אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צעדים ראשונים

צעדים ראשונים

עדי נס, אלונה קמחי וגיל שוחט הם חלק מהשמות שיציגו עבודות ביכורים בפסטיבל בוידעם בשבוע הבא בת"א. אחת היזמיות, סיגל פרץ, מספרת ל"כלכליסט" למה עבודות מוקדמות של אמנים ידועים הן השראה לצעירים

24.09.2012, 10:10 | רעות ברנע

"להסתכל על עבודה ישנה, עבודת ביכורים שאולי כבר לא מייצגת אותך היום, ולהיות גאה בה - זה דורש חוזק", אומרת סיגל פרץ, מנהלת מרכז ביכורי העתים ויוזמת פסטיבל "בוידעם" בשיתוף עם יחזקאל לזרוב.

קונספט הפסטיבל, שיתקיים בפעם השנייה בין 2 ל־4 באוקטובר, הוא הצגת עבודות הביכורים של אמנים מכל התחומים - תיאטרון, מחול, אמנות פלסטית, מוזיקה וספרות. האמנים המציגים כבר זכו להכרה, ואפשר להצביע על כברת הדרך שעשו במהלך שנות היצירה שלהם. בין השאר תוכלו למצוא בו את עדי נס, שיציג את תערוכת הגמר שלו בבצלאל; עידו תדמור, שיופיע בסולו המחול הראשון שלו; איתן פוקס, שיציג לראשונה את הפיילוט לסדרה "פלורנטין"; ודויד טרטקובר, שיציג את כרזתו הראשונה.

סיגל פרץ. הפסטיבל פתוח לקהל בחינם סיגל פרץ. הפסטיבל פתוח לקהל בחינם סיגל פרץ. הפסטיבל פתוח לקהל בחינם

"את הרעיון לפסטיבל העלנו יחד, יחזקאל ואני", מספרת פרץ. "הוא הציע בהתחלה לקיים פסטיבל קולנוע, ואחרי חשיבה משותפת החלטנו לפנות לאמנים ולבקש מהם את עבודות הביכורים שלהם. זו לא חייבת להיות העבודה הראשונה שעשו אי פעם, אבל זו כן צריכה להיות עבודה שמסמלת מבחינתם את נקודת ההתחלה. אמנים צעירים שמגיעים ומסתכלים על העבודות האלה, שלפעמים הן לא מאוד מלוטשות, ומכירים את המקום שבו אותם אמנים נמצאים עכשיו, יכולים לקבל השראה ולהבין שגם הם יכולים לעשות את הדרך הזאת".

בני אדם, ואמנים בפרט, נוטים להיות מאד ביקורתיים כלפי עצמם. לא היו כאלה שחששו להציג עבודות שלהם מתחילת הדרך?

"היו כאלה, אבל הרוב הגדול של התגובות היו חיוביות. בשנה שעברה היו יותר חששות. השנה, אחרי שהפסטיבל הראשון הצליח מאוד, כבר היו פחות. ההסתכלות הזאת לאחור מעוררת נוסטלגיה, בקרב האמנים ובקרב הצופים".

מה צפוי בפסטיבל?

"כל החללים במרכז ביכורי העתים יהפכו לחללים מוזיאליים במשך שלושת ימי הפסטיבל, ובכל אחד מהם תהיה התרחשות אחרת כמו הקרנות וידיאו־ארט, הופעות מחול חיות, הקרנות של סרטים והצגה של יצירות. חלל אחד ישמש גם לשיחות אמן עם אמנים שיספרו על תחילת דרכם. כמוסד עירוני ראינו לנכון לפתוח את הפסטיבל בחינם לקהל הרחב, בכדי שיוכל ליהנות מיצירות וממופעי אמנות לא בחלל הרגיל של מוזיאון אלא במרכז פתוח".

העבודה "פר פרה" של יובל שאול, 1996. סמל לנקודת ההתחלה העבודה "פר פרה" של יובל שאול, 1996. סמל לנקודת ההתחלה העבודה "פר פרה" של יובל שאול, 1996. סמל לנקודת ההתחלה

למי שלא יכול להגיע לשלושת הימים, מה את ממליצה לראות?

"אני מאוד סקרנית לגבי היצירה הראשונה של גיל שוחט, שכתב בגיל 12. כמו כן, שווה לשים לב לעבודת הווידאו־ארט של סיגלית לנדאו ולעבודתו של יובל שאול מ־1996. סטודנטים בביה"ס להכשרת רקדנים שלנו יציגו את יצירת המחול הראשונה של רונית זיו, ולראשונה השנה הכנסנו לפסטיבל גם ספרות ושירה, ובין השאר תקרא אלונה קמחי קטעים מספרה הראשון". (פסטיבל בוידעם, 2–4 באוקטובר, 20:00–23:00, מרכז ביכורי העתים, הפטמן 6 ת"א, הכניסה חופשית).

תגיות