אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשיפת "כלכליסט" - אינטל ישראל מפתחת: GPS ופקודות קוליות למחשבים ניידים

חשיפת "כלכליסט" - אינטל ישראל מפתחת: GPS ופקודות קוליות למחשבים ניידים

כמה מהפיתוחים העתידיים המסקרנים ביותר של אינטל מגיעים ממרכז המחשוב התפיסתי ביוקנעם ובחיפה, המנוהל ישירות על ידי מולי אדן. האם ישראל תביא גם למחשבים האישיים את מהפכת זיהוי הקול, השליטה בתנועה והפעילות מבוססת המיקום?

20.09.2012, 06:55 | אסף גלעד

כמו ענקיות טכנולוגיה גדולות, גם אינטל נכנסת בשצף לעידן "המחשוב התפיסתי" -העידן שאחרי סירי והקינקט, בו מוצרי מחשוב מופעלים על ידי תנועות גוף וקול אנושי. כמו אפל, מיקרוסופט וחברות אחרות, גם אינטל רוצה "ממשק טבעי" ורבים מהיישומים הללו מפותחים כאן בישראל תחת מרכז החשיבה התפיסתית ביקנעם ובחיפה המנוהל ישירות על ידי הנשיא מולי אדן.

המרכז הוקם בין היתר דרך רכישת הסטארט־אפ אינויז'ן מיקנעם תמורת כ־50 מיליון דולר שהושלמה בסוף השנה שעברה, כיום מועסקים בו כבר מעל 100 עובדים והוא צפוי לגדול בעוד כמה עשרות. מרכז מקביל פועל גם במטה אינטל העולמית בסנטה קלרה.

1. שליטה בתנועה

הפעלת מחשבים בעזרת תנועות ידיים בלבד

התוצרים של פעילות המרכז נחשפו לראשונה רק בשבוע שעבר בוועידת המפתחים של אינטל בסן־פרנסיסקו. דדי פרלמוטר, סגן הנשיא לתחום המוצרים בחברה הנחשב גם כמספר 2 בארגון, הציג על הבמה טכנולוגיית ראייה תלת מימדית דמויית קינקט של מיקרוסופט למחשבי אולטרה־בוק.

אינטל חברה לחברת סופטקינקטיק (SoftKinetic), מתחרה לפריימסנס הישראלית, והשיקה התקן מצלמה תלת־מימדית מתוצרת Creative הקולטת את תנועות הידיים ומאפשרת משחק או הפעלת ממשקים שונים. על הבמה הדגים פרלמוטר כיצד הוא "מותח" באמצעות תנועת הידיים גלקסיה וירטואלית ואז מוחק אותה לחלוטין על ידי מחיאת כף. המצלמה קלטה את תנועת הידיים והציגה על גבי המחשב הנייד מבוסס הדור השלישי של מעבדי אינטל גרפיקה בהתאם.

ההתקן של חברת Creative מתחבר באמצעות כבל USB למחשב, ופרלמוטר הבטיח כי הממשק יוטמע בעתיד בתוך המחשבים. ביחס לטכנולוגיות נוספות של חברות כמו פריימסנס והקינקט של מיקרוסופט, מדובר בפתרון מגושם שעוד שנות פיתוח רבות לפניו. יחד עם זאת, מדובר בפיתוח הראשון מסוג זה שעושה שימוש בכח המעבדים של אינטל, המצוי בבסיס מרבית המחשבים הניידים כיום.

2. Dragon Assistant

גם המחשב יוכל להבין מה אומרים לו

על אותה במה הציג פרלמוטר טכנולוגיה אחרת בתחום החשיבה התפיסתית, והפעם כזו שמזכירה את סירי - מנוע החיפוש של אפל המופעל על ידי דיבור במכשירי האייפון 4S.

המנוע הושק תחת המותג Dragon בשיתוף עם חברת ניואנס, המתמחה בזיהוי דיבור ופותחה בחממת סטנפורד ממנה יצאה גם האפליקציה של אפל. המנוע הוצג על גבי מחשב אולטרה־בוק של דל והציג באופן חי חיפוש בגוגל, השמעת שיר לפי שם האמן או לפי סגנון, וכן כתיבה ושליחה של ציוץ בטוויטר - הכל לפי פקודותיו של המציג שפתח כל הוראה בשם "דרגון". מנוע הדרגון עדיין אינו מסחרי ויושק ברבעון הרביעי של השנה במחשבי Dell XPS13. הוא יגיע בדגמים נוספים במחשבים שייוצרו ברבעון הראשון של השנה הבאה.

