אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך אומרים תפוח בהינדית? אפל שוקלת לפתוח חנויות בהודו

איך אומרים תפוח בהינדית? אפל שוקלת לפתוח חנויות בהודו

כיום אפל מוכרת את המוצרים שלה בהודו באמצעות שותפויות עם מפיצים מקומיים, אולם בשל ההצלחה במדינה היא שוקלת לפתוח חנויות משלה

01.10.2012, 09:36 | הראל עילם
אפל שוקלת את האפשרות לפתוח חנויות בהודו, אחת מעשרות הכלכלות הגדולות בעולם. כך מדווח ה"אקונומיק טיימס", על בסיס דיווחים של שני מנהלים בכירים בעלי קשרים עסקיים לענקית הטכנולוגיה בהודו, שביקשו להישאר בעילום שם. דובר אפל סירב להגיב לידיעה. 

כיום אפל מוכרת את המוצרים שלה בהודו באמצעות שותפויות רשמיות עם מפיצים מקומיים כמו רדינגטון ואינגרם מיקרו, כפי שהיא עושה בישראל ובמדינות רבות אחרות, כגון צ'ילה, ארגנטינה ועוד.

אפל מפעילה כיום חנויות רשמיות ב-13 מדינות בלבד. הודו לא נחשבה עד כה לשוק קריטי עבור אפל. בין השאר, האייפון 5 לא הושק במדינה בגל הראשון והשני, כמו בישראל, דרום קוריאה ועוד. השמועות על כך שאפל מעוניינת להכנס להודו הופיעו לראשונה כבר בינואר האחרון, אבל בוטלו אז על ידי מנכ"ל החברה טים קוק, שאמר: "אני אוהב את הודו, אבל אני חושב שיש לנו פוטנציאל רב יותר במדינות אחרות. יש הזדמנויות מיידיות גדולות יותר".

חנויות אפל - בקרוב גם בהודו? חנויות אפל - בקרוב גם בהודו? חנויות אפל - בקרוב גם בהודו?

שני המקורות ציינו את החוק ההודי, שדורש מכל החברות הזרות לרכוש לפחות 30% מכל הצריכה המקומית מבתי עסק מקומיים. הדבר כולל את המוצרים שהיא מוכרת בצורה מקומית - מה שידרוש מאפל לייצר חלק מהמכשירים ולרכוש חלק מחלקי החילוף מספקים הודיים.

אפל החשאית, הידועה בכך שהיא עובדת עם רשימה מאוד סגורה וקבועה של ספקים, תוכל להתגבר על החוק - לפי המקורות - במידה והממשלה תחליט לשקלל פנימה את פעילות מיקור החוץ בתחום ה-IT של החברה בהודו. לפי העיתון המקומי Ascent, תקציב ה-IT השנתי של אפל בהודו עומד על 95 מיליון דולר. ראוי לציין שבגלל החוק, גם חברות זרות כגון סמסונג וסוני מתקשות לחדור להודו בצורה רשמית.

על פי אחד הבכירים המצוטטים בדיווח, הפופולאריות הגואה של מכשירי האייפון, האייפד ושאר מכשירי אפל בהודו מעודדת את החברה לבחון את האפשרות להגביר את המעורבות שלה במדינה. "אין ספק כי אפל מעוניינת לפתוח חנויות שלה כעת שהביקוש למוצרים שלה עלה. אולם היא מעוניינת בגמישות מסוימת במגבלות המוטלות על קמעונאים זרים", הסביר.

אפל מחזיקה כיום ב-1% משוק הטלפונים החכמים והטאבלטים בהודו, בעוד שסמסונג ונוקיה מחזיקות בנתח הארי. גם אייטיונס אינו זמין כיום בהודו. עם זאת, לפי הדיווחים קצב המכירות של אפל בהודו עולה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
לא יפתחו חנות בישראל
המיסים הדראקוניים בישראל עושים את הכל ללא כדאי. מרכז פיתוח? בוודאי! יש בישראל מוחות מעולים. מי לא ירצה לפתוח מרכז פיתוח בישראל? אבל חנות זה לציבור הרחב. והציבור הרחב לא יקנה מק כי אין לו כסף לזה, בוודאי שיש אלטרנטיבה זולה יותר. החנויות של אפל משרתות קהל של עשרות מליוני איש בכל איזור מטרו. כמה כבר לקוחות פוטנציאלים יש בישראל הקטנה? ובכלל, כשהישראלי שומע שאין "Word בעברית" למק (בגלל מיקרוסופט, אגב, לא קשור לאפל - מק תומך מלא בעברית - אני כותב ממק עכשיו) - הם לא ירצו לשלם יותר ועדיין לא לקבל את מה שהם רגילים אליו. אבא שלי מזיל ריר על המק שלי, אבל כשהוא שומע שאין וורד בעברית - הוא מקבל רגליים קרות. לא יעזור לי שאני אומר לו שאפשר להריץ אופיס לחלונות, על המק. לא רוצה להסתבך. ישראל היא מדינה של מערכת הפעלה אחת ודיסקט אחד כמו שאומרים. לא הסביבה המפתה ביותר לחנות רשמית של אפל.
יוספוס , ארה"ב  |  01.10.12