אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוסלו – העיר היקרה בעולם, תל אביב במקום ה-29 צילום: shutterstock

אוסלו – העיר היקרה בעולם, תל אביב במקום ה-29

תל אביב התמקמה בין בריסל לברצלונה בדירוג של UBS. כדי להרוויח ביק מק נדרש תושב מקומי לעבוד 17 דקות ואילו אייפון יעלה לו 21 שעות עבודה. בניו יורק ובהונוג קונג ביג מק שווה 10 דקות עבודה

18.09.2012, 17:58 | סוכנויות הידיעות

אוסלו, בירת נורבגיה דורגה במקום הראשון ברשימת הערים היקרות בעולם שפרסם הבנק השוויצרי UBS. במקומות השני והשלישי דורגו ציריך וטוקיו כאשר לצד יוקר המחיה ערים אלה מתאפיינות בשכר עבודה גבוה מה שהופך את רמת החיים בהן לגבוהה ביותר. לעשירייה הפותחת של הערים היקרות נכנסו גם ג'נבה, קופנהאגן, ניו יורק, לוקסמבורג, שטוקהולם ולונדון.

בדירוג של UBS השתתפו 72 ערים כאשר בכולן נדגם סל זהה של מוצרים ושירותים המורכב מ-122 רכיבים. יחד עם יוקר המחיה נבחנה גם רמת החיים כאשר מחברי הדירוג חילקו את שווים של 15 מוצרים נבחרים בשכר נטו לשעה באותה עיר. בין אותם מוצרים שנבחרו כאינדיקטורים לרמת החיים היה ביג מק המשמש כבר תקופה ארוכה כמדד כלכלי. כך בטוקיו, אחת הערים היקרות בעולם נדרשות 9 דקות עבודה בלבד כדי להרוויח את ההמבורגר, בציריך נתון זה עומד על 13 דקות ואילו בניירובי – אחת הערים הזולות, תושב מקומי נדרש לעבוד 84 דקות תמורת הביג מק. באיסטנבול שווה ביג מק ל-42 דקות עבודה, בשנחאי ל-29 ובניו יורק והונג קונג ל-10 דקות בלבד.

תל אביב, מקום 29 בדירוג הערים היקרות בעולם, צילום: cc by by israeltourism תל אביב, מקום 29 בדירוג הערים היקרות בעולם | צילום: cc by by israeltourism תל אביב, מקום 29 בדירוג הערים היקרות בעולם, צילום: cc by by israeltourism

מחברי הדו"ח מדגישים את ההבדל המהותי בין יוקר המחיה לבין כוח הקנייה וממחישים שעובד בציריך יכול לרכוש אייפון לאחר 22 שעות עבודה ואילו במנילה הזולה פרק הזמן הזה הוא ארוך פי 20.

תל אביב דורגה במקום ה-29 והתמקמה בין בריסל לברצלונה. כדי להרוויח ביג מק נדרש תושב מקומי לעבוד 17 דקות בממוצע ואילו אייפון שווה ערך ל-21 שעות עבודה. בדירוג הכללי רמת השכר בתל אביב נמצאה נמוכה יחסית.את הציון המרבי קיבלה ציריך – 131, ניו יורק נבחרה כנקודת ייחוס עם ציון 100 ואילו תל אביב קיבלה ציון 43 בלבד.

גם כוח הקנייה בעיר נמוך יחסית עם ציון של 57, לעומת 119 בציריך ושוב – 100 בניו יורק. סל מוצרי מזון לעומת זאת בתל אביב הוא מהיקרים ביותר. 39 מוצרים נבחרים שנכנסו לסל שווים בעיר 477 דולר, יותר מרוב ערים אירופאיות אם כי פחות מהערים היקרות ביותר בהן טוקיו, בירות סקנדינביות וניו יורק.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
3 הכל שטויות!
אני הייתי באוסלו לפני חודשיים ונסיעה מגרדרמון לאוסלו עולה 20 אירו! שזה מאה שקלים. זה בהחלט לא זול, אבל זה לא 900 שקל כמו שכתבת. למה סתם להגזים? ופחית קולה לא עולה 50 שקל כי אם 4-5 אירו. (30 ש"ח) אני יודע שהמטבע הוא קרונה אבל מכיוון שהיה לי רק אירו תרגמתי את המחירים כך. אבל בהחלט המחירים באוסלו לא שפויים.. אבל המשכורות בשחקים!
09.06.13
4.
ל 3: טוב מאוד; מין הראוי שאוכל ומשקאות לא בריאים יעלו הון!
פחית קוקה קולה מכילה יותר מלח מסוכר, אבל הממתיק המבוסס על פרוקטוז מסירופ תירס ממסכת את המליחות; וכך השוטים (הטעות במקור) ממשיכים לשתות כי הם מרגישים צימאון. אין פסול במשולש פיצה איכותית - אבל לא כארוחה; פתרון עלוב שהורים רבים מאמצים על חשבון בריאות ילדיהם.
19.09.12
לכל התגובות