביה הקצב כינה אותה בשם דוצי (שמנמנה בהונגרית). במעדנייה ובאטליז נמכרים מוצרים רבים, חלקם מוצרי מעדנייה סטנדרטיים ואחרים מוכנים במקום. הסגנון ים־תיכוני עם השפעות צרפתיות, אבל מי שחייב את הכבד קצוץ או הגפילטע שלו ימצא גם אותם כאן. מה בתפריט: המבורגרים וקבבים המיוצרים במקום, נתחי בשר טרי מעגלים מרמת הגולן, סלטים ומאכלים המיוצרים במסעדה, פסטות יבשות, רטבי עגבניות של דה צ'קו, שמני זית, נקניקים של מזרע, גבינות בוטיק איטלקיות ועוד. לשולחן החג: קבב הונגרי דוצי (69 שקל לק"ג), סלקים אפויים בליים (4.5 ל־100 גרם), קציצות בורי בקדירת צפון אפריקה (עשרה שקלים ליחידה), כבד קצוץ (8.99 שקל ל־100 גרם), מרק ארטישוק וכמהין (25 שקל למנה), אוסובוקו טלה שבע שעות בירקות שורש (45 שקל ליחידה), שוק טלה על העצם עם מלח אטלנטי וירקות שורש (650-550 שקל לשוק, תלוי במשקל) ועוף צלוי עם חבושים מספרד (35 שקל למנה). פרטים: דרך העצמאות 8 יהוד.

מנואלה, זכרון יעקב: המסעדה האיטלקית בזכרון פתחה לפני כחודש מעדנייה המספקת את הפסטה הטרייה המיוצרת במקום וגם מוצרים משלימים המאפשרים לרכוש במקום אחד כל מה שדרוש - אם בא לכם לפתוח את השנה החדשה בסגנון איטלקי. מה בתפריט: מבחר פסטות, רטבי עגבניות סיציליאני של Ciliegi, קמח לפסטה של Molisana, אורז לריזוטו, יינות, מבחר סוגי חומץ בלסמי איטלקיים ועוד. לשולחן החג: ספגטי, פנה, פוזילי, פטוצ'יני ופפרדלה (30 שקל ל־450 גרם), רביולי אספרגוס וגורגונזולה (65 שקל למנה), כרישה ומסקרפונה (72 שקל למנה). לפסטות הללו אפשר לשדך רטבים כמו רוטב פסטו עגבניות מיובשות, רוטב פונגי משמפניון, פורצ'יני ופטריות יער ורוטב פורמז'י משמנת, גורגונזולה ומסקרפונה. פרטים: המייסדים 49 זכרון יעקב.

 

מרינדו, ת"א: הבוקרים מרמת הגולן, שבבעלותם שתי מסעדות בצפון ובמעדנייה ואטליז ברמת השרון ובכיכר המדינה, פתחו לפני כשלושה שבועות סניף בלב ת"א, הכולל מעדנייה, סנדוויץ' בר ואטליז. אפשר לאכול במקום וגם לקנות בשר. מה בתפריט: נקניקים של מזרע ושל רובינשטיין, גבינות ממחלבות בוטיק, שמני זית המיוצרים עבור מרינדו בבית הבד גשור, יינות של יקבי בוטיק ישראליים ומהיקב של מרינדו, ובעיקר מבחר עצום של בשר בקר, טלה ועופות. חלק מהנתחים חתוכים, מתובלים וארוזים בוואקום. לשולחן החג: שוק טלה ממולאת אורז ופירות יבשים, ארוזה בוואקום ומוכנה לצלייה (109 שקל לק"ג), שדרת צלעות טלה לכתר צלעות (239 שקל לק"ג), נתח סינטה חתוך לרוסטביף מתובל בחרדל וסילאן או בשמן זית ועשבי תיבול (135 שקל לק"ג), אנטרקוט עגל פרוס לסטייקים (169 שקל לק"ג) ויין מרינדו בלנד קברנה, מרלו וסירה 2010 (79 שקל לבקבוק). פרטים: אחד העם 58 ת"א.

 

בטעם של פעם

 

הדר גאולה, מאה שערים, י־ם: בסמטאות השכונה נחבאות מעדניות משובחות המוכרות אוכל יהודי אשכנזי. הדר גאולה היא מעדנייה חלבית בנוסח הונגרי הפועלת כבר 20 שנה, ומשמשת כמסעדה צנועה לתושבי השכונה. מה בתפריט: 30 סוגי סלטים לצד פשטידות, בלינצ'ס, דגים וקוגלים. לשולחן החג: קוגל ירושלמי חריף־מתוק, קוגל מתוק עם צימוקים וקוגל תפוחי אדמה (19–24 שקל), פשטידות ברוקולי, ירקות, תפוחי עץ (19–24 שקל); סלטי כרוב בחמישה טעמים, סלטי חצילים בחמישה טעמים, סלטי עגבניות, סלק־חמוץ מתוק, ואפילו חומוס וטחינה (שבעה־תשעה שקלים ל־250 גרם); גפילטע פיש (85 שקל לק"ג) וסלמון אפוי (85 שקל לק"ג). פרטים: מלכי ישראל 13, מאה שערים, ירושלים.

