אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמאל'ה, אני לא מוצא עבודה צילום: shutterstock

אמאל'ה, אני לא מוצא עבודה

מספר הצעירים בארה"ב שאינם מוצאים עבודה וחוזרים לגור עם הוריהם שובר שיאים. חלק מההורים דווקא שמחים על כך

29.09.2012, 19:02 | בלומברג

הצעירים בארה"ב מצאו דרך להתמודד עם המשבר הכלכלי ושיעורי האבטלה הגבוהים: חזרה לאמא ואבא. מספר בני ה-26 בארה"ב אשר גרים עם הוריהם זינק בכמעט 46% מאז 2007, לפי נתוני מפקד האוכלוסין אשר עובדו על ידי אוניברסיטת מיניסוטה. בשנה שחלפה, מספר בני ה-18-30 אשר גרים עם ההורים עלה ל-20.7 מיליון - כ-4% יותר מאשר ב-2010. 

הנתונים האלה מלמדים על הקשיים העומדים בפני מיליוני צעירים הבקשים למצוא עבודה וקריירה בארה"ב - בעקבות המיתון במדינה, הארוך מאז השפל הגדול בשנות השלושים של המאה הקודמת. כרבע מהאמריקאים המבוגרים, בני 18-30, גרים כיום עם ההורים; מספר הבתים בהם הורים גרים עם ילדיהם המבוגרים, הגיע לרמה הגבוהה ביותר ב-50 השנים האחרונות.

"אנו עדים לשינוי בגישה", אומרת קייט ברוקס, יועצת קריירה מאוניברסיטת טקסס. "ההורים מוכנים יותר מבעבר לגור עם ילדיהם המבוגרים - וחלקם אפילו שמחים על כך".

פול ראיין, המועמד הרפובליקאי לתפקיד סגן הנשיא בבחירות 2012, אמר באחרונה כי לצעירים רבים בני 20+ אשר הצביעו לברק אובמה בבחירות הקודמות ב-2008, יש מחשבות שניות בעניין. לדבריו, "לא כל הצעירים האלה חייבים לבלות את שנות העשרים שלהם בחדרים בהם גדלו כילדים, להביט בכרזות דהויות של אובמה ולתהות מתי יוכלו לצאת מהבית של ההורים ולהתחיל לחיות".

פול ראיין ומיט רומני. לצעירים יש מחשבות שניות על אובמה?, צילום: איי אף פי פול ראיין ומיט רומני. לצעירים יש מחשבות שניות על אובמה? | צילום: איי אף פי פול ראיין ומיט רומני. לצעירים יש מחשבות שניות על אובמה?, צילום: איי אף פי

מספר המובטלים בארה"ב זינק ב-60% מאז הרבעון ראשון של 2008, ל-12.5 מיליון. שיעו האבטלה במדינה, שנגע בשיא של 10% באוקטובר 2009, עומד כעת על 8.1%, לעומת 5.1% במרץ 2008.

קווין סאנצ'ז סיים תואר ראשון בעיתונות באוניברסיטת טקסס ב-2008 ללא שהיתה לו עבודה. הוא חזר לבית הוריו באדינבורג, טקסט, שם גרות גם סבתו ואחותו הקטנה. לאחר כחודש, הוריו התעקשו כי ימצא עבודה חדשה. כעת, סאנצ'ס, 26, מלמד בחטיבת ביניים - ומשלים הכנסה בשתי עבודות נוספות. בארבע השנים שחלפו הוא סיים תואר שני במימון. "הוא גר, ישן ואוכל פה כאשר זה נוח", אומרת אמו ולבה. "הוא בא והולך איך שהוא רוצה".

עבור אנדרו סצ'רייג', בוגר אוניברסיטת בראון ב-2008, החזרה לבית הוריו בבוסטון היתה בחירה - לא הכרח. סצ'רייג', 26, שבבעלותו אתר פיננסים, אומר: "אני נהנה לבלות עם הוריי, ומעוניין לעשות זאת כמה שיותר". הוא אף עוזר להוריו בתשלום החשבונות ובמשימות שונות. עם זאת הוא מוסיף כי אינו נהנה מפרטיות - וכי "הוריו מעירים לו כל דבר קטן".

כשליש מבני ה-18 עד 34 אשר גרים עם הוריהם, אמרו כי הם עושים זאת גם כדי לשפר את הקשר עמם, לפי נתונים של מרכז המחקר פיו בוושינגטון . רק 18% אמרו כי הקשר עם ההורים הורע בעקבות המעבר למגורים משותפים. יותר מ-60% מבני ה-25 עד 34 מכירים חבר או בן משפחה אשר חזרו לגור עם ההרים בשנים שחלפו, מסיבות כלכליות.

"שיעור האבטלה בקרב צעירים בארה"ב רושם שיאים חדשים", אומר קים פארקר ממרכז המחקר. "לכן, רבים מהם חוזרים לגור עם ההורים - אם בכלל עזבו את הבית". 

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אניחנו רואים תחילתו של תהליך שיגע לשיאו בעשור הבא והלאה.
הכלכלות המבוססות על צמיחה ללא הפוגה מגיעות לרוויה. אי אפשר לצמוח ללא סוף. אין משאבים בלתי מוגבלים. דור ההורים חי על חשבון הילדים שלהם ולהם ולילדים שלהם כבר יהיה קשה הרבה יותר למצוא עבודות. האוכלוסיה גדלה והכלכלות לא עומדות בקצב. הגלובליזציה מאפשרת לייצא עבודות לשווקים שבהם שכר העבודה זעום והדבר מביא לעוד משברים. מצד שני, הפערים בין עניים ועשירים גדלים והמשברים שאנו רואים ביוון וספרד (50% אבטלה בקרב הצעירים) הם רק ההתחלה. מצפות לנו שנים קשות מאד כבר בעשור הקרוב ובטח שבעשורים הבאים. אל תצפו שיהיה טוב יותר. צפו להרבהיותר גרוע.
חגי ב.  |  29.09.12
9.
הבעיה היא כלל עולמית ... אבטלה קשה עקב מעבר היצור למזרח הרחוק
בארה"ב יש אבטלה של כ- 10%, ששיעור האבטלה בקרב צעירים הוא כ- 18% ... במדינות אירופה המצב גרוע יותר, אבטלה של כ- 15% שהצעירים סובלים מאבטלה של כ- 20% ... בספרד, יוון, פורטוגל ואיטליה המצב גרוע מאד, שעור האבטלה כ- 25%, כאשר האבטלה אצל הצעירים בני 18 - 40 מגיעה לכ- 50% ... אצלנו המצב טוב יותר בעיקר בזכות פעולותיו של בנימין נתניהו שהיה שר האוצר ...
יורם מראשון  |  30.09.12
לכל התגובות