אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כפי שנחשף ב"כלכליסט": שטייניץ רוצה להעניש קבלנים שיחזיקו בקרקע ולא יבנו עליה צילום: שאול גולן

כפי שנחשף ב"כלכליסט": שטייניץ רוצה להעניש קבלנים שיחזיקו בקרקע ולא יבנו עליה

הצעת החוק שיניח שר האוצר על שולחנה של ועדת השרים ביום ראשון אמורה לקנוס קבלנים ויזמים שיחזיקו בקרקעות לבנייה למגורים לאורך שנים ולא יבנו עליהן בשל ההערכה כי ערכן יצמח

11.10.2012, 15:14 | שי פאוזנר

שר האוצר יובל שטיניץ ינסה לאשר הטלת מס עיכוב בנייה על קבלנים ובעלי קרקע לדיור שמחזיקים בקרקע ולא בונים עליה לאורך זמן, כפי שנחשף ב"כלכליסט". הצעת חוק שיניח שר האוצר על שולחנה של ועדת השרים לחקיקה ביום ראשון הקרוב אמורה לקנוס את הקבלנים והיזמים שיחזיקו בקרקעות שהתוכניות שלהן כוללות בנייה למגורים לאורך שנים ולא יבנו עליהן בשל ההערכה כי אם ימתינו ערכן יצמח.

מדובר בהחלטה שמגובה על ידי המלצות ועדת טרכטנברג שהצהירה כי הטלת מס רכוש על קבלנים שלא בונים על קרקעות שלהם היא כלי להפחתת מחיר דירות באופן עקיף על ידי הגדלת היצע הדירות במשק.

שר האוצר שטייניץ. ינסה לאשר הטלת מס עיכוב בנייה, צילום: אוראל כהן שר האוצר שטייניץ. ינסה לאשר הטלת מס עיכוב בנייה | צילום: אוראל כהן שר האוצר שטייניץ. ינסה לאשר הטלת מס עיכוב בנייה, צילום: אוראל כהן

במרץ השנה החליטה הממשלה לאמץ את כל פרק הדיור בהמלצות הוועדה והמס הזה הוא תוצר של ההחלטה. אולם ההחלטה שתובא ביום ראשון לאישור השרים נוגעת רק לקרקעות של חברות בנייה או בעלי קרקע שיוזמים באופן עצמאי בנייה, גם אם אין הם בעלי עסק בתחום זה. הכוונה היא למסות רק בעלי קרקעות שעליהן תוכניות מאושרות ל-200 יחידות דיור או יותר, כאשר אין זה משנה אם הדירות מרוכזות במתחם אחד או במספר מתחמים.

על פי ההחלטה שמקדם האוצר, המס יחולק לשני סוגים. הראשון יוטל על אלה שימכרו קרקע ליזם אחר כדי שיבנה לאחר שנים. על אלה יוטל באופן מדורג על פני זמן כאשר קבלן יוכל להחזיק בקרקע שלוש שנים ללא תשלום מס ובתום שלוש שנים יוטל המס של 1% מערך הדירות שימכרו על השטח האמור. מהשנה הרביעית כבר ישלמו בעלי הקרקע 6% של מס רכוש ומתום השנה החמישית יזנק המס לשיעור של 10%. החלק השני מתיחס לאלה שיבנו בעצמם דירות על הקרקע שתוחזק שנים. אלה ישלמו חצי אחוז מערך הדירות שימכרו לאחר שלוש שנים, 3% מערכן לאחר ארבע שנים ו-6% לאחר חמש שנים. המס לא יוטל רטרואקטיבית כלומר, תקופת האחזקה בקרקע תחושב רק מרגע שיאושר החוק.

תגיות