אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרצ הגישה לשטייניץ עצומה נגד חוק "הרווחים הכלואים": "זהו שוד לאור היום" צילום: עטא עוויסאת

מרצ הגישה לשטייניץ עצומה נגד חוק "הרווחים הכלואים": "זהו שוד לאור היום"

העצומה קוראת לשר האוצר לחזור בו מהחוק, "שמוותר על הכנסות של עשרות מיליארדי שקלים". ביום ראשון תדון ועדת הכספים שוב בנושא

21.09.2012, 13:12 | תומר אביטל

לקראת ההכרעה בסוגיית "הרווחים הכלואים" הגישה היום (ו') סיעת מרצ לשר האוצר יובל שטייניץ עצומה נגד החוק המסתמן ועליה 6,200 חתימות.

העצומה קוראת לשטייניץ לחזור בו מהחוק, שמוותר על הכנסות של עשרות מיליארדי שקלים, ודורשת מחברות הענק "לשלם את הכסף שהן מחויבות לו על פי חוק למדינת ישראל". החותמים כתבו לשר האוצר: "ההנחה שאתה מתכוון להעניק לבעלי ההון היא שערורייתית ונעשית על חשבוננו, בניגוד לחוק, בלי הצדקה ובלי לשאול את הציבור. זהו שוד לאור היום, אך עדיין יש באפשרותך למנוע זאת".

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", האוצר החליט ללכת צעד נוסף לקראת החברות הגדולות ולהוריד מהצעת החוק שהוגשה לוועדת הכספים את הסעיף שקבע כי החברות שיקבלו את הנחת המס המרבית על שחרור רווחיהן הכלואים יחויבו להשקיע חלק מהכספים בישראל. זאת בניגוד לתזכיר החוק שהגיש האוצר ביולי האחרון.

יו"ר ועדת הכספים משה גפני התנגד לכוונת האוצר וכפי שחשפנו הציע לשטייניץ הצעת פשרה בנוגע לרווחים הכלואים. לפי ההצעה, החברות יחויבו להשקיע 50% מהסכום שיחסכו כתוצאה מהטבת המס חזרה בישראל, ואת 50% האחרים הם יוכלו להשקיע בחו"ל.

לפי נתוני רשות המסים הרווחים הכלואים מגיעים לכ-120 מילארד שקל, רובם בידי חברות ענק כגון טבע, אינטל, אמדוקס ומוטורולה. בתזכיר החוק שהגיש האוצר נקבע כי חברות שירצו לשחרר רווחים כלואים ישלמו על הרווחים מס של 6%-17.5% במקום מס של 10%-25%, לפי חוק עידוד ההשקעות הישן. כלומר, החברות יקבלו הנחה בשיעור של 40%-70% מהמס שאותו היו אמורות לשלם.

ביום ראשון הקרוב יתקיים דיון סביב הנושא בוועדת הכספים. לא ניתן היה להשיג עד כה את תגובתו של שר האוצר.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שטייניץ שים לב
אתה מוותר לחברות הגדולות כי הן מאיימות עליך. הן מאיימות שיעבירו מרכזי פיתוח לארצות יותר "ידידותיות", ובאומרן כך הן מתכוונות "מדינות עם מיסים יותר נמוכים". אני מבין את הדאגה שלך. אתה דואג למשרות, דואג לאבטלה. נראה לך גם שתוכל לסתום חורים בתקציב בטווח הקצר, ואח"כ? אחרי המבול. אז שים לב. גם אנחנו יודעים לאיים. הנה האיום: אם תוותר להם אני אשבר. אני אעזוב את הארץ ואלך למקום שמתייחס יותר לאזרחים שלו ופחות לאינטרסים של בעלי הון למיניהם. ואני לא היחיד. כל יום אנשים חושבים לעזוב. כי נמאס להם. נמאס להם שיורקים עליהם. הוויתור הזה לחברות יכול מאוד להיות הקש שישבור את גב הפראיירים. אני מהנדס בהייטק, עם תואר ראשון ושני בהצטיינות ונסיון של כמעט 20 שנה. אם תמשיך לוותר לבעלי ההון העובדה שמרכזי הפיתוח ישארו בארץ תהיה ריקה מתוכן, כי פשוט לא ישאר מי שיעבוד במרכזי הפיתוח השוממים של החברות הגדולות. ואגב האיום שלהם איום סרק. הם ישאירו את מרכזי הפיתוח בארץ בגלל המהנדסים כאן ולא בגלל המיסים. ומרכזי פיתוח שהם תכננו להעביר הם יעבירו ללא קשר למתנות שתתן להם. אז אנא ממך, תפסיק למצמץ ראשון. הם ידעו בדיוק על מה הם חתמו כשבקשו את הטבות המס. יואילו נא ויעמדו בתנאי החוזה.
יריב  |  21.09.12
לכל התגובות