אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"העבודה בשב"כ הכינה אותי לשוק ההון" צילום: אוראל כהן

"העבודה בשב"כ הכינה אותי לשוק ההון"

גיא בר און מאקסלנס מאמין שכושר ההסתגלות המהיר שרכש בשירות מסייע לו גם בניהול צוות אג"ח בבית ההשקעות

24.09.2012, 07:33 | ענת ציפקין

את הקריירה המקצועית שלו החל גיא בר און, כיום מנהל צוות אג"ח באקסלנס קרנות נאמנות, הרחק משוק ההון ומחדרי המסחר. לאחר שהשתחרר מהצבא, שם שירת כלוחם ומפקד בצנחנים, התקבל בר און לשב"כ. "עברתי הכשרה ובמשך חמש שנים שירתתי באגף האבטחה. רוב הזמן הייתי בתפקידים שונים בחו"ל כגון מאבטח באל על או בנציגויות דיפלומטיות של ישראל בעולם".

בר און, שדורג במקום הראשון בדירוג "כלכליסט" ומורנינגסטאר למנהלי הקרנות הטובים בישראל בתחום אג"ח מדינה כללי, ובמקום השביעי הכללי, סבור שלתפקידים הביטחוניים שמילא היה חלק חשוב בהכנתו דווקא לעבודה בתחום הפיננסים. "העבודה בשב"כ העניקה לי כושר הסתגלות מהיר למצבים משתנים, ניסיון בעבודה בשווקים בינלאומיים מול תרבויות שונות, יכולת למידה מהירה, משמעת עצמית והסתכלות רחבה".

אם לא הייתי...

רק קריירה פיננסית

"אחרי חמש שנים בשב"כ הייתי חייב להחליט האם זה הכיוון המקצועי שאליו אני רוצה לקחת את חיי. התלבטתי אם להמשיך בתחום הביטחוני והייתי בצומת דרכים, אולם היום, בראייה אחורה, אני לא חושב שטעיתי. החלטתי באופן מודע שהכיוון שאני רוצה להמשיך בו יהיה שונה לחלוטין, כי בתוכי ידעתי שאני לא רואה את עצמי מפתח קריירה במשהו שאינו פיננסי. זו היתה נטיית הלב שלי.

"אני מרגיש שעשיתי את הצעד הנכון ולא הייתי מחליף את עבודתי הנוכחית. גם במהלך עבודתי בשב"כ אהבתי בזמני הפנוי להסתכל על מניות, שווקים ועיתונות כלכלית. הגוף שלי היה כולו בשב"כ אבל הראש הפליג למקומות פיננסיים. קיבלתי החלטה למסד את מה שהיה אצלי עד אותו רגע רק תחביב".

גיא בר און על אופני השטח, צילום: אוראל כהן גיא בר און על אופני השטח | צילום: אוראל כהן גיא בר און על אופני השטח, צילום: אוראל כהן

הייעוד המקצועי

תמיד חוזר לאקסלנס

בשנת 2000, עם סיום לימודי התואר הראשון, התחיל בר און לעבוד כסוחר בבנק אינווסטק (כיום יובנק), תפקיד שבו כיהן כשנה וחצי, שלאחריהן עבר לבית ההשקעות נשואה זנקס, שהתמזג בשלב מאוחר יותר עם בית ההשקעות אקסלנס ויצר את בית ההשקעות אקסלנס נשואה. בנשואה זנקס, ולאחר מכן בגוף הממוזג (אקסלנס נשואה), עבד בר און כמנהל השקעות והתמחה בתחום קרנות הנאמנות. הרצון להתקדם הביא את בר און לעבור לבית ההשקעות המתחרה - פריזמה. "רציתי לשדרג את עצמי לתפקיד ניהולי, לעשות את המעבר ממנהל השקעות למנהל דסק, ובפריזמה התקבלתי לתפקיד מנהל דסק אג"ח", נזכר בר און, שמצא את עצמו לבסוף חוזר אל המעסיק הקודם. "שלוש שנים לאחר מכן, ב־2009, נקנה פריזמה על ידי אקסלנס, כך שבדלת האחורית חזרתי, למזלי, שוב לאקסלנס, מה שאומר שאיך שאני לא מסתכל על זה - הייעוד שלי הוא כנראה לעבוד כאן".

היתרון הניהולי

מתבטא בעבודת צוות

"העבודה הניהולית נותנת לי המון. עבורי זה הבדל של שמים וארץ בין לשבת מול המסך כסוחר ולקנות ולמכור לבין לנהל צוות שמביא לידי ביטוי את העוצמות של הידע הגלום בכל אחד. אני מרגיש שכמנהל אני מצליח למנף את הערך המוסף הזה של הדסק כולו. המוטו שלי בניהול תיק אג"ח שקול לרץ למרחקים ארוכים, כלומר מחייב שילוב של תכנון מקדים עם ביצועים מדויקים בשטח.

