אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: עובדי הייטק מוכנים לוותר על 30% משכרם כדי לעבור לארה"ב צילום: עמית שעל

סקר: עובדי הייטק מוכנים לוותר על 30% משכרם כדי לעבור לארה"ב

עפ"י סקר של חברת רילוקיישן ג'ובס, המניע המרכזי של 66% מעובדי ההייטק הישראלים שמעוניינים לעבור לעבוד בחו"ל הוא שיפור כולל ברמת החיים. המעבר כבר אינו נתפס רק כאמצעי לשיפור זמני במצבם הכספי לצורך רכישת דירה או חיסכון

20.09.2012, 10:34 | מאיר אורבך

עובדי ההייטק הישראלים כבר לא מבקשים להגר זמנית מישראל אלא לעזוב אותה לצמיתות, כך עולה מסקר של חברת ההשמה רילוקיישן ג'ובס. הסקר, שנערך בקרב 1,000 מועמדים לתפקידי רילוקיישן ו־280 עובדים שכבר עשו רילוקיישן, מעלה שמרבית הנסקרים רואים בכך אמצעי מרכזי לשינוי רמת החיים.

66% מהנסקרים העידו שהמניע העיקרי למעבר הוא שיפור רמת החיים באופן כללי. בסקר הקודם שערכה החברה בספטמבר 2011, בזמן המחאה החברתית, 80% מהעובדים ראו ברילוקיישן אמצעי לרכישת דירה ולחיסכון כספי.

"אנחנו חשים שמרבית העובדים רואים ברילוקיישן כרטיס ליציאה מהארץ ולא אמצעי לשיפור מצב כספי ולחיסכון כמו שהיה בשנים שעברו", אמרה עינת גז, מנכ"לית חברת רילוקיישן ג'ובס. לדבריה, "שיפור ברמת החיים הוא לא יעד שמשיגים בתוך כמה שנים, ואנשים מחפשים חיים חדשים במקום אחר ולא רוצים לחזור באופן אוטומטי.

"ישראל, עבור רבים מאלה שאיתם דיברנו, היא כבר לא הבית והם אינם חשים מחויבות אליה. עובדים רבים מגלים עדיפות לעבודה בחו"ל לתקופה ארוכה, ואף שואלים על אפשרויות עבודה בחו"ל לאחר סיום תפקידם בחברה. מניסיוני, אני יודעת שעובד שיצא לשליחות של יותר מחמש שנים מתקשה מאוד לחזור לארץ. בעבר, הסיבה העיקרית לרילוקיישן היתה לצבור הרבה כסף במשך כמה שנים ולבסס את עתידך בישראל".

בשיחה עם "כלכליסט" אמרה גז שמרבית המועמדים שאליהם פונה החברה מוכנים לוותר על אחוזים ניכרים בשכר בתמורה למשרה מכובדת - בעיקר בארה"ב. "אנשים מוותרים לעתים על הטבות בשווי של 30% משכרם כדי לעבור לעבוד בארה"ב, במשרה שמבחינתם היא דרך בטוחה להיכנס לארה"ב בנחיתה רכה", הסבירה גז.

"למעט גרמניה, אירופה כבר אינה יעד לרילוקיישן", אמרה גז. "אין היום הרבה חברות ישראליות שמציעות שם משרות או משפחות ישראליות שרוצות לעבור לשם". מלבד ארה"ב, היעדים המועדפים לרילוקיישן הם סין וסינגפור. "סינגפור היא יעד מבוקש מאוד לאדם שעובר לשם עם משפחתו", אמרה גז. "התנאים שם אידיאליים למשפחות מבחינת השכלה, תנאי מחיה ועוד".

הגורם השני לרצון העובדים לעשות רילוקיישן הוא יוקר המחיה בישראל. לפי הסקר, 17% מהישראלים הביעו חוסר נחת מיוקר המחיה בארץ, שמתבטא לדבריהם בגזירות הכלכליות.