מולי אדן מסביר כי המילה "דרגון" ככינוי לשמו של המנוע נבחרה מפני שיש לה מספר מצומצם של מילים דומות בעלי מצלול דומה, ולכן כשאומרים אותה בדרך כלל מתכוונים להפעלת המנוע ונמנעים מכפל משמעות.

ברבעון הבא תשיק אינטל את ה־SDK, ערכה למפתחים שמעוניינים לפתח אפליקציות מבוססות תנועה, זיהוי פנים, זיהוי דיבור ומציאות רבודה. ערכת המפתחים צפויה להתחרות בקוד דומה ששחררה פריימסנס הישראלית בשנה שעברה.

מולי אדן טוען כי לפיתוחים העתידיים הללו, שיתנו למחשבים האישיים תכונות תקשורת אנושיות יותר, חלק חשוב באסטרטגיה העתידית של אינטל. "אני מאמין שהמקלדת שלנו היא לא צורה מאוד ידידותית לתקשורת. כשאני מדבר איתך אני לא מקליד עליך, וכשאתה מדבר איתי אתה לא מקליד עלי. אנחנו נמצאים כיום ברמת מיחשוב שכזו, שהמחשבים שלנו והחיישנים שיש ברשותנו יכולים ליצור ממשק תקשורת טבעי יותר בין אדם ומכונה ממה שיש כיום. אנחנו מדברים בקול אחד עם השני, מסתכלים על תווי הפנים, העיניים. מדוע שהמחשבים שלנו לא יסתכלו על אותם הדברים ויתקשרו איתנו באותה הדרך?"

אינטל מעודדת מפתחים חיצוניים ומגוון אפליקציות, כמו אלה של Nuance ו־Softkinetic, לפתח יישומים מבוססי תנועה וקול מעל לקוד התוכנה של אינטל (API). אדן מסביר כי המוטיבציה של החברה היא האתגר שבשילוב בין חומרה לתוכנה. "אינטל לא רואה את עצמה רק כחברה העוסקת בפיתוח מעבד, אלא כעל כזו שאחראית על הסביבה כולה, בכלל זה גם על השימוש במעבד. כשאתה מפתח יישומים כמו מנוע דיבור או חיישן תלת מימדי, אתה צריך לדאוג שכל התוכנה תעבוד היטב, אבל גם להאצה של החומרה שעליה היא רצה. זה כמו שכשאתה בונה מנוע לרכב, אכפת לך מהאופן שבו הוא עובד עם המאייד והגלגלים. ככה אינטל רוצה לוודא שהמערכות עובדות יחד, בטח כשמדובר ברכיבים שעובדים יחד בזמן אמת".

3. עתיד ה־GPS

מה אינטל תעשה עם הפיתוחים של טלמאפ

ל"כלכליסט" נודע בנוסף כי אינטל ישראל מרחיבה את פעילות פיתוח טכנולוגיית המיקום שלה, המבוססת על רכישת טלמפ בשנה שעברה. אינטל מגייסת בימים אלה כ־50 מהנדסים ומומחים בתחום המיקום מתוך מטרה לשלב רכיב זיהוי מיקום בכל שבב של אינטל, בכלל זה גם במחשבים נייחים.

אדן לא מתייחס לידיעה הזו, אך מסביר את ההיגיון מאחורי רכישת החברה הישראלית שזה עתה מלאה שנה לרכישתה. "התעשייה כולה מפגרת במיקום של מחשבים נייחים או ניידים ביחס לתעשיות אחרות. הרי דרך המחשב שלך אתה יכול לקבוע פגישה בתל אביב ודקה לאחר מכן פגישה בלונדון, והמחשב שלך לא ידע להגיד לך אם זה אפשרי או לא. זה אבסורד.

"אני מצפה שהמחשב שלי יפתח את היומן שלי, יבחין בפקק תנועה בכבישים ויעיר אותי חצי שעה קודם לשעה שתכנתתי אותו. אם אני מזמין מקום במסעדה מהמחשב שלי, אני רוצה לדעת איך להגיע אליה מהיכן שאני נמצא. הרי כבני אדם, אנחנו יודעים את המידע הזה. אנחנו יודעים היכן אנחנו נמצאים, למה שהמחשבים שלנו לא יידעו זאת?

