אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה תעבדו ב-2025? איפה שתרצו

איפה תעבדו ב-2025? איפה שתרצו

ייתכן שתוך פחות מדור אחד לא תצטרכו לפגוש את הבוס; הקולגות שלכם יהיו הולוגרמות - ואולי בכלל לא תכירו אותם. האם נעבוד פחות?

30.09.2012, 21:31 | סוכנויות הידיעות

האם גם אתם לא ממש מעוניינים לפגוש את הבוס - ומקווים לעתים שהעמיתים שלכם במקום העבודה יהיו הולוגרמות? ייתכן שזו תהיה הנורמה בתוך פחות מדור אחד.

 עבודה עם אנשים שמעולם לא פגשתם ותקשור עם עמיתים וירטואליים - הם שני תרחישים פוטנציאלים שהוגים מובילים גיבשו להתפתחות מקומות העבודה עד 2025.

לפי פאנל המייצג בין השאר את אימפריאל קולג' לונדון, MIT, אוניברסיטת וושינגטון וממשלת בריטניה, באחרונה פורסמו מחקרים הצופים שינויים דרמטיים במקום העבודה. למעשה, בעתיד אולי לא יהיה לכם משרד.

לפי פאנל המומחים, עד 2025 הטכנולוגיה תאפשר לנו ליצור חללי עבודה מחלל האוויר, באמצעות משטחים אינטראקטיביים. שיחות הולוגרפיות והרצות וירטואליות של פרויקטים "על יבש" יהפכו את המשרדים למיותרים; במקומם, כמה משטחים בבית או במרכז עבודה משותף יצופו בצבע דיגיטלי "חכם" שיקרין דמויות תלת-מימדיות של העמיתים במגע בודד.

תכירו את הקולגות החדשים שלכם: הולוגרמות תכירו את הקולגות החדשים שלכם: הולוגרמות תכירו את הקולגות החדשים שלכם: הולוגרמות

במסגרת פרויקט Recompose של מעבדת המדיה של MIT, כבר בודקים כיצד משטח פיזי יכול להשתנות בתגובה לפקודות המבוססות על תנועות יד. בעתיד נשנה את צורתם של משטחים מבלי לגעת בהם, נתקשר עם מסמכים וניצור אובייקטים שניתן יהיה להדפיס בתלת מימד.

לא תכירו את הקולגות

בגלל השינויים האלה, לעובדים יהיו קריירות מגוונות במיקומים שונים, והם יעבדו על פרויקטים במשך פרקי זמן קצרים יותר. במקרים רבים, האנשים שיעבדו כך לא יידעו מיהם העובדים לצדם.

לא רק העובדים יצטרכו להתכונן לשינויים: מספר האתרים שהחברה תשתמש בהם יגדל ב-50% עד 2020, לפי מחקר נפרד של PWC. בעקבות כך, יפחת השימוש בדפוסי עבודה מוכרים.

בעתיד, ייתכן שלא תצטרכו לפגוש את הבוס בעתיד, ייתכן שלא תצטרכו לפגוש את הבוס בעתיד, ייתכן שלא תצטרכו לפגוש את הבוס

המגמה הזו כבר החלה: בשנה הבאה יהיו ברחבי העולם 1.2 מיליארד התקנים אלקטרוניים המחוברים לאינטרנט בפס רחב, ביותר מ-800 מיליון בתים, כך לפי IBM. אם אפשר להשתמש במכשיר אחד לאחסון מידע אישי ומידע הקשור לעבודה, הגיוני יותר לעשות זאת מאשר להשתמש בשני מכשירים נפרדים. 

עם הזמן, הטלפון הסלולרי, ובסופו של דבר גם עדשות מגע פעילות, יהיו שער לחללי עבודה וירטואליים ולפרויקטים משותפים. במצמוץ אחד ניתן יהיה להגיע ללב ה"משרדים" שלנו.

המיזוג בין המכשירים לשימוש אישי ולצרכי עבודה יעלה בכמה וכמה דרגות. ככל שניתן יהיה לעשות יותר במכשירים הללו, כך גם שיתופי הפעולה ילכו ויתעצמו. התוצאה: צפויים לחקות את התוהו ובוהו המאורגן המאפיין כוורות או מושבות נמלים - קבוצות עובדים יתארגנו באופן דיגיטלי ברחבי העולם ויהיו בקשר באמצעות הטכנולוגיה המובנית שתאפשר לנו לעבוד היכן שנרצה.

"אין מה לפחד", אומר מאדס תימר, מייסד אינוביישן לב, רשת טכנולוגיה דנית, "היופי בחברה המקוונת העתידית הוא שניתן יהיה לכבות אותה. לכן היא כל כך אטרקטיבית".

החדשנות הזו תוביל לשינויים עצומים במקום העבודה ובאופן שבו אנו עובדים. הטכנולוגיה תוכל לשחרר אותנו ממגבלות רבות הקיימות בדפוסי העבודה כיום, ואולי גם תוביל לכך שנעבוד קצת פחות. 

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
נשמע לא טוב
זה נשמע כאילו כל הזמן בעתיד יוקדש לעבודה. הרי כבר היום מי שיש לו את האופציה לעבוד מהבית מוצא את עצמו עובד בשעות מוזרות, בימי חופש וחג, תוך כדי חופשה בחו"ל, וניתן אף להקפיץ אותו באמצע הלילה לטפל באיזה עניין דחוף. וזה בלי להזכיר את 10-12 השעות שהוא עובד בכל מקרה בימים מסויימים. אמנם בדר"כ מתגמלים אותם על זה, אבל האם עוד כסף שווה את הפגיעה בחיי הפרט והמשפחה? אני מעדיפה לעבוד בימים ושעות מוגדרות שקבעתי מראש, בשאר הזמן אני לא מעוניינת לשמוע שום דבר מהעבודה, גם אם זה אומר להרוויח פחות. חבל שאנחנו הופכים לחברה של וורקוהוליקים. הרי רובינו יכולנו לעבוד חצי מהזמן, להרוויח חצי מהכסף, ולחיות הרבה יותר טוב. אפילו לא צריך חצי, אני ממליצה לעבוד 80-60% אחוז משרה, כלומר 3-4 ימים מלאים בשבוע, יום החופש הנוסף הזה שווה הרבה יותר מאשר עוד אלף או שניים למשכורת. עכשיו רק צריך לגרום לחברות לאפשר את זה.
פרקליטת השטן  |  01.10.12
11.
כבר היום יש יכולת לעבוד מהבית, אבל רוב העובדים מעדיפים להגיע למשרד
כבר היום יש יכולת לעבוד מהבית, אבל הרוב המוחלט של העובדים מעדיפים להגיע למשרד. יש לזה מספר סיבות, הרצון למנוע חדירה של העבודה לבית ולמשפחה. הרצון למגע אנושי עם הקולגות ואפילו עם הבוס. הרצון מלמנוע טשטוש גבולות בין החיים הפרטיים לבין החיים המקצועיים. השורה התחתונה היא שלהרבה מאוד מקצועות יש יכולת טכנולוגית לעבוד מהבית, אבל בגלל שיקולים שקשורים לתרבות ולהלך רוח, רוב העובדים מעדיפים להגיע למשרד. עבודה מהבית אינה תלויה היום בהתפתחות טכנולוגית, אלא בשינוי תרבותי. אני, דרך אגב, משתייך לאלה שבפירוש מעדיפים לעבוד במשרד, למרות שמבחינה טכנולוגית אין לי שום מניעה לעבוד מהבית.
שמוליק כהן , גוש דן  |  01.10.12
לכל התגובות