אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך תיראה תל אביב בלי שדה דב?

הממשלה חתמה הסכם לפינוי שדה התעופה שבצפון תל אביב. איך ייראה האזור בעתיד, ומתי נרגיש את השפעת המהלך על מחירי הדירות בתל אביב

15.09.2012, 08:45 | עוזי בלומר

ב-5 בספטמבר 2012 אחרי המתנה של כ-20 שנה, חתמו משרד האוצר, מינהל מקרקעי ישראל ורשות שדות התעופה הסכם לפינוי שדה התעופה "שדה דב" מצפון תל אביב, ביוני 2016. במקום שדה התעופה אמורה לקום שכונת ענק של 12 אלף יחידות דיור. ההסכם תלוי בכך שמשרד הביטחון יפנה את הבסיס הצבאי שנמצא בשדה.

 

כלכליסט טיוי שוחח עם כמה אנשים הקשורים לתחום, כדי לנסות ולהבין איך ישפיע פינוי השדה על השכונות הסמוכות, על מחירי הדירות בתל אביב, ועל תוכנית בניין העיר (תב"ע) הרלוונטית לאזור זה.

מדובר בשטח החוף הפנוי האחרון הזמין לבנייה בתל אביב, ולכשתושלם הבנייה ישתלב קטע זה באזור המסחר והבילוי של נמל תל אביב, שישתרע צפונה עד הרצליה. לדברי שמאי המקרקעין אהוד המאירי, ההשפעה לא תורגש בקרוב. מדובר בשטח ענק, שפינויו והכשרתו לבניית שכונות מגורים יארכו מספר שנים.

המאירי מציין, שמחיר הדירות בשכונת "למד" הסמוכה נמוכים מאלה של דירות דומות ברמת אביב, מפני שהם מגלמים את מטרדי הרעש של שדה התעופה הפעיל. המאירי סבור שמחירי הדירות ב"למד" יתחילו לעלות, כאשר יורגש השינוי בשטח. כלומר, רעש המטוסים ייפסק, וייסללו דרכי גישה מהשכונה אל חוף הים הסמוך, שכרגע שדה דב חוצץ ביניהם. גם אריאל אבלין, מנהל החטיבה המסחרית במינהל מקרקעי ישראל, אמר ל"כלכליסט" שתהליך הפינוי והתכנון של האזור, לקראת בנייתו מחדש, יארך קרוב לעשר שנים.

אבל, כיצד ייראה האזור בעתיד? כרגע, התוכנית הרלוונטית לאזור היא "תב"ע 3700" שיוצאת מנקודת הנחה ששדה דב קיים בשטח. נוכחות שדה התעופה הטילה מגבלות על הבנייה לגובה בשכונת "למד" ועל כל האזור, כדי לא לסכן את ההמראות והנחיתות בשדה דב. הבניינים הקרובים לשדה הם בגובה של כ-4 קומות, וככל שמתרחקים ממנו עולה גובה הבניינים.

עמותת "אין לי עיר אחרת" בה חברים תושבים משכונות האזור, מקדמת תוכנית משלה לבניית מתחם מגורים ענק מאזור שדה התעופה וצפונה. התוכנית, אותה תכנן האדריכל ישראל גודוביץ', לשעבר מהנדס העיר תל אביב, כוללת בניית מגדלי דירות גבוהים במיוחד, בגובה 60-50 קומות, עם חניונים וכבישים תת קרקעיים כדי למנוע בזבוז קרקע. אנשי העמותה מנהלים מאבק ציבורי נגד "תוכנית 3700" שאינה מתחשבת בעובדה ששדה דב צפוי להתפנות מהאזור. כעת, על רקע חתימת ההסכם לפינוי שדה דב, צפויה העמותה לחדש את המאבק הציבורי שלה ביתר שאת.

מעיריית תל אביב יפו נמסר בתגובה: "עיריית תל אביב-יפו מבצעת בדיקה פרוגרמתית של השטח, יחד עם מינהל מקרקעי ישראל ובעלי הקרקעות הסמוכות, על מנת לבחון את הצרכים של העירייה והעיר לטווח הארוך, הן מבחינת מגורים והן מבחינת פונקציות מטרופוליניות אחרות כגון מבני ציבור, שטחים ירוקים ועוד. במקביל, נמצאת העירייה בהליך פניה למשרדי מתכננים שונים על מנת לקבל הצעות לפרוגרמה כללית של השטח".

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
לא יקום ולא יהיה
.השדה לא פוגע בתוכנית ל' אלא להיפך.הוא יוצר מסדרון של רוח ונוף מהים. בניית מגדלים תחסום בקו הראשון את שכונות ל',כוכב הצפון, ורמת אביב החדשה ובקו השני שכונות רמת אביב הישנה ,נוה אביבים ורמת אביב ג'. אני וחבריי מבטיחים להשתתף בכל התנגדות אפשרית כדי לבטל את ההחלטה האווילית להפוך את שדה דב לשכונים נוסח מיאמי ביץ'.
רוני וחברים , תושב ל' מול שדה דב  |  15.09.12
לכל התגובות