אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתיחת פנים לחנות הדגל של מייסי'ס במנהטן ב-400 מיליון דולר צילום: בלומברג

מתיחת פנים לחנות הדגל של מייסי'ס במנהטן ב-400 מיליון דולר

החנות הוותיקה שבה מבקרים מדי שנה 20 מיליון קונים תורחב בעוד כ-10,000 מ"ר. פעילי השימור מתנגדים בטענה שהחנות תהיה דומה לזו של אפל, אבל הבעלים מרגיעים: "אנו שומרים על המורשת"

19.09.2012, 16:50 | סוכנויות הידיעות
מתיחת פנים בהשקעה של 400 מיליון דולר צפויה להעניק לחנות הדגל של מייסי'ס בניו יורק מראה חדש ומודרני, שמתאים למאה ה-21. העבודות צפויות להסתיים ב-2015.

אולם חלק מהפעילים למען שימור מבנים אינם מרוצים מכך במיוחד. הם חוששים שהשיפוץ המקיף בחנות הכל בו הגדולה באמריקה יהפוך אותה לדומה מדי לחנות של אפל. "מייסי'ס נדבקה בקדחת האפל", אמר תיאודור גרונוולד, פעיל בתנועה לשימור. "כולם מקנאים באפל וחושבים שהסוד להצלחת החברה הוא עיצוב מינימליסטי יפה ואלגנטי. אבל למעשה מדובר בשמירה על המורשת שלנו".

חנות מייסיס בניו יורק (ארכיון), צילום: בלומברג חנות מייסיס בניו יורק (ארכיון) | צילום: בלומברג חנות מייסיס בניו יורק (ארכיון), צילום: בלומברג

ממייסי'ס נמסר כי אין כלל להשוות את השיפוץ לחנות של אפל. לטענתם, התוכנית תעניק "חיים חדשים" לחלק מהמאפיינים הייחודיים של הבניין. "במייסי'ס ביקשו מאיתנו להחזיר את היוקרה של החנות המקורית, ובכל מקום שיש מרקם היסטורי, לשחזר אותו", מספר ג'יי ולגורה, האדריכל הראשי של הפרויקט. כמו כן, הכניסה המקושטת מרחוב 34 תיפתח מחדש, וכמה חלונות גדולים שנצבעו נפתחו גם הם, ומאפשרים הצצה על בית קפה חדש שעוצב בצבעי שוקולד ושמפניה. בנוסף, 42 מהמדרגות הנעות המקוריות בבניין יישארו.

השיפוץ בחנות יוסיף 9,290 מ"ר של חלל מסחרי ל-100 אלף מ"ר הפועלים כיום. חלקים רבים בחנות עדיין בשיפוצים, בעוד שאחרים כבר הסתיימו. מחלקת נעלי הנשים, לדוגמה, שמציעה 280 אלף זוגות נעליים, עברה כבר את השינוי וכעת מציגה את שלל זוגות הנעליים על רקע תפאורה לבנה.

דוברת מייסי'ס, אלינה קזן, מתעקשת כי החנות תהפוך להיות "מקום מרהיב לערוך קניות ביעד אייקוני של ניו יורק".

20 מיליון קונים מבקרים בחנות הדגל בכל שנה. הבניין כולל 9 קומות ותופס כמעט בלוק שלם מרחוב 34 מערב ועד רחוב 35 מערב, בין השדרה החמישית וברודווי.

הבניין נבנה ב-1902 בסגנון "בוז-אר" (Beaux Arts). הוא הורחב בשנות ה-30 ונוספו לו עיטורים בסגנון אר-דקו.

תגיות