אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחדל: האקר פרץ למערכת בתי המשפט בישראל צילום: שאטרסטוק

מחדל: האקר פרץ למערכת בתי המשפט בישראל

מסמכים מסווגים על חקירות סמויות, בקשות להאזנות סתר וצווי מעצר - כולם נחשפו לעיני "הלמו", האקר שנחשד בחדירה למערכת בתי המשפט. "הייתה תקלה באתר, ראיתי שאני מקבל גישה לתיקים אחרים", טען

10.09.2012, 19:10 | אלי סניור ומאור בוכניק, ynet

האקר ישראלי נאשם בפריצה למערכת "נט המשפט" של בתי המשפט ובהעברת חומרי חקירה מסווגים לגורמים לא ידועים.

"החומר שהאיש נחשף אליו הוא סודי הסודות של המשטרה". כך אמרו היום (ב') גורמים במחוז תל אביב שניסו לתאר את המחדל, במסגרתו הצליח ההאקר משה (הלמו) הלוי לחדור למערכת בתי המשפט ולחשוף מסמכים מחקירות סמויות במשך ארבע השנים האחרונות. הלוי, מצידו, טען שכלל לא פרץ למערכת.

"מסמכים מפרשת הולילנד ופרשת ענת קם היו פתוחים, ובפרוטוקולים נכתב גם שמו המלא של עד המדינה. הקלדתי בטעות מספר תיק שגוי, וראיתי שאני מקבל גישה לתיקים אחרים. את חלקם העברתי למכרים, זה חלק מתרבות. כמו שמעבירים בטוויטר", הסביר.

שיתוף פעולה מבפנים

חוקרי מפלג ההונאה גילו כי אחד משותפיו לעבירה ועצור נוסף בפרשה הוא סגן ניצב בדימוס - שכיהן בעבר כראש מפלג ההונאה של היחידה הארצית. החקירה הפתיעה את צמרת המשטרה, כשהתברר גודל מחדל האבטחה במערכת "נט המשפט" - שמרכזת אליה את הרגישים שבמסמכי החקירה המשטרתית והביטחונית בישראל.

חשיפה לאוצר בלום של מידע מסווג. ארכיון משפטי, צילום: בלומברג חשיפה לאוצר בלום של מידע מסווג. ארכיון משפטי | צילום: בלומברג חשיפה לאוצר בלום של מידע מסווג. ארכיון משפטי, צילום: בלומברג

על פי החשד, ההאקר נחשף לחומרי חקירה שמציגים חוקרי משטרה לעיני השופטים בלבד. המערכת מציגה תיעוד חקירות סמויות שמצריכות את אישור בית המשפט לפני פעולות ומעצרים במסגרתן - למשל, צווי האזנות סתר, חדירה לבתים ועוד.

הלוי: "זו לא פריצה, זו גלישה רגילה"

החשוד, מצידו, טוען כי לא פרץ לשום מחשב אלא גלש באופן חוקי לאתר בתי המשפט, בו היתה בעיית אבטחה שבגללה נחשף לחומר הרגיש. "נכנסתי עם מספר תעודת הזהות שלי ולא השתמשתי בשום כלים" אמר ל-ynet. "אם האתר הזה הוא מאגר מידע, אז הם עברו על חוק הגנת הפרטיות. אם הייתה להם כוונה שלא לחשוף מסמכים, הם היו צריכים לבנות אתר מאובטח".

"זה פשוט מטורף החומר שהוא החזיק בידיים שלו" אמרו גורמים במפלג ההונאה של מחוז תל אביב. "אנחנו עוד לא יודעים מה הוא עשה עם כל החומר, ואם יש חומרים שעברו לידיים של גורמים עבריינים או שהוא הופעל על ידם".

במערכת בתי המשפט דחו את הטענות כי מדובר במחדל אבטחה. "אתר בתי המשפט הינו אתר המוגן באמצעים מתקדמים מפני חדירה בלתי מורשית אליו, והוא מלווה דרך קבע על-ידי חברת אבטחת מידע הבודקת כי הוא אינו ניתן לחדירה", נמסר ממערכת בתי המשפט. "חרף כל אמצעי ההגנה נעשתה כניסה בלתי מורשית לאתר בתי המשפט".

תגיות