אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוסקר כצנלסון מנכ"ל נאנט נדל"ן התפטר על רקע חילוקי דעות עם בעלי השליטה

אוסקר כצנלסון מנכ"ל נאנט נדל"ן התפטר על רקע חילוקי דעות עם בעלי השליטה

רק לפני כשבוע כצנלסון, ממייסדי החברה, חתם על הארכת הסכם העסקתו כמנכ"ל נאנט לתקופה של שלושה חודשים נוספים עד יולי 2013

03.10.2012, 11:49 | ענת ציפקין
אוסקר כצנלסון (58) עוזב את נאנט נדל"ן. כצנלסון, ממייסדי החברה, והמכהן כמנכ"ל נאנט מאז מאי 2005, הודיע הבוקר כי לא יאריך את הסכם העסקתו מעבר למועד סיומו הקרוב- יולי 2013.

החלום של אוסקר כצנלסון, ושברו

משקיעים מאוקראינה מנסים להשתלט על נאנט

המנכ"לים של אולימפיה הולכים הביתה

הסיבה הרשמית, כפי שפורסמה בהודעת הבורסה היא "חילוקי דעות בינו לבין בעלי השליטה בעניינים הנוגעים לאופן ניהול עסקיה של החברה". שלושת בעלי המניות הגדולים של נאנט- הם חברת האם (31.4%) אולימפיה, חברת הנדל"ן לוינשטין (20.7%) וקרנות הנדל"ן של ליהמן ברדרס (14.4%)

כפי הנראה התקבלה החלטתו של אוסקר בהפתעה גמורה. על פי הערכות החלטת העזיבה לא התבשלה במשך זמן רב אלא התקבלה באופן עצמאי וחד צדדי בימים האחרונים. ככל הידוע לא הייתה בנאנט נדל"ן תחושה של חוסר הרמוניה או יחסי עבודה עכורים בתקופה האחרונה והסיבה לעזיבתו של אוסקר לא ידועה.

רק לפני כשבוע, ב-25 בספטמבר - אף חתם אוסקר על הארכת הסכם העסקתו כמנכ"ל נאנט לתקופה של שלושה חודשים נוספים עד יולי 2013 - המועד בו תיכנס התפטרותו לתוקף.

נאנט , שהוקמה בשנת 2000, נחשבת כבבת עינו של כצלנסון. היא פועלת ביזמות הנדל"ן במזרח אירופה, ובעיקר בפולין, הונגריה, רומניה וקרואטיה. עיקר פעילותה (60%) של נאנט – בפולין, שם היא פועלת באמצעות החברה הבת (45%) רוביג -הנחשבת לאחת מעשר חברות הנדל"ן הגדולות בפולין את רוביג הקים כצנלסון עם שותפים נוספים עוד בשנת 2000 ומאז נחשבת פעילותה שם למוצלחת מאוד. ב-2006 הונפקה נאנט בבורסת לונדון, וגייסה אז 85 מיליון שקל לפי שווי שוק של כ-140 מיליון יורו. בסוף 2009 היא נמחקה מהמסחר לאחר ששווייה צנח ל-25 מיליון יורו בלבד. לאורך השנים גייסה נאנט איגרות חוב בבורסת תל אביב למימון פעילות הנדל"ן שלה בפולין. נכון להיום מעורבת נאנט ב־24 פרויקטים של נדל"ן בשלבי ביצוע שונים.

אוסקר כצנלסון , צילום: אוראל כהן אוסקר כצנלסון | צילום: אוראל כהן אוסקר כצנלסון , צילום: אוראל כהן

על פי הערכת שווי חיצונית שפרסמה אולימפיה בדוחות הרבעון השני של 2012, מוערך שוויה של נאנט ב-96 מיליון יורו, הערכה הכוללת גם את שוויים הכלכלי של 28 חברות הפרויקטים הייעודים שבאמצעותם בונה נאנט כ-14 אלף יחידות דיור למגורים, שווי הקרקעות שבעלותה והמזומנים שנמצאים בקופתה. יש לציין כי משנת 2008 חילקה נאנט דיבידנדים בהיקף של 28 מיליון שקל לחברה האם אולימפיה.

החברה האם של נאנט- אולימפיה - נקלעה בשנה האחרונה לקשיים פיננסיים. בסוף 2011 מונו לאולימפיה מפרק וכונס נכסים, המכהנים שניהם כיום כדירקטורים בנאנט מטעמה של החברה־האם. כיום מועמדים למכירה כל נכסיה של אולימפיה, כולל מניות החברה־הבת נאנט. רק בחודש שעבר דיווחה נאנט כי קיבלה הצעת רכישה מחברת Agloval Ventures לרכישת 23.05% מהונה המונפק של החברה ובתמורה ל-4.14 מיליון יורו, המשקפים לנאנט שווי שוק של כ-18 מיליון יורו בלבד. עוד עולה מהדיווח כי החברה האוקראינית מבקשת בהמשך להגיע לאחזקה של 51% בנאנט. מהודעתה של נאנט עולה כי קבוצת LEO – חברה פרטית הרשומה בקפריסין ונמצאת בשליטת פרנץ קארל ג'וניור ההונגרי- המחזיקה 16.3% ממניותיה של נאנט, כמו גם כמה משקיעים קטנים נוספים המחזיקים במשותף כ-7% נוספים, כבר השיבו בחיוב להצעתם של המשקיעים.

את הרבעון השני של 2012 סיכמה נאנט בהפסד של 4.3 מיליון יורו, בהשוואה להפסד של 3.8 מיליון יורו ברבעון מקביל אשתקד. בשורה העליונה רשמה הכנסות של 16.7 מיליון יורו, לעומת 3.5 מיליון יורו ברבעון הקודם. ההפסד נרשם בעקבות ירידת ערך של נדל"ן להשקעה בהיקף של 2.3 מיליון יורו, לעומת עלייה של מיליון יורו ברבעון שני אשתקד. ירידת הערך הייתה על קרקעות בבעלות החברה באוקראינה והונגריה. על נאנט (סולו) לפרוע בשנה הקרובה התחייבויות בהיקף של 14.5 מיליון יורו לבנקים ולבעלי האג"ח שלה. בטווח הזמן הארוך עליה לשרת (סולו) חובות בהיקף כולל של 35.4 מיליון יורו, בעוד שבקופתה (סולו) כ-6.9 מיליון יורו בלבד. חובותיה הגבוהים של נאנט והעובדה כי בבואה לשלם את התחייבויותיה עליה להסתמך בין היתר על מימוש נכסים, ייתכן ולא תהיה לבעלי מניותיה ברירה אלא להזרים לחברה כסף פנימה באמצעות השקעה חיצונית, קרי מימוש חלק ממניותיה של החברה.

תגיות