איוו, י־ם: המעדנייה, הפתוחה משנת 1995, משמשת כיעד המועדף על מי שמחפש בשר איכותי, לצד מוצרי דליקטס משלימים. לקראת החגים היא מרחיבה את ההיצע ומוסיפה נתחי בשר מוכנים לצלייה ואפילו קינוחים. מה בתפריט: מגוון נקניקים מיובאים וגבינות מיובאות, סלטים, מנות ראשונות מוכנות, יינות, עופות ללא אנטיביוטיקה, פסטות יבשות, רטבים, שמני זית, קינוחים ועוגות. לשולחן החג: שדרת צלעות טלה (199 שקל לק"ג), שוק טלה מתובלת בשמן זית, עשבי תיבול וציר ירקות (139 שקל לק"ג), גפילטע פיש (59 שקל לק"ג), ממולאים - עלי גפן, בצל, כרוב ופלפל (89 שקל לק"ג), כבד קצוץ (39.90 שקל לק"ג), עוגת טירמיסו (149 שקל לק"ג), שטרודל וינאי (49 שקל), פילה סלמון טרי (169 שקל לק"ג) לחי עגל (139 שקל לק"ג) וסינטה לרוסטביף בחרדל דבש ועשבי תיבול (189 שקל לק"ג). פרטים: שמאי 7 ירושלים, חלק מהמוצרים זמינים גם במתחם החדש בשוק האוכל בנמל ת"א.

מעדניית איוו בירושלים , צילום: אוהד צויגנברג    מעדניית איוו בירושלים | צילום: אוהד צויגנברג מעדניית איוו בירושלים , צילום: אוהד צויגנברג

 

חיים רפאל, ת"א: שלושה דורות - חיים הסב והמייסד, צדיק הבן וחיים הנכד - מפעילים את המעדנייה הבלקנית, שהוקמה בשנת 1958. במעדנייה נמכר מבחר מוצרים עצום מהמטבח הטורקי, היווני, הבולגרי והספרדי־יהודי, ולקראת החגים מתגברים הגברים לבית רפאל את התפריט במנות מיוחדות, ומציעים לצד מנות חגיגיות בנוסח בלקני גם קלאסיקות אשכנזיות כמו גפילטע וכבד קצוץ. מה בתפריט: מבחר זיתים, דגים כבושים, נקניקים, סלטים, גבינות, ממרחים, מאפים ואוכל מוכן בלקני ואשכנזי. לשולחן החג: גפילטע פיש (שישה שקלים ליחידה), חזרת אדומה שמכינים במקום (שישה שקלים ל־100 גרם), כבד קצוץ (70 שקל לק"ג), ארטישוק ממולא בבשר בקר ברוטב חרדל, קציצות פרסה צמחוניות (שישה שקלים לקציצה), במיה ברוטב עגבניות (60 שקל לק"ג), ממולאים (עלי גפן - 40 שקל לק"ג, השאר 65 שקל לק"ג) ורולדת תמרים עם פיסטוקים ודבש (55 שקל לרולדה במשקל כחצי ק"ג). פרטים: לווינסקי 36 ת"א.

גפילטע פיש, חזרת וזיתים במעדניית חיים רפאל , צילום: אוראל כהן גפילטע פיש, חזרת וזיתים במעדניית חיים רפאל | צילום: אוראל כהן גפילטע פיש, חזרת וזיתים במעדניית חיים רפאל , צילום: אוראל כהן

 

ציפורי, בני ברק: המסעדה־מעדנייה ברחוב ז'בוטינסקי, הפועלת מ־1954, חולשת על קהל הלקוחות הרמת־גני החילוני מצד אחד, ועל הקהל הבני־ברקי החרדי מן הצד השני. היא פועלת כבר משנות החמישים, ומשמשת כשירות קייטרינג אהוד בחגים ובמועדים. מה בתפריט: מנות ממזרח וממערב. לשולחן החג: גפילטע פיש (עשרה שקלים למנה), דג ממולא (15 שקל למנה), ממולאים - מוסקה, כרוב או פלפל ממולא (13 שקל למנה), כבד קצוץ (80 שקל לק"ג), קרעפלך ממולאים בשר (25 שקל לעשר יחידות), צלי בקר ברטבים שונים (180 שקל לק"ג), קוגל תפוחי אדמה (20 שקל לפס), עוף ממולא אורז וצימוקים ברוטב מתקתק (20 שקל למנה) ותוספות אורז, כרוב מאודה מתוק, צימעס, פירה ועוד (30 שקל לק"ג). פרטים: ז'בוטינסקי 16 בני ברק.

טיב וטעים, חיפה: החנות החלה את דרכה ב־1986 כחנות מפעל הנקניקים טירת צבי, והיתה לאחת מחברות הקייטרינג הגדולות בצפון. מה בתפריט: קיבוץ גלויות אמיתי שבו שוכנות זו לצד זו מנות כמו גפילטע פיש וחריימה, עוף בסגנון אסייתי וקובה. בסך הכל מציעה המעדנייה יותר מ־100 מנות שיתאימו לכל חך. לשולחן החג: גפילטע פיש (עשרה שקלים למנה), רגל קרושה (12 שקל למנה), כבד קצוץ (99 שקל לק"ג), כרעי עוף ופירות יבשים (15 שקל למנה), לשון בקר ברוטב פטריות (15 שקל למנה), עגל סיני (15 שקל למנה), כרעי עוף ללא עצמות ממולאים בשר ואורז (20 שקל למנה) וכרוב מאודה בשזיפים (39 שקל לק"ג). פרטים: חניתה 24, נווה שאנן, חיפה.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות