אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכל"ית כלל חיתום טל רובינשטיין על עדותה בפרשת מליסרון: "חוויה טראומטית" צילום: תומי הרפז

מנכל"ית כלל חיתום טל רובינשטיין על עדותה בפרשת מליסרון: "חוויה טראומטית"

בשנה שעברה הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד מליסרון וחברות ובכירים נוספים ובו בין היתר האשמות על עבירות של תרמית בניירות ערך

14.10.2012, 12:50 | זוהר שחר לוי

מנכ"לית כלל חיתום, טל רובינשטיין, העידה הבוקר (א') בבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת פרשת מליסרון וסיפרה על היכרותה עם בכירי החברה ועל קשריהם העסקיים.

קראו עוד בכלכליסט

רובינשטיין סיפרה על חקירתה ברשות ניירות ערך ועל הלחץ מאותו המעמד. לדבריה "האווירה הייתה שהשאלות מגמתיות ובן אדם שלא מורגל בהליכים האלה ולא נחשף לזה זו חוויה טראומטית. שש שעות נשאל על אותם דברים לפעמים זה נשמע כאילו הוצא מהקשרו".

הפרוטוקולים של חקירת מליסרון: "לא הבנתי למה לקנות אבל אבי אמר שזו השקעה טובה" הדיווח שלא הגיע לדירקטוריון, התשובות השטחיות שקיבלה ההנהלה, ניסיונות ההלחצה של חוקרי רשות ני"ע, "כלכליסט" חושף את העדויות בפרשת הרכישה העצמית שמסעירה את שוק ההון זוהר שחר לוי, 6 תגובותלכתבה המלאה

בנובמבר אשתקד הגישה פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) כתב אישום לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד עופר פיתוח, עופר השקעות, חברת מליסרון של קבוצת עופר, מנכ"ל חברות בקבוצה אבי לוי וסמנכ"ל הכספים גולן מדר. כתב האישום מייחס למעורבים עבירות של תרמית בניירות ערך, פרט מטעה בתשקיף והפרת חובת דיווח.

הנאשמים מיוצגים על ידי עוה"ד נוית נגב, ז'ק חן, גרשון גונטובניק, עודד גזית, פנחס רובין, נבות תל-צור, ארז הראל והילה שמעון.

כתב האישום, שהוגש על ידי עוה"ד עמית בכר ויעל ענתות ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות, מתייחס למכרז להנפקת אגרות חוב סדרה ד' של חברת מליסרון בתחילת דצמבר 2009. לפיו, לבעלי המניות העיקריים היה אינטרס להביא לעליית שער האג"ח כדי להיטיב את מצבם ולהגביר את הסיכוי למכירת האג"ח במחיר גבוה. על כן, כך לפי האישום, בעלי המניות החליטו לרכוש אג"ח סדרה ד' של מליסרון דרך חשבון ההשקעות של קבוצת עופר בסכום גבוה של כ-24 מיליון שקל.

"משתדלים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור"

עדותה של רובינשטיין הבוקר מתווספת לשורה של בכירים בקבוצת עופר וכן בעלי תפקידים בשוק ההון שכבר סיפקו את גרסתם בפני שופט בית המשפט המחוזי, חאלד כבוב. רובינשטיין, המשמשת כמנכ"לית כלל חיתום משנת 2008, סיפרה כי לא ששה מלהעיד במשפט: "כשגילו שאני הולכת להעיד המתחרים ניסו להשתמש בזה בצורה תחרותית נגד כלל חיתום. זה יכול להזיק למעמדה של כלל חיתום בעסקאות עתידיות. ביקשתי שאם אפשר להימנע ממתן עדות אני מבקשת להימנע". על עבודתה סיפרה: "אנחנו חברת חיתום - (נמצאים תחת זכוכית מגדלת) משתדלים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור, כמה שיותר שקיפות".

רובינשטיין סיפרה על יחסיה העסקיים עם מליסרון שהחלו במאי 2009. "לפני מאי 2009 באנו לפגישת היכרות, הכרנו פורמלית ובעסקה שהייתה לאחר מכן נבחרנו להוביל אותה", סיפרה בעדות.

לגבי מכירת אג"ח סדרה ד' אמרה: "אני תפקידי לשווק את הניירות, אם המחיר עולה יכולה להסביר למה ואם יורד אני יכולה להסביר. כאן עצם זה שהיה מוכרז מוצלח, ועצם זה שאנחנו הזמנו ולא ראינו משהו חריג, וגם אחרים, המחיר טיפס אבל זה לא נסגר בלחץ". רובינשטיין, כך לפי חקירתה, הודתה כי העובדה ששער האג"ח עלה ל-117 זו "התנהגות מוזרה".

רובינשטיין סיפרה עוד כי "יש לה הרבה מאוד הערכה לאבי (לוי, זש"ל), גם ברמה של הפעילות במליסרון והמהלכים שנעשו בשנים האחרונות יש אמון בקבוצה ובבעלים בראשה ועובדה שעם כל הסיפור הזה של המשפט היחס של שוק ההון הוא מצוין ויש היענות גם בהנפקות וגם בעסקאות".

תגיות