אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים תמליץ: חברות ארנק ישלמו מס נוסף מדי שנה צילום: shutterstock

רשות המסים תמליץ: חברות ארנק ישלמו מס נוסף מדי שנה

הוועדה שבחנה את המיסוי על חברות שהקימו שכירים במטרה להתחמק מתשלום מס גיבשה החלטות, ותגיש אותן לשר האוצר

10.10.2012, 17:50 | הדר קנה
הוועדה שהוקמה ברשות המסים לצורך בחינת חברות הארנק (חברות פיקטיביות לכאורה שהוקמו על ידי שכירים המרווחים סכומים גבוהים על מנת להתחמק מתשלום מס) קיבלה החלטה למסות את רווחי החברות הללו מדי שנת מס.

על פי בכיר ברשות המסים המקורב לוועדה "מדובר בחברות שהוקמו על מנת להתחמק מתשלום מס שולי וביטוח לאומי המגיעים יחד עד ל-48%. באמצעות הקמת החברות עברו לשלם שיעורי מס חברות בשיעור של 25% ונמנעו מחלוקת דיבידנד שעליו היו צריכים לשלם מס נוסף בשיעור של 30%. על מנת להתחמק מתשלום מס זה הם השאירו את הרווחים בתוך החברות, או שהשקיעו אותו ברכישת נכסים ודברים דומים".

לדברי הבכיר, "על מנת לתמרץ אותם לחלק את הרווחים החלטנו להציע שתי אלטרנטיבות: הראשונה להכריח אותם לחלק מחצית מהרווחים בכל שנת מס, בעוד בחצי השני הם יכולים לעשות כרצונם (להשקיע או לשמור), והאפשרות השנייה היא לחייב את כלל החברות שהן בעלות אחוז רווחיות גבוה ולא חילקו דיבידנדים משמעותיים בתשלום ריבית בגובה שבין 4% ל- 8%, בגין סכום המס הנובע מהרווחים הבלתי מחולקים של החברות".

דורון ארבלי, יו"ר הוועדה, צילום: נמרוד גליקמן דורון ארבלי, יו"ר הוועדה | צילום: נמרוד גליקמן דורון ארבלי, יו"ר הוועדה, צילום: נמרוד גליקמן

הוועדה לבחינת סוגיית חברות הארנק הוקמה בהמלצת ועדת טרכנטנברג לאחר מחאת האוהלים של קיץ 2011. הוועדה מונתה על ידי שר האוצר יובל שטייניץ, ובראשותה עומד מנהל רשות המסים דורון ארבלי. כמו כן נמנים על חבריה פרופ'

יוג'ין קנדל, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי ליכט, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, פרידה ישראלי ממינהל הכנסות המדינה, גל הרשקוביץ, הממונה על התקציבים וחברים נוספים מרשות המסים.

מעל לשנה אחרי שהוקמה נפגשה היום (ד') הוועדה עם נציגים של לשכת רואי חשבון, לשכת עורכי הדין ולשכת יועצי המס במטרה לקבל את התייחסותם להחלטות כשגיבשה.

לאחר מכן תגיש הוועדה את המלצותיה לשר האוצר והן יעברו למסלול חקיקה. בשל הקדמת הבחירות לא ברור אם אכן יאושרו ההמלצות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
החלטה טיפשית
אתם מרוויחים כמה גרושים על חשבון האזרח מפתח התוכנה הקטן, ולא מבינים שזה יגרום לו לצאת לפנסיה מוקדמת (בשביל מה לעבוד עם מיסוי כזה גבוה? ולא חסר לו כסף כדי לעשות את זה) ותורידו משמעותית את פריון המשק. חברות ארנק הן הדבר האחרון שצריך להגדיל את המיסוי שלו. חברות פרטיות ימשיכו לעבוד עם יותר ועם פחות מיסוי. חברות ארנק ייסגרו והמפעילים שלהן יצאו לפנסיה בגיל 40-50, ואז תצאו עם נזק רב משהרווחתם (לא שמשרד האוצר חושב כל כך הרבה שנים קדימה - הרי ממילא זו בעיה של שר אוצר אחר)
אבשלום אלכנעני , שמורות הנשיא  |  01.08.14
6.
ל- 3 הרו"ח
אמנם אין הבדל בין משיכת שכר גבוה למשיכה מחברה, אבל, יש ייתרון משמעותי נוסף לאי-משיכת הכספים, מעבר לזה שציינת, וכפי שמצויין בכתבה: עיקוב המס משמש כמנוף פיננסי במידה שהכספים מושקעים במכס שאינו חסר סיכון, כאשר המדינה למעשה לוקחת את הסיכון על החלק "שלה" בעוגה. באופן בלתי תלוי, זה פשוט הזוי שהמדינה רודפת אחרי האזרח הקטן עם פטיש 5 קילו בו בזמן שהיא נותנת גזרים בצורת הטבות מס רטרואקטיביות מפליגות לרווחים הכלואים של חברות הענק. הלא היה אפשר באותה מידה לתת מקלות במקום גזרים, ו/או שילוב כזה או אחר, במקום לתת הטבה רטרואקטיבית של מילארדים!!!
הייטקיסט , מרכז  |  11.10.12
3.
שאלת תם
האמת- אני לא מבין את כל הבלגן. א. אין באמת הבדל בין משיכת שכר גבוה (שם מגיעים למס שולי של 48%) לבין משיכת כסף לחברה ואח"כ לפרטי ב. אין שום יתרון מיסויי בלהשאיר את הכסף בחברה, הואיל ובינתיים כל עוד הכספים יושבים בחברה הם חייבים במס הכנסה (על הרווחים מהריבית) הגבוה מהריבית שאתה מקבל בפרטי (25%). זה נכון שהמדינה "מתעכבת" בקבלת המס אבל בתמורה היא מקבלת מס כפול על הכנסות הריבית מהכסף ששוכב בחברה ג. מאז שנפל האסימון והורידו את התשלומים המופרחים לביטוח לאומי ומס בריאות אין שום יתרון מיסויי ליצירת חברת ארנק. בקיצור- הרבה מהומה על לא דבר. יש יתרון אחד לחברות הארנק- היום אני משתמש בחברת הארנק כסוג של פנסיה לתקופת שאולי לא ארוויח כ"כ הרבה, ביום שיכריחו אותי לחלק את הכל ולשלם 48% מס, אני מבטיח לכם שאוריד את רמת ההכנסה שלי ופשוט אעבוד פחות קשה. אם זו המטרה של יוג'ין, אז נהדר- המהלך יצליח לו
רו"ח ובעל "חברת ארנק"  |  10.10.12
לכל התגובות