אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סכנה לקדמה? עורך הדין הראשי של מיקרוסופט עבר לטרול פטנטים צילום: Shutterstock

סכנה לקדמה? עורך הדין הראשי של מיקרוסופט עבר לטרול פטנטים

פול באוול, האדם שהצליח לאלץ את סמסונג ויצרניות האנדרואיד האחרות לשלם למיקרוסופט על השימוש במערכת ההפעלה שלא-שלה, מצטרף כעת לשורותיה של אחת מחברות אחזקות הפטנטים הפעילות בעולם - שכבר תבעה את אפל, דיסני ואחרות

01.10.2012, 13:41 | הראל עילם
מלחמות הפטנטים רק הולכות להחמיר מעכשיו: פול באוול, ראש המחלקה המשפטית ועורך הדין הראשי של מיקרוסופט, מונה כעת לתפקיד סמנכ"ל בכיר באחת מחברות אחזקות הפטנטים הגדולות בעולם - אקצ'יה (Acacia Research). כך מסרה היום (ב') חברת הפטנטים בהודעה רשמית.

אקצ'יה היא "טרול פטנטים" - חברה לא-מייצרת ולא-חוקרת, העוסקת ברכישת פטנטים ויצירת הכנסות על ידי מכירת רשיונות ותביעות משפטיות בתחום הפטנטים. מבחינת רבים, חברות כמו אקצ'יה מנצלות חור משמעותי במערכות הפטנטים.

זאת לא הפעם הראשונה שהחברה שוכרת עובדים לשעבר ממיקרוסופט, ובעבר אף ניצלה את הקשרים שלה על מנת לתקוף חברות תוכנה שונות - ולפי החשדות, בעידוד מיקרוסופט עצמה. לפני כשנתיים מיקרוסופט החכירה 74 פטנטים לאקצ'יה וב-2007 פורסמו שמועות כי שתי החברות קרובות במיוחד ואקצ'יה מתפקדת כ"כלב השמירה" של מיקרוסופט ותוקפת חברות לפי בקשת ענקית התוכנה מרדמונד.

באוול היה אחראי, בין השאר, להסכמי רשיונות הפטנטים המוצלחים בין מיקרוסופט ובין מספר יצרניות מכשירי אנדרואיד כגון HTC וסמסונג, וכל הקמפיין המשפטי של מיקרוסופט מול אנדרואיד והיצרניות השונות. באוול אמר כי "אקצ'יה מספקת שירות חשוב שתומך ומכבד את תחום זכויות היוצרים".

חברת הפטנטים נחשבת לאחד מטרולי הפטנטים הפעילים והגדולים ביותר בשוק. היא מחזיקה בלמעלה מ-200 חברות סובסידיות ומאגרי פטנטים ושווי השוק שלה עומד על 1.36 מיליארד דולר. היא תבעה את רוב חברות הטכנולוגיה בעולם, ביניהן אמזון, מפתחת מערכת ההפעלה מבוססת הלינוקס Red Hat, אפל, נטפליקס, דיסני ואחרות.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
הבעיה שנותנים פטנטים על כל שטות
פה אפשר לראות את רשימת הפטנטים שמיקרוסופט טוענת שהפרו לה. http://androidcommunity.com/barnes-noble-reveals-microsofts-android-patents-in-detail-20111114/ דברים מגוכחים כמו טעינת תמונות בעמוד HTML ברקע, משהו שהיה רלוונטי בימים בהם הינו מחוברים במודם 56Kbps או לדוגמא פטנט על טאבים או איקון שמצביע על כך שהדפדפן עדיין טוען את העמוד. הבעיה נעוצה בכך שהבקשות לפטנטים האלו היו אמורות להידחות על הסף.
יגאל , קריות  |  02.10.12
לכל התגובות