אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצב שוק העבודה האמריקאי, המשבר באירופה וההאטה בצמיחה בסין הובילו ל-QE3 צילום איי פי

מצב שוק העבודה האמריקאי, המשבר באירופה וההאטה בצמיחה בסין הובילו ל-QE3

כך עולה מפרוטוקל ועדת השוק הפתוח של הפד שפורסם היום. הוועדה הכריזה בתום הפגישה שנערכה לפני שלושה שבועות על תוכנית רכישת אג"ח בהיקף 40 מיליארד דולר לחודש

04.10.2012, 20:06 | מעין מנלה

מצבו הרע של שוק העבודה וחששות לגבי משבר החוב באירופה, ההאטה בצמיחה בסין ומה שמכונה ה"צוק הפיסקאלי" בארה"ב, גרמו לפדרל ריזרב להכריז על תוכנית רכישת האג"ח השלישית - QE3, כך עולה מפרוטוקול ועדת השוק הפתוח של הפד שנערכה לפני שלושה שבועות ופורסם היום (ה').

לפני שלושה שבועות הפדרל ריזרב הכריז על תוכנית QE3. הפד הודיע אז כי יגדיל את החזקותיו בניירות ערך לטווח ארוך וירכוש חוב משכנתאות בהיקף 40 מיליארד דולר בחודש במטרה לעודד את הצמיחה ולהקטין את שיעור האבטלה. הפד הודיע כי ימשיך ברכישות עד שיעריך כי התנאים הכלכליים, בעיקר שיעור האבטלה, השתפרו.

יו"ר הפד, בן ברננקי, צילום: בלומברג יו"ר הפד, בן ברננקי | צילום: בלומברג יו"ר הפד, בן ברננקי, צילום: בלומברג

 

"אם התחזית לשוק העבודה לא תשתפר הוועדה תמשיך את הרכישות של אג"ח מגובות משכנתאות, תרכוש אג"ח נוספות ותשתמש בכלי מדיניות נוספים ככל שיהיה בכך צורך", הודיעה אז ועדת השוק הפתוח של הפד. 

 

הפרוטוקול מפגישת הפד ב-12 ו-13 בספטמבר הראו כי "חלק מהמשתתפים" לא היו בטוחים בכך שתוכנית רכישת האג"ח תעבוד בצורה טובה כפי שעבדו התוכניות הקודמות.

קובעי המדיניות אמרו כי הם ישנו את היקף רכישת האג"ח החודשי של הבנק המרכזי כדי להקטין את הסיכונים הקשורים לתוכנית, כגון הפרעה לשווקים הפיננסים ויצירת אינפלציה. "רוב המשתתפים חשבו כי ניתן להתמודד עם הסיכונים הללו מכיוון שהוועדה תעשה שינויים ברכישות האג"ח ככל שיידרש, בתגובה להתפתחויות כלכליות או שינויים בהערכותיה לגבי עלות ותועלת הרכישות", נכתב בפרוטוקול.

חברי ועדת השוק הפתוח דנו בשאלה האם לרכוש אג"ח מגובות משכנתאות או אג"ח שמנפיק משרד האוצר האמריקאי כאשר חלקם טענו כי "בהינתן שכל שאר התנאים שווים, רכישה של אג"ח מגובות משכנתאות עשויה להיות עדיפה מכיוון שהיא תתרום יותר לתמיכה ישירה בסקטור הדיור, אשר נותר חלש אך מראה סימני שיפור".

תגיות