אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשולי הרשת: בלון פורח של דיסקים קשיחים צילום: shutterstock

בשולי הרשת: בלון פורח של דיסקים קשיחים

יצרנית הדיסקים הקשיחים ווסטרן דיגיטל הצליחה לפתח כונן מהיר, יעיל וגדול יותר - בנפח של עד 6 טרה-בייט. הפתרון? דחיסת הליום לתוך הכונן במקום אוויר רגיל

15.09.2012, 18:46 | הראל עילם
חושבים שכל הדיבורים על החשיבות של שטחי אחסון זה אוויר חם? ובכן, אתם צודקים - אבל זה הולך להשתנות. יצרנית הדיסקים הקשיחים Western Digital הכריזה כי היא תשיק ב-2013 סדרה חדשה של דיסקים שיהיו מלאים בגז הליום - דבר שצפוי לאפשר ליצירת דיסקים מהירים, גדולים וחסכוניים יותר באנרגיה, בנפח של עד 6 טרה-בייט.

הליום הוא גז ואינרטי, אבל בניגוד למימן הוא אינו נפיץ. מכיוון שהוא היסוד השני הכי קל ביקום, השימוש העיקרי בו הוא במילוי בלוני גז, כמו בלון פורח. החברה הסבירה כי מכיוון שהגז הוא אינרטי, הדבר מוריד בצורה משמעותית את החיכוך עם האוויר שנוצר כאשר הסליל המגנטי מסתובב על צירו. דיסק קשיח רגיל כולל כיום 5 סלילים מגנטיים עם מחט הקוראת את המידע על הסליל.

דיסק קשיח ממוצע רושם בין 5 ל-10 אלף סיבובים לדקה. לפי WD, דחיסת הליום לתוך הדיסק מוריד את צריכת האנרגיה ב-23% ובו זמנית מאפשר להגדיל את נפח האחסון ב-40% - הורדת החיכוך והורדת החום שנוצר בדיסק מאפשרת דחיסה של יותר סלילים מגנטיים, שבעה במקום חמישה.

כונן קשיח. בקרוב יהיה מלא בהליום, צילום: לס צ כונן קשיח. בקרוב יהיה מלא בהליום | צילום: לס צ'טפליד cc-by כונן קשיח. בקרוב יהיה מלא בהליום, צילום: לס צ

במהירויות של 7,200 סיבובים לדקה, השימוש בגז מוריד את החום בתוך הדיסק הקשיח בממוצע ב-5 מעלות - מה שגם מוריד את קצב השחיקה של הסלילים המגנטיים, המחזיקים כיום בין 3 ל-5 שנים. דחיסת הליום לתוך הדיסק במקום באוויר שלא עבר טיהור גם מורידה את הלחות ואת כמות החיידקים והבקטריות, מה שגם עוזר להגדיל את אורך החיים של הדיסק ולאפשר לו לפעול גם בתנאים סביבתיים קיצוניים יותר של לחות וחום.

הדיסקים פותחו על ידי חטיבת הדיסקים היט'אצי בתוך WD. ברנדן קולינס, סמנכ"ל פיתוח המוצרים בהיטאצ'י, אמר כי התעשייה ניסתה לפתור את הבעיה של דחיסת הליום במשך עשור, ללא הצלחה. "הם ניסו ליצור איטום שיחזיק לאורך זמן וגם יאפשר לדיסקים לעבוד. הפתרון הוא הטכנולוגיה היחודית שלנו", הוא הוסיף.

עקב העליה המשמעותית במחירי הליום בשנה האחרונה ומחסור עולמי ביסוד האולטרה-קל, סדרת הדיסקים החדשה מיועדת בעיקר לשרתי ענן וחוות שרתים ענקיות. קולינס אמר כי הוא מקווה שהטכנולוגיה של החברה תהפוך לסטנדרט בתעשיית אחסון הענן.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
SSD = זה העתיד והכתבה סתם ל"תייק בקלסר"
כנראה שה SSD הולך להכנס סוף סוף...... הרבה זמן מחכים לזה ווהכתבה עוסקת בפתרון דחיסה שכנראה לא ימומש בצורה משמעותית אם בכלל..... כנראה שיהיה זכרון אחד למחשב בעתיד .... ( גם הזיכרון וגם הדיסק ביחד...אין כבר צורך בדיסק נפרד... )
ה"רמד" (הGEEK העירקי) , TLV  |  16.09.12
11.
ל-7 תאגור מלאי (קח בחשבון עלות אחסנה והריבית), חכה לשיטפון בתאילנד ותגרוף הון,
רק תיזהר שמחירי הפלאש לא יירדו לרמה שהכוננים הקשיחים יהיו מיותרים, המיזוגים האחרונים בתחום הכוננים הקשיחים נבעו מההבנה שהעתיד הוא פלאש, לכן פרט ל- 2 המובילות כולם פרשו (מכרו) אפילו סמסונג (אחת מחברות האלקטרוניקה המצליחות בעולם) החליטה לוותר על ה Hard Disk כשמוצר הולך ונעלם כך גם השחקנים שמייצרים אותו, נכון, המחירים עלו עקב השיטפון בתאילנד, אבל כשהפלאש מזנב בהם המחירים בטוח לא יעלו, ואם ירדו זה יהיה באיטיות, שנה טובה!
מיקי , הרצליה  |  16.09.12
8.
מה עם כונני ה SSD ?
מדוע לא משקיעים בהוזלת כונני הפלאש SSD והגדלת הנפח שלהם? אוקיי אז הגדילו את הBUFFER בדיסק קשיח רגיל ל64 והנפחים מגיעים עד 2 או 3 טרה בייט אבל היום כשהכל מתחיל להיות מבוסס על צגי מגע והכל ממוזער והופך להיות בעל עיצוב דקיק כונני הפלאש נכנסים לתמונה הזאת וממלאים את החסר.
שייקה טכנאי מחשבים , צפון  |  16.09.12
לכל התגובות