"החיבור האופטימלי הוא קריאה נכונה של תהליכים מאקרו לכליים ושילובם במסחר היומיומי, כלומר בפעולות המיקרו שהדסק מבצע. כמו כן, צריך להיות פתוחים להקשיב למגוון דעות כלכליות מהארץ ומהעולם, וזאת כדי להבין לאן הכלכלות בעולם הולכות ומהמקום הזה לגזור את המסקנות לשוק המקומי. אני סבור שברגע שלוקחים פוזיציה שמאמינים בה, צריך ללכת איתה עד הסוף ולמצות אותה. לא להגיד, הרווחתי אחוז או שניים, בואו נצא. יציאה מפוזיציה ומעבר לעמדה ניטרלית או לכיוון ההפוך חייבים להתבצע בזמן הנכון ובהתאם לניתוח מאקרו־כלכלי".

אופני השטח והשוק

יכולת לתכנן מסלול לטווח ארוך

"הרכיבה על אופני שטח מתחברת לתחום ההשקעות כי שני התחומים משלבים הסתכלות לטווח ארוך. באופניים ובשוק ההון חייבים לראות את המסלול ולתכנן אותו נכון, במיוחד בהיבט של ניהול הסיכונים. בזמני החופשי אני גם הולך לחדר כושר, וגם האימון זה מחזיק אותי ערני, מחדד את המחשבה, ועוזר לי לחשוב מחוץ לקופסה ולתכנן נכון את יום העבודה שלי".

והרי התחזית

מסתכלים על החצי האופטימי

 

"המהלך המשמעותי ביותר שמתבצע בשווקים הוא הזרמות הכספים וההקלות המוניטריות הבלתי פוסקות, בין אם בדמות ה־QE3 של הפדרל ריזרב ובין אם תוכנית ה־LTRO של הבנק האירופי המרכזי. הנגידים עושים הכל כדי לתמוך בכלכלות ולהשאיר את הריביות נמוכות לאורך זמן. אם המהלכים לא יצליחו בטווח הזמן הנראה לעין, אנחנו צפויים לראות עוד צעדים שמטרתם להביא לצמיחה ולירידה בשיעור האבטלה בעולם. אם זה לא יקרה, בטווח הארוך יותר אנו עומדים בפני משבר קשה נוסף שיבוא לידי ביטוי בזעזוע בגוש היורו ובהגדלת הגירעון בארה"ב. נכון להיום, השווקים מתעלמים מהעננה הזו שמרחפת מעל ראשם ומעדיפים להסתכל על חצי הכוס המלאה, כלומר על תרחיש שלפיו צעדי ההרחבה יביאו לצמיחה גלובלית ולגידול בשיעור המועסקים".

איפה לשים את הכסף?

זה הזמן לנכסי סיכון

 

"התקופה הנוכחית היא קרקע פורייה להשקעה בנכסי סיכון, במיוחד מניות ואג"ח קונצרניות. גם למשקיע הסולידי אמליץ להרכיב תיק שכמחצית ממנו מורכבת מנכסי סיכון - כ־20% מניות וכ־35% אג"ח קונצרניות, וכדי לאזן את התיק נחזיק את היתרה באג"ח ממשלתיות. למשקיע הישראלי הייתי ממליץ לחשוף חצי מהתיק המנייתי לחו"ל, בדגש על השוק האמריקאי ועל השוק הגרמני, במיוחד לנוכח העובדה שאיני רואה את השוק הישראלי משיג תשואה עודפת על השווקים בחו"ל לאור האיום הגיאו־פוליטי בארץ והרגולציה המעיקה.

"חרף זאת, בשוק המניות המקומי נכון להתמקד במניות הבנקים, מניות חיפושי הגז ומניות הטכנולוגיה. למרות ששיעורי הצמיחה בישראל גבוהים מבמדינות אחרות במערב, איני סבור שהכלכלה הישראלית צפויה לשגשג באופן בולט בשנה הקרובה, אלא לרשום האטה.

"לגבי השקעה באג"ח. לטווח ארוך, אמליץ על הדירוגים הגבוהים - A ומעלה, שרמת הסיכון בהן גבוהה, אולם ברמת התשואות והמרווחים כיום, ישנו פיצוי הוגן להערכתי בלא מעט אג"ח. במיוחד לאור ירידת התשואות באפיק הממשלתי שהופך אותו לפחות מעניין.

"הכסף האישי שלי מושקע בקרנות נאמנות סולידיות בארץ, בעיקר באג"ח קונצרניות, אג"ח מדינה וקרנות כספיות. בנוסף, אני משקיע במניות בחו"ל במישרין ובאמצעות קרנות נאמנות".

השורה התחתונה של גיא בר און:

"הקרקע היום פורייה להשקעה בנכסי סיכון. בחלק המנייתי הדגש צריך להיות על חו"ל ובעיקר על השוק בארה"ב"

תגיות