אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה לראות ביריד Frieze בלונדון

מה לראות ביריד Frieze בלונדון

תערוכות ומכירות של 175 גלריות, פסלים תחת כיפת השמים, פרויקט על הקשר בין אוכל ואמנות ופאנל על דימויים דיגיטליים. יריד האמנות העכשווית החשוב בעולם ייפתח ביום חמישי, ו"כלכליסט" ממליץ על האירועים המסקרנים

09.10.2012, 11:39 | רעות ברנע

היריד החשוב בעולם לאמנות עכשווית, Frieze, יפתח את שעריו בפעם העשירית בין 11 ל־14 באוקטובר בפארק ריג'נט בלונדון. היריד, שייסדו אמנדה שארפ ומתיו סלוטובר, המוציאים לאור של המגזין לאמנות עכשווית הנושא את אותו השם, יארח השנה גלריות מ־35 מדינות. בין הגלריות גם נציגה ישראלית: גלריה זומר לאמנות עכשווית מתל אביב המייצגת את עדי נס, בויאן, יעל ברתנא ויהודית סספורטס. לצד הגלריות שיציעו את מרכולתן למכירה יוצגו ביריד תערוכות וכן יתקיימו שיחות, הרצאות והקרנות סרטים בנושא אמנות עכשווית. היריד מושך אליו מדי שנה אספנים, אוצרים וחובבי אמנות שמגיעים מכל קצוות העולם בכדי לגלות, להתרשם ולרכוש את היצירות של האמנים החמים ביותר בסצנה הבינלאומית. "כלכליסט" סוקר וממליץ מה לראות ביריד.

עבודה של תומאס ביירלה. נעליים משועתקות עבודה של תומאס ביירלה. נעליים משועתקות עבודה של תומאס ביירלה. נעליים משועתקות

 

הגלריות

 

175 גלריות ישתתפו השנה, ביניהן הגלריות לאמנות עכשווית המובילות בעולם, המייצגות את האמנים המצליחים והיקרים ביותר. בין הגלריות Gagosian הלונדונית, המייצגת אמנים כמו אנסלם קיפר, דמיאן הירסט וג'ף קונס; David Zwirner הניו־יורקית, המייצגת אמנים כמו און קווארה וקייטי שימרט; Contemporary Fine Arts הברלינאית, המייצגת את דאש סנואו, ססילי בראון ועוד; ו־Taka Ishii היפנית המייצגת את קיי טאקאמורה, טאקאשי אישידה ועוד.

לצד היריד המרכזי יתקיים בפארק ריג'נט באותם תאריכים גם היריד Frieze Masters, עבור מי שמתחבר פחות לאמנות עכשווית והיה רוצה להתרכז בעיקר באמנות קלאסית ומודרנית וביצירות של המאסטרים הגדולים. רבות מהגלריות שמציגות ביריד המרכזי יציגו גם ביריד זה את היצירות הקלאסיות שברשותן, לצד גלריות מכל העולם המתמחות ביצירות מהתקופות הללו, כגון גלריה Bernheimer ממינכן וגלריה Colnaghi מלונדון.

תערוכות ופרויקטים

גן הפסלים. מדי שנה מתקיימת לצד היריד, תחת כיפת השמים, תערוכת פסלים, שהכניסה אליה חופשית לציבור. השנה יוצגו בה פסלים של 17 אמנים מובילים, ביניהם האמנית היפנית יאיוי קוסאמה, האמן הגרמני־מקסיקני דמיאן אורטגה והאמן האלבני אנרי סלה.

פסל של יאיוי קוסאמה, יוצג בגן הפסלים פסל של יאיוי קוסאמה, יוצג בגן הפסלים פסל של יאיוי קוסאמה, יוצג בגן הפסלים

פופ־ארט אירופי. האמן הגרמני הוותיק תומאס ביירלה יציג בכניסה למתחם היריד שתי עבודות שמורכבות ממוקסינים משועתקים, ומובססות על דפוס שיצר ב־1967.

Colisseum of the Consumed. פרויקט מיוחד העוסק בשילוב בין אמנויות שונות ואוכל. הפרויקט כולל יצירות חדשות של אמנים ובהם ניקולאס פטרי ואליסטייר פרוסט, לצד הרצאות מפי מומחים והיסטוריונים בתחום הקולינריה. במתחם המיועד לכך, שעיצבה קבוצת האמנים הסינית Yangjiang, יוכלו האמנים המשתתפים להציע למכירה את מרכולתם הקולינרית – החל מאוכל ביתי וכלה ברעיונות לאכילה אלטרנטיבית.

Murder in Three Acts. פרויקט פרפורמטיבי של האמן הטורקי Aslı Cavusoglu העוסק בחללי אמנות ויצירות אמנות כרקע להתרחשות פשעים, בעיקר כפי שהם באים לידי ביטוי בסרטי קולנוע וסדרות טלוויזיה.

מתוך הפרויקט Murder in Three Acts. חללי אמנות כרקע להתרחשות פשעים מתוך הפרויקט Murder in Three Acts. חללי אמנות כרקע להתרחשות פשעים מתוך הפרויקט Murder in Three Acts. חללי אמנות כרקע להתרחשות פשעים

שיחות והרצאות. האמן והמבקר בריאן דוהרטי ישוחח על ההתפתחות הרעיונית שלו במהלך חמישה עשורים של עשייה;

הסופרת והמבקרת לין טילמן תדבר על היחסים בין דמיון וביקורת; ג'ורג' הייסר, אחד מעורכי מגזין "Frieze", יקיים שיחה עם האמן הגרמני טינו סגל שתערוכת היחיד שלו מוצגת בימים אלה במוזיאון הטייט בלונדון ועוד.

בנוסף לאלה יתקיימו פאנלים, ביניהם פאנל שיעסוק בשאלת האחריות של עולם האמנות במהפכות במזרח התיכון, פאנל שיעסוק בדימויים הדיגיטליים ושימושיהם באמנות ופאנל שיעסוק בביקורת אמנות עכשווית.

(11–14 באוקטובר, ריג'נט פארק, לונדון, 27 יורו ליום אחד, 70 יורו לארבעת הימים, friezelondon.com).

תגיות