האתגר המקצועי היווה בעבר מניע מרכזי לעזיבת עובדים את ישראל. אולם לפי הסקר, 6% בלבד ראו בו מניע עיקרי ב־2012. לעומת זאת, "כאשר שאלנו אנשים על האיום האיראני", אמרה גז, "26% מהנשאלים העידו כי גורם זה אינו מרכיב עיקרי בהחלטה אך הוא בהחלט מהווה שיקול לטובת הרילוקיישן".

לצד המגמה לשיפור איכות החיים, עולה מהסקר מגמה נוספת והיא נכונות עובדים לצאת מהארץ לבדם, ללא המשפחה. "אנשים מוכנים לעבור למדינות עולם שלישי ללא משפחתם אם יובטח להם חיסכון שנתי גבוה של עשרות אלפי דולרים נטו בשנה", אמרה גז. "ב־2009, רק 5% היו מוכנים לכך, וכיום כבר כ־24% מוכנים לעבור למרות הסיכון שנשקף לחיי המשפחה".

תגיות

75 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

75.
לכל הפלצנים שטוענים שאין כמו בבית וקשה בחול…
מדינת ישראל היא המשך ישיר למה שקרה בשואה, העבודה משחררת אז תעבדו כל החיים כמו כלבים וכשתגיעו לזיקנה יבעטו בכם, שום דבר לא ישאר לכם מהפנסיה ודירה לא תהייה לכם. אתם חיים בגטו כלכלי מהסוג הגרוע ביותר. דירה ממוצעת, פח זבל עולה בממוצע 1.5 מיליון כשבארצות הברית במחיר הזה קנית 7 בתים פרטיים ונשאר לך עודף, רק מההשכרה אתה יכול לחיות כמו מלך. לא מדבר בכלל על מחירי הרכבים, דלק, בקיצור הכל, תתעוררו אתם חיים בסרט רע ומבזבזים את החיים שלכם במדינת isra hell.
אורן  |  29.08.15
72.
40, ההבדל הוא
כל הנתונים הם אחיזת עיניים. פרסומות מציעות הלוואות עם החזר לאחר תקופה. הישראלי הטיפש לוקח הלוואות וטס לחו"ל, או קונה רכב, כשאין לו כסף גם ככה. ברור שיש גם אנשים שיש להם ברמת החיים הסבירה, אבל אלה אנשים מבוססים יותר שעבדו כל החיים שלהם כדי להתבסס. לא נראה שניתן להגיע למצב יציב במדינה בגיל 30 או 35 אפילו. רק בסביבות גיל ה50 ההורים מעיפים את המשכנתאות. זה מה שאתה מאחל לעצמך? הנקודה היא, שיש בינינו רוב שרוצה לעבוד קשה. אבל במקום שהעבודה הקשה תשתלם בו! שהמיסים לא ילכו לבורות כמו החרדים. שהכסף שלך יוכל לקנות הרבה יותר ממה שהוא קונה פה בארץ. במצב הנוכחי אתה עובד ולא מקבל תמורה הגיונית להשקעה. אז.. למה? זה חומר למחשבה, מאחד שלא יודע מה הוא יעשה כשיהיה "גדול".
מהנדס צעיר  |  21.09.12
71.
אם מחירי הדיור ויוקר המיחייה לא יירדו משמעותית ישראל תאבד את הצעירים המוכשרים שלה
לא מדובר רק בכסף אלה בהרגשה שהמדינה מנצלת בציניות את טובי בניה דרך מחירי דיור לא הגיוניים לנושאים בנטל לעומת חצי מחיר לחרדים, דרך מיסים שונים ומשונים שהולכים למגנון ציבורי מנופח, כוחות בטחון ומונופולים ועובדי חברת חשמל, מקורות, נמלים... כשמשלמי המיסים שהם היצרנים במשק לא נהנים ממנו ונאלצים להשלים מכיסם עבור חינוך סביר ובריאות.
אחד שמתלבט  |  21.09.12
לכל התגובות