אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בסט ביי היא הזדמנות מצוינת לרכישה"

"בסט ביי היא הזדמנות מצוינת לרכישה"

לאחר חשיפת כלכליסט, מנכ"ל בסט ביי מכין את הקרקע למכירת הרשת שנקלעה לקשיים כספיים. בכירים בענף: יהיה קשה למצוא קונה

20.09.2012, 09:20 | גיל קליאן

"אני חושב שבסט ביי במצבה היום מהווה הזדמנות לרכישה עבור ספקים שמחזיקים רשתות בגודל בינוני עד קטן. עוד מעט תהיה להם בעיה, כי יהיו עוד מיזוגים בין הרשתות הקמעונאיות למכירת מוצרי חשמל. עבור ספקים שאין להם בכלל רצפת מכירה - הרשת היא הזדמנות מצוינת לרכישה. יש לה נכסים שמצדיקים את ההשקעה המתבקשת ברשת". כך אמר ל"כלכליסט" אירי שחר, מנכ"ל פישמן רשתות המכהן גם כמנכ"ל בסט ביי.

אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי בסט ביי, שמפעילה את הרשתות בסט ביי וביג בוקס לצד אתר המכירות P1000, נקלעה למצב כספי בעייתי, ובעקבות כך דחתה תשלומים לספקים עד חודש ינואר. שחר האשים את החלטות הממונה על הגבלים במצבה של הרשת - שחייבו את ניופאן, המחזיקה 50% מבסט ביי, למכור את מניותיה ברשת כדי להתמזג עם מיני ליין. עם זאת, הענף כולו סובל מהאטה הנובעת מריבוי שטחי מסחר ומתחרים, ומתחרות אגרסיבית על מחיר. כמו כן, לטענת שחר, המבנה של ענף החשמל שבו ספקים, יצרנים ויבואנים מחזיקים בבעלותם גם את הרשתות הקמעונאיות מקשה על ההתנהלות בענף.

אירי שחר אירי שחר אירי שחר

לדבריו, "כל תחום החשמל יורה לעצמו ברגל. הספקים שמחזיקים את הרשתות הקמעונאיות עוסקים ביבוא, ולהפוך להיות קמעונאי מיבואן זה לא תהליך של מה בכך. הם עשו שגיאה בזה שהשתלטו על רצפות המכירה. הם ירו לעצמם במרווחים ובמקצועיות. אין היום רשתות שאתה נכנס ואומר: איזו רשת מצוינת, נותנת שירות, נותנת תמורה - הכל עניין של מחיר וזה לא מספיק, אבל זו הסיטואציה".

אף ששחר אופטימי לגבי מציאת קונה לרשת, בכירים בענף החשמל שהיו יכולים להיות קונים פוטנציאליים לרשת מעריכים כי יהיה קשה מאוד ואף בלתי אפשרי למצוא לה קונה. בינתיים, ספקים גדולים הפסיקו לספק סחורה לרשת, מה שמעמיד אתגרים גדולים בפני פעילותה השוטפת. גם כאן שחר טוען כי הרשת תוכל לעבור את התקופה הזו בהצלחה.

לצד דחיית התשלום לספקים, בסט ביי סגרה מתחילת השנה ארבעה סניפים, ונערכת לסגירת שני סניפים נוספים עד סוף השנה. כיום מפעילה הרשת 14 נקודות מכירה של בסט ביי, ו־14 נקודות מכירה של רשת ביג בוקס. הרשת מעסיקה 200 עובדים.

שחר טען אתמול ב"כלכליסט" כי שיתוף פעולה מצד הספקים היה עוזר מאוד לחברה לעבור את התקופה הקשה – אך הספקים לא משתפים פעולה עם הרשת. זאת, לרבות ניופאן שאף עצרה לצד ספקים אחרים את אספקת הסחורה לרשת. "הספקים בעלי האינטרס (אלה שמחזיקים גם ברשתות קמעונאיות מתחרות – ג"ק) לא מושיטים את היד. כשהם לא מאפשרים לי לעבוד איתם אני בין הפטיש לסדן".

האם רשתות נוספות בענף יגיעו למצב שבו הן נאלצות לדחות תשלומים לספקים? כאן מזכירים בענף את אופיס דיפו, שמרבית מכירותיה הן של מוצרי אלקטרוניקה, המחפשת כיום ללא הצלחה בינתיים משקיעים שיזרימו לה 30 מיליון שקל להמשך פעילותה. בענף מעריכים כי כעת הקשיים התפעוליים מוגבלים לשתי רשתות אלה. מרשות ההגבלים נמסר: "הממונה מצא שהמיזוג כפי שהוצע במקור העלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות, ומכאן הצורך במכירת בסט ביי לגורם עצמאי. ניופאן הסכימה לתנאים".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
חוק הטבע - בבצורת יש דילול טבעי, החלשים הולכים והחזקים שורדים
עודף סחורות בעולם, עודף שטחי מסחר, אין צורך בכול כך הרבה חנויות למכור את אותה הסחורה שהולכת ומתמעטת, הסמרטפון והטבלאט דחקו הצידה הרבה מוצרי טכנולוגיה, (בין השאר העיתונות הכתובה), תסגרנה הרשתות הפחות טובות (בניהול, בשרות, במחירים) תשארנה החנויות שתשרודנה (ועדיין רווחיות) האינטרנט יתחזק, היבואנים שחששו מאבדן שטחי מדף השקיעו ב"מדפים" ובדיעבד הסתבר שטעו, בנוסף הרשתות הגדולות השקיעו "ים" פרסום על מנת למשוך לקוחות לחנויותיהן, עלות הפרסום "הועמסה" על המוצר ועל הלקוח שמצא ב EBAY ובזאפ מחירים זולים בהרבה, מי שלא מבין, אנו בעיצומה של מהפכה במסחר, זמינות המידע באינטרנט מחסל את החנויות שהיכרנו, חנויות שכונתיות תמשכנה להתקיים בגלל השרות והחיסכון בהוצאות, לא נראה יותר את דנקנר "מפנק" את רוזנהויז ב 8 מיליון ש"ח שכר שנתי ............ וגם לא במיליון - נגמר!!!
מיקי , הרצליה  |  22.09.12