אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": חברות הביטוח נאבקות על ביטוחי המנהלים צילום: מיכאל קרמר

בלעדי ל"כלכליסט": חברות הביטוח נאבקות על ביטוחי המנהלים

החל מ־2013 חברות הביטוח לא יוכלו לשווק ביטוחי מנהלים עם מקדם קצבה מובטח, אולם הן הציעו לאוצר להמשיך לשווקם לחוסכים שיתחייבו להישאר תקופת זמן מינימלית. באוצר מתנגדים להצעה

24.09.2012, 06:56 | רחלי בינדמן

חברות הביטוח נערכות לינואר הקרוב, אז ייאסר עליהן לשווק את מוצר הדגל שלהן - ביטוחי המנהלים עם מקדם קצבה מובטח, שמגן על הפנסיה של החוסכים מפני התארכות תוחלת החיים.

ל"כלכליסט" נודע כי חברות הביטוח, שחוששות לאבד את ההכנסות הגבוהות שלהן הורגלו מביטוחי המנהלים, מנהלות בשבועות האחרונים מגעים עם נציגי אגף שוק ההון במשרד האוצר בניסיון להמשיך ולשווק את ביטוחי המנהלים עם מקדם קצבה מובטח - אם כי במתכונת אחרת. מהלך זה נועד לשמר את הבידול של המוצר לעומת המוצרים המתחרים - קופות הגמל וקרנות הפנסיה - המשווקים בדמי ניהול נמוכים משמעותית.

המפקח על הביטוח הודיע לפני שלושה חודשים כי יאסור החל משנת 2013 על שיווק ביטוחי המנהלים עם מקדם קצבה מובטח. לפי ההודעה, חברות הביטוח יוכלו למכור הגנות לקצבה מפני התארכות תוחלת החיים רק לחוסכים מגיל 55 ומעלה - אך גם זאת בתמחור נפרד של המקדם. כיום דמי הניהול שמשלמים החוסכים בביטוחי המנהלים כוללים גם את עלות ניהול החיסכון החודשי וגם את עלות הביטוח (מקדם הקצבה) מפני התארכות תוחלת החיים.

תשואת רצפה מובטחת

המפקח הזמין את חברות הביטוח להציע לו תוכניות לבידול מוצר ביטוחי המנהלים במתכונת שונה מזו הנוכחית.

כפי שחשף "כלכליסט", חברות הביטוח העלו תחילה רעיונות להפוך את ביטוחי המנהלים למוצר המספק תשואת רצפה מובטחת לחוסכים ובכך מגן עליהם מירידות חדות בשוקי ההון שבהם מושקעים החסכונות.

מגדל נערכת ליום שאחרי ביטוח מנהלים משיקה שני מוצרים חדשים חברת הביטוח השיקה מוצר ביטוחי חדש שעלות דמי הניהול שלו היא 1.05% - תקרת דמי הניהול שתותר בחוק מכוח הרפורמה בדמי הניהול רחלי בינדמן, 3 תגובותלכתבה המלאה

אלא שיועצי ניהול הסיכונים בחברות הביטוח נרתעו מרעיון זה, על רקע סביבת הריבית הנמוכה במשק, שאם תימשך צפויה להקשות על חברות הביטוח לעמוד בהתחייבות תשואת רצפה שכזו.

הרעיון האלטרנטיבי שהעלו באחרונה נציגי חברות הביטוח הגדולות - ובראשן מגדל, כלל והראל - הוא המשך שיווק פוליסות ביטוחי המנהלים עם מקדם קצבה מובטח אך רק לחוסכים שיתחייבו לשמור את הפוליסה בקרב חברת הביטוח המסוימת לתקופה מינימלית מסוימת.

הטבת המקדם תגדל ככל שההתחייבות להישאר בחברת הביטוח תהיה ארוכה יותר. במצב כזה, חברת הביטוח תוכל לנהל נכון יותר את הסיכונים שלה, באופן שיוריד מהסיכון הכרוך בהתחייבות למקדם מובטח, שממנו חושש המפקח על הביטוח. אלא שבאוצר לא מתלהבים מהרעיון המוצע ומעדיפים כי ההתחייבות הביטוחית להגנה מפני התארכות תוחלת החיים תוצע בתמחור נפרד מעלות ניהול החיסכון.

הפחתת העמלות לסוכנים

בתוך כך, נודע ל"כלכליסט" כי חברות הביטוח כבר החלו לנהל דיונים עם סוכני הביטוח המשווקים את פוליסות ביטוחי המנהלים להורדת גובה העמלה שהם מקבלים על שיווק המוצר.

דיונים אלו מתנהלים על רקע הורדת תקרת דמי הניהול הצפויה בביטוחי המנהלים וכן על רקע איסור מכירת המקדם - מה שצפוי להוריד את דמי הניהול בביטוחי המנהלים גם ללא קשר להורדת התקרה.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "חברות ביטוח הציגו לאגף שוק ההון מגוון רעיונות למוצרים עם מקדם מובטח. האגף יבחן את ההצעות ויוציא הנחיות בעניין. בכל מקרה, האגף לא יאפשר שיווק מוצר של מקדם מובטח עם התניית הישארות.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
האוצר איבד את הצפון
האוצר צריך לפעול להיפך: לדאוג שתהיינה תוכניות פנסיה עם תגמולים מובטחים מראש גם אם זה אומר אגרות חוב מיועדות וגם אם הפנסיה תהיה נמוכה יותר. מנגד ברור שכך יוכלו להקטין את דמי הניהול. זה זכות בסיסית של האדם שיוכל לתכנן את חייו לתקופה שבה לא יוכל להשתכר. ח"כ חיים כץ איפה אתה ?
טורט  |  24.09.12
לכל התגובות