אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמנות בעולם: המורדים צילום: קית' מוריס

אמנות בעולם: המורדים

מוזיאון בבייג'ינג מארח אמן סיני פרובוקטיבי, בלונדון מציגים תצלומים מספר של צלם מוזיקה, והאמן הפוליטי איי ווייוויי חונך תערוכה שתנדוד בארה"ב וקנדה

10.10.2012, 11:52 | רעות ברנע ורעות מרים כהן

ספר תצלומים של ניק דרייק. ההיסטוריה רצופה באנשים נדירים שידעו לזהות את הפוטנציאל העומד בפניהם בניגוד לשאר העולם.

הצלם קית' מוריס היה אחד מהם. בין 1969 ל־1971, כשניק דרייק עוד חי את חייו כמוזיקאי אלמוני יחסית שלא עורר הרבה עניין מסחרי, מוריס היה במקום הנכון ובזמן הנכון כדי לתעד אותו לרגל יציאת שלושת אלבומיו, ובכך היה למעשה לצלם היחיד שאי פעם צילם את המוזיקאי הנוגה. בהתאם לכך, כל אותם תצלומים ידועים ועדינים של דרייק בשחור לבן יצאו תחת ידיו של מוריס, שמת בתורו בתאונת צלילה ב־2005.

כעת החליטה גלריית SNAP הלונדונית לציין את עבודתם של שני האמנים, לאסוף כ־200 מהתצלומים ולאגדם לספר ענק במהדורה מוגבלת בשם "I Saw Nick Drake", המתומחר בלא פחות מ־395 ליש"ט (לפני משלוח). למי שזה קצת יקר, יש עוד הזדמנות לראות את התצלומים בהדפסה מרשימה בפיקדילי ארקייד. פרטים: עד 13 באוקטובר, SNAP Galleries, 12 PiccadilArcade.

רטרוספקטיבה לאמן וואנג גואנג'יי. "הדבר בעצמו: אוטופיה, פופ ותיאולוגיה אישית" הוא שמה של תערוכה רטרוספקטיבית חדשה של האמן הסיני השנוי במחלוקת וואנג גואנג'יי (Wang Guangyi). גואנג'יי מוכר כמנהיגה של "התנועה האמנותית החדשה" שהתעוררה בסין ב־1989. מאז ועד היום הוא מרבה לעסוק בנושאים פוליטיים, בין השאר ביצירתו המוכרת ביותר "Mao AO" שנמכרה ב־2007 תמורת 4.1 מיליון דולר. בזכות יצירותיו הנוקבות, שעושות שימוש ביקורתי בחומרי תעמולה של המשטר בסין, הפך וואנג גואנג'יי לאחד ממייצגי האוונגארד הסיני הבולטים. הרטרוספקטיבה תאגד את עבודותיו משנות השמונים ועד היום, ותוצג ב־Today Art Museum, המוזיאון לאמנות עכשווית הפרטי הראשון בסין שהוקם ללא מטרות רווח, ומטרתו לעורר את השיח באמנות עכשווית סינית ולחברה לשיח הגלובלי בנושא. פרטים: עד 27 בנובמבר, todayartmuseum.com.

תערוכה ראשונה בארה"ב לאיי ווייוויי. האמן מסין המתנגד למשטר במדינתו מציג תערוכה גדולה ראשונה בוושינגטון, בשם "Ai Weiwei: According to What?". התערוכה תכלול יצירות מסוגי מדיה מגוונים - פיסול, אודיו, וידיאו, צילום ועוד. איי ווייוויי (55) אינו רשאי לצאת מגבולות סין בהוראת המשטר, אך היה מעורב בהקמת התערוכה, ומציג בה תרשימים של בניית האצטדיון האולימפי שעיצב ב־2008, פסל ענקי של "נחש" העשוי מתיקי בית ספר של תלמידים בסין, ותצלום מוגדל של דימום במוחו אחרי שהוכה בידי שוטרים בהפגנה ב־2009.

אחרי התצוגה בוושינגטון, תנדוד התערוכה למיאמי, ניו יורק, אינדיאנפוליס וקנדה. פרטים: עד פברואר 2013, hirshhorn.si.edu.

תגיות