אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא סמסונג: "אמרו שאנחנו מפתחים רעיון בלתי אפשרי"

ראיון כלכליסט

נשיא סמסונג: "אמרו שאנחנו מפתחים רעיון בלתי אפשרי"

ד"ר וו-סנג האן, נשיא סמסונג סמיקונדקטרס, טוען שמרכז הפיתוח של החברה בישראל הוא בעל קצב הצמיחה המהיר בעולם. בראיון בלעדי ל"כלכליסט" מדבר הבכיר על התחרות עם אפל, על הדרך בה תופסת החברה את התעשייה הישראלית ומספר על סמסונג שלא הכרתם

09.10.2012, 12:21 | הראל עילם

"יש לנו בישראל את מרכז הפיתוח עם קצב הגדילה הכי מהיר בעולם, ואנחנו כל הזמן מחפשים אפשרויות נוספות להשקעות, רכישות, שיתופי פעולה ועוד". כך מכריז ד"ר וו-סנג האן, נשיא סמסונג סמיקונדקטרס ומנהל מפעלי יצור השבבים הענקיים של החברה בכל העולם, בראיון בלעדי ל"כלכליסט".

ד"ר וו הגיע לביקור בישראל במהלכו השתתף בוועידת ההייטק בירושלים, והוא לא מהסס לשבח את ישראל ומרכז הפיתוח המקומי של החברה. אבל למרות התרומה הגדולה של המרכז לישראל - שפיתח את רכיבי המצלמה של מכשיר הדגל המוצלח גלקסי S3 - הוא לא חושב שישראל היא יעד מתאים להקמת מפעל יצור שבבים חדש.

ד"ר וו־סנג האן. כל חטיבה של סמסונג נחשבת לחברה נפרדת ד"ר וו־סנג האן. כל חטיבה של סמסונג נחשבת לחברה נפרדת ד"ר וו־סנג האן. כל חטיבה של סמסונג נחשבת לחברה נפרדת

"האופי הדינמי של התעשייה הישראלית, והעובדים המיומנים והמשכילים כאן, מתאימים למחקר ופיתוח. אני לא חושב שניכנס לתחום הייצור בישראל". ד"ר וו מציין כי "טכנולוגיית עיבוד התמונה שפותחה פה בישראל יושבת עכשיו על המעבדים שלנו. ויש גם יצרנית טלפונים גדולה, אני לא רוצה להרחיב מי, שמשתמשת גם היא בטכנולוגיה הישראלית". אפשר רק לנחש שהוא מדבר על אפל.

"סמסונג מובייל לא חייבת לעבוד איתנו"

 

המפעלים שנמצאים תחת ניהולו של ד"ר וו מפתחים ומייצרים את המעבדים שנמצאים בלב רוב המכשירים של סמסונג, וגם במכשירים של אפל - מהאייפד דרך האייפון, כולל מעבד ה־A6 המפעיל את האייפון 5 החדש. אפל היא הלקוחה הגדולה ביותר של סמסונג, אבל שתי החברות גם מנהלות כרגע מלחמת חורמה בכל החזיתות, מהמשפטית ועד השיווקית.

הוא מבהיר כי כל חטיבה בסמסונג עומדת בפני עצמה - וזאת לטענתו גם הסיבה לכוח של החברה, והיכולת שלה להתחרות ביצרניות אחרות. "אנשים חושבים על סמסונג כעל מקשה אחת, ושכל החטיבות עובדות בצורה מאוד קרובה ביחד. אבל אנחנו מתנהגים כמו חברות נפרדות לחלוטין. סמסונג מובייל לא בוחרת את המעבדים והמוצרים שלנו בגלל שאנחנו סמסונג, אלא בגלל שאנחנו הכי טובים, ולפעמים מסיבה זו או אחרת הם בוחרים במעבדים אחרים. אנחנו עובדים עם כולם".

כולל היצרנית והלקוחה הכי גדולה שלכם, אפל.

 

ד"ר וו צוחק ומודה: "אסור לנו לדבר על זה, אבל כן. אני חושב שהתחרות הפנימית הזו היא הסיבה להצלחה שלנו, ליכולת שלנו להתחרות כל כך טוב. אתה מסתכל על היצרניות היפניות והן לא יכולות להתמודד מולנו".

סמסונג גלקסי S3. המצלמה פותחה בישראל, צילום: שי ענבל סמסונג גלקסי S3. המצלמה פותחה בישראל | צילום: שי ענבל סמסונג גלקסי S3. המצלמה פותחה בישראל, צילום: שי ענבל

מצמצמים את צריכת האנרגיה של המעבדים

סמסונג היא היום אחת יצרניות הגדולות בעולם - היא יצרנית הטלפונים החכמים המובילה, יצרנית זכרונות הפלאש ומסכי ה-LCD וה-LED המובילה, וגם אחת מיצרניות המעבדים הגדולות ביותר. ד"ר וו אחראי על תחום לא סקסי במיוחד, אבל חשוב - לא עיצוב המכשירים עצמם או הוספת תכונה מסוימת, אלא על פיתוח הרכיבים הפנימיים שמאפשרים את כל החידושים.

מה ההבדל בין סדרת המעבדים שלכם לבין אלה של המתחרות? מבחינת הצרכן, זה בכלל משנה?

 

"היינו הראשונים שהציגו מעבד במהירות 1 גיגה-הרץ. לפני זה, אף אחד אפילו לא חשב שאפשר לייצר מעבד כל כך מהיר עם צריכת אנרגיה נמוכה. כאשר עבדנו על זה, אנשים אמרו שאנחנו עושים משהו בלתי אפשרי. לפני שנתיים הצגנו את המעבד הראשון עם שתי ליבות. אנשים שאלו אז למה מכשיר נייד בכלל יצטרך את זה, אבל הנה - זה הפך לסטנדרט. אנחנו מובילים את התעשייה, והיתרון הגדול שלנו הוא בצריכת האנרגיה, המכשירים שלנו מחזיקים הרבה יותר זמן מהמתחרים. השנה הצגנו מעבדי ארבע-ליבות, שכבר הפך להיות מקובל בתעשייה".

האם בכלל צריך ארבע ליבות? גם המעבד של אייפון 5 הוא בעל שתי ליבות בלבד.

 

"אם זה היה נכון, יצרני הטלפונים המובילים לא היו משתמשים במעבדים כאלו. בסופו של דבר זה משחק שיווקי. כל אחד מנסה להראות איך הוא הכי מתקדם. ההבדלים לא בהכרח מאוד גדולים בין מעבד כפול ליבה מהיר או מעבד בעל ארבע ליבות איטי יותר, אבל זה מאוד חשוב לשיווק של כל חברה".

יש היום מערכות הפעלה ניידות שמיועדות לכך שכל המידע יישב בענן, ששום דבר לא ירוץ על המכשיר שלנו ביד. אתה חושב שזה יקרה? זה יכול להוזיל עלויות ייצור?

 

"ימים יגידו. האם מחשוב ענן מצליח? כן, בהחלט. אבל השאלה היא מה יהיה המקום של מעבד סלולרי כאשר יש לך מחשוב ענן. לדעתי יש לענן מקום לשחק, אבל שם זה נגמר . אם תסתכל על ההיסטוריה של תעשיית המחשוב, אפשר לראות כיצד כוח המחשוב הופך לנגיש יותר כל הזמן. אנשים רוצים לשחק עם המחשב. הם רוצים אותו בקצות האצבעות שלהם. אנשים תמיד יצטרכו את כוח המחשוב האישי שלהם".

תגיות