אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בורסות אירופה ננעלו בירידות; הבורסה ביוון איבדה 3.6% צילום: בלומברג

אירופה במשבר

בורסות אירופה ננעלו בירידות; הבורסה ביוון איבדה 3.6%

דאקס בגרמניה איבד 0.3%, קאק בצרפת ופוטסי בלונדון השילו 0.4%; ראש ממשלת ספרד נועד היום בפריז עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד. ראחוי מבטיח: "ספרד תעמוד השנה ביעדי הגירעון"

10.10.2012, 17:44 | גיא בן סימון

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') בירידות בצל החששות להאטה עולמית. יום לאחר קבלת הפנים הבוערת בה זכתה אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה שביקרה ביוון לראשונה מאז 2009, הבורסה היוונית איבדה 3.6%.

פוטסי קאק דאקס

ראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי אמר היום (ד') בפגישתו עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד, כי "עלינו להראות שאנחנו אנשים רציניים, ושאנחנו עושים מה שאנחנו אומרים שנעשה". הוא ציין כי הוא סמוך ובטוח כי ספרד תעמוד השנה ביעדי הגירעון התקציבי, ומאמין כי התקדמות באינטגרציה האירופית תשפר את מצבה הכלכלי של ספרד.

קראו עוד בכלכליסט

בסיום הפגישה, קיימו השניים מסיבת עיתונאים, במהלכה הדגישו שני המנהיגים כי עומדים בפני גוש היורו כל הכלים הנחוצים כדי לפתור את משבר החובות, וכל שנותר לעשות הוא להפוך את ההבטחות למעשים.

הנשיא הולנד טען כי ברגע שמנהיגי 17 המדינות החברות בגוש היורו יצליחו לפתור את השאלות בנוגע לעתיד הגוש, הצמיחה תשוב. הוא התייחס באופן ספציפי לתכנית להגברת הפיקוח על הבנקים האירופיים, ולתכנית של הבנק האירופי המרכזי לרכוש אג"ח של מדינות הנאבקות בעלויות הלוואה גבוהות.

צילום: רויטרס
הפגנות נגד מרקל ביוון, אתמול צילום: רויטרס

מרקל ביוון - היום שאחרי

העיתונות בגרמניה מגוננת על הקנצלרית, אנגלה מרקל, שזכתה לקבלת חמים זועפת, בלשון המעטה, מההמון היווני שיצא להפגין כנגד הקיצוצים הנוספים. העיתונות היוונית הלבישה את מרקל במדי אס.אס בעוד שהעיתונות בגרמניה לא נשארה חייבת וביום שאחרי כינתה את היוונים "כפויי טובה".

אלפי אנשים הפגינו ברחבי אתונה טרם קבלת הפנים למרקל. לאחר שהעיתונות המזוהה עם הימין היתה הראשונה להלביש את מרקל במדי אס.אס גם אלפי המפגינים שפקדו את רחובות אתונה יצאו בגנות מרקל, חלקם בלבוש חיילי הצבא הנאצי, ויצאו כנגד מדיניות הצנע.

מרקל ציינה אתמול בביקורה, כי התשלום הבא מחבילת החילוץ, בגובה 31.5 מיליארד יורו, אמור לעזור להמריץ את הכלכלה היוונית. לדבריה, היא דנה עם ראש הממשלה סאמארס על כמה פרויקטים משותפים. היא הוסיפה כי בכוונתה לעשות כל שבכוחה כדי לתמוך במאמציה של יוון לצמוח, אולם לטענתה מצפה למדינה עוד עבודה קשה. מרקל הזהירה כי המשבר לא ייפתר בהינף יד, אך עם זאת היא "משוכנעת שתרופה קשוחה היא התרופה הטובה ביותר".

בהמשך השבוע יתחדשו השיחות באתונה עם נציגי הטרויקה בנוגע לקיצוצים בפנסיה ובשכר שיאפשרו ליוון לקבל תשלום של 31 מיליארד יורו (40 מיליארד דולר) במסגרת חבילת החילוץ הבינלאומית. "גרמניה עושה כל שביכולתה לסייע ליוון בתקופה הקשה", מסר שר האוצר הגרמני וולפנג שוויבלה.

תגיות