"תוך מספר שנים תהיה לנו מצלמה על המשקפיים שתצלם כל העת וצריך להיות מחשב מאחורי זה שיעבד את המידע וידע מה כן רלוונטי ומה לא. בזמן שאתה מדבר איתי, הדברים האלה צריכים להתבצע אוטומטית. נדבך המיקום הוא רק אחד מני רבים שיסייעו למחשב, כמו לאדם, לשקול מה תפל ומה חשוב".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
למספר 8 (13), אז אתה סוציאליסט עם שינויים קוסמטים כדי שנבלע את הרעיון שלך ביתר קלות
חלוקת ההון בעולם הנה, אכן, לא שיויונית... אך כיום הרבה יותר קל לנוע בין מעמד למעמד ולצבור הון (או לאבדו) מכל תקופה אחרת בהיסטוריה האנושית. בעתיד, בזכות האינטרנט ומסחר חופשי, ההון יתחלק בצורה שווה יותר ולא רק במערב העשיר אלא בכל העולם. יש עוד הרבה השלכות (חיוביות ברובם) למהפכת האינטרנט על עתידנו. אך דבר אחד בטוח - קפיטליזם, דמוקרטיה ומסחר חופשי ימשיכו להיות עמודי הטווח של העולם החדש.
איתמר , ת"א  |  20.09.12
13.
תגובה ל-10: נתגבר על כל בעיה
קודם כל, חברות לא חייבות להיות שייכות לאדם אחד. למי שייכת היום חברת החשמל? סלקום? אינטל? ביל גייטס עזב את מייקרוסופט, מה קרה? שום דבר. שנית, ממתי מתחילים חברה על ידי גיוס כסף בבורסה? חברה מונפקת בבורסה רק כשהיא כבר גדולה. שלישית: במקום שאדם אחד יקים חברה, קבוצת מנהלים שמנהלת חברה תוכל להקים חברת בת או לרכוש חברות קיימות, מכספי החברה בדיוק כפי שקיים היום. רביעית: המדינה תטבע בכל כך הרבה טריליונים, שהיא תוכל להקים כל חברה שיהיה בה צורך, ואז להפריט אותה או להפקיד את ניהולה בידי חבורת מנהלים עצמאית. כשם שהיום יש שותפות, אפשר לקבוע שיהיה מותר למכור בעלות על חברה לאנשים רבים לפי אחוזים, לא חייבים בורסה בשביל זה. צוקרברג יוכל להקים חברה שתהפוך לענקית, ולהיות בעלים שלה כפי שהוא היום, רק שהכסף הגדול ישאר אצלה, לעצמו הוא יוכל להעניק שכר מוגבל. אנחנו חייבים להשתחרר פסיכולוגית מההערצה ומהתלות בעטיני הטייקונים, אפשר לנהל כלכלה מוצלחת גם בלעדיהם. להם יש אינטרסים אחרים לגמרי מאשר לדאוג לכלכלה, הם עסוקים בתספורות, דיווידנדים, פיטורים המוניים ויניקת הכסף אליהם. אתה צודק בכך שהמהפכה לא תהיה חלקה. בוודאי יהיה צורך להשקיע מחשבה, אבל זה לא אומר שצריך לפחד מהפחד. האם ניהול הכלכלה השגרתית היום לא מצריך מומחים?... זה לא קומוניזם, זה קפיטליזם משודרג והרבה יותר יעיל המבוסס על טעויות העבר (שכרגע הוא הווה).
אהרון שחר  |  20.09.12
12.
ל8 - אשמח לשמוע עוד קצת על הרעיון.
המדינה תחלט את רכוש העשירים. מי ינהל את הרכוש הזה ביום שאחרי ? האם המדינה תנהל את כל החברות הגדולות ? אמרת שהרעיון פשוט יחסית לביצוע. איך משכנעים את כל המדינות בעולם לבצע את זה ביחד ? מה עושים אם למשל, שוויץ מחליטה לא להצתרף ? איך מונעים מאנשים מלהחזיק רכוש במדינות כאלו ?
Evi  |  20.09.12
לכל